Γειά σου ρε νταλαριστή Ιερώνυμε, συμφιλιωτή…

16-12-2010  Πάτρα


Advertisements

About Λαυρέντης

Ειδικεύομαι στις εμπρηστικές παρεμβάσεις. Μετά από χρόνια blogging (Δεκέμβρης 2004) και κανά 5άρι διαφορετικές persones ψιλοβαριέμαι. Πιστεύω στην αρχή της εντροπίας και περιμένω (δεν εύχομαι...) την ολοκληρωτική κατάρευση για να ελπίσω σε αναγέννηση. Τα μεγάλα είναι θέμα επιλογής. Στα μικρά μας σέρνουν οι περιστάσεις και τα συμφραζόμενα... Δείτε όλα τα άρθρα του/της Λαυρέντης

5 responses to “Γειά σου ρε νταλαριστή Ιερώνυμε, συμφιλιωτή…

 • δελφινάκι

  Πέρα από το να παρατηρούμε τα φαινόμενα, Γκαζάκι μου, καλό είναι να αναζητούμε τις αιτίες… Αλλά μιας και παραθέτουμε εικόνες, προσφέρω, από την πλευρά μου, μιά άλλη εικόνα των προσφύγων της Πάτρας, που δείχνει πως εκατοντάδες εξαθλιωμένοι άστεγοι, παγιδευμένοι στην περιστρεφόμενη πόρτα που έχει δημιουργήσει η συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ, ζούνε αναζητώντας το πώς θα διασχίσουν το Ιόνιο και την Αδιρατική για να απαλλαγούμε κι εμείς από την αθλιότητά τους, αφού, αν και δημιουργοί των εννοιών της φιλοξενίας και του ασύλου, αδυνατούμε σήμερα να τη παράσχουμε, πράγμα απαράδεκτο αλλά και αναπόφευκτο, αφού το 90% των παράτυπων εισόδων μεταναστών στην Ευρώπη (εκ των οποίων διψήφιο ποσοστό είναι αναμφισβήτως πρόσφυγες δικαιούμενοι προστασίας) περνάει απ΄το κατώφλι της διαλυμένης πολιτείας μας που δεν έχει τα αρχίδια να διεκδικήσει το αυτονόητο του μοιράσματος του άχθους προστασίας με τους δυνάστες ευρω-εταίρους μας. Δες λοιπόν…http://www.youtube.com/watch?v=nmlsJV4SyjU

 • δελφινάκι

  Και άλλα δύο βιντεάκια για την κατάσταση που αντιμετωπίζουν πραγματικοί πρόσφυγες στον τόπο μας

 • Λαυρέντης

  Ουδεμία αντίρρηση!

  Ήρθαμε λοιπόν στο σημείο να μπούν τα πράγματα στη θέση τους! Να ξεχωρίσουμε τους πρόσφυγες από τους άπληστους ή τους έποικους και να μην τους χρεώνουμε όοοολους πρόσφυγες (για να μπορούμε να διαχειριστούμε την κατάσταση), ήρθε η ώρα να συζητήσουμε για το ποιοί περνούν και πού πάνε, αντί να μιλάμε σαν παιδιά των ΒΠ της Αθήνας – που τους βλέπουν μόνο στα ντοκυμαντέρ – περί «ψυχών» και ανοιχτών συνόρων, για χρώματα και αρώματα, για πολυπολιτισμούς κλπ, ήρθε η ώρα να φανεί ότι η πλειονότητα των ανοιχτοκοινωνικών είναι στην πραγματικότητα δουλέμποροι και άλλα και άλλα.

  Αλλά ας πάμε και στην ουσία παραμερίζοντας λίγο την θεωρία.

  Την 80χρονη θειά μου που είναι αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο γιατί της επετέθη και την ξυλοκόπησε αλλοδαπός στις 3 το μεσημέρι Γαλατσίου και Πατησίων γωνία για 30 ευρώ, το τραγί δεν θα την επισκεφθεί. Ούτε ο Αλαβάνας, ούτε τα τσογλανάκια της βίλας Αμαλίας. Αυτοί αρκούνται στην φαντασίωση της συμφιλίωσης (για την οποία δεν ρώτησαν ποτέ τους έποικους… όπως και τους ντόπιους).

  Δυστυχώς η εδώ και 10 χρόνια πρόβλεψη μου ότι ο μαξιμαλισμός της ανεκτικότητας θα οδηγήσει στην παντελή της εξαφάνιση (κάτι που δεν θα ήθελε κανείς για τους πρόσφυγες) επιβεβαιώνεται και θα επιβεβαιωθεί ακόμα χειρότερα.

 • δελφινάκι

  Αυτό που πιθανώς να μην είναι αντιληπτό από τους περισσότερούς μας, και ακόμα πιο πολύ από τους υπευθύνους σχεδιασμού κρατικής πολιτικής, είναι πόσο δύσκολο είναι να γίνει αυτός ο διαχωρισμός. Απαιτεί την εμπλοκή ανθρώπων καταρτισμένων. Αυτό, όμως, γίνεται μόνο στις δευτεροβάθμιες επιτροπές που κρίνουν τη βασιμότητα ή μη προσφυγών κατά απορριπτικών αποφάσεων επί αιτήσεων ασύλου, με το νέο ΠΔ 114 που μπήκε σε εφαρμογή – και όχι στον πρώτο βαθμό, ούτε στη διαχείριση των παράτυπων μεταναστών που μόλις μπήκανε στη χώρα – αυτό ανατίθεται στους, αδιάφορους, ακατάρτιστους, και ήδη φορτωμένους με πολλαπλά καθήκοντα καταστολής αλλά και γραφειοκρατικής διεκπεραίωσης μπατσάκους.
  Όσο δεν γίνει αντιληπτό ότι ο διαχωρισμός αυτός των ευάλωτων ομάδων που δικαιούνται προστασία (πρόσφυγες,χιλιάδες ασυνόδευτοι ανήλικοι – κυρίως από το Αφγανιστάν, μιλάμε για παιδάκια από οχτώ χρονών και πάνω, χωρίς κανέναν δικό τους, θύματα πολέμων και τράφικινγκ) απαιτεί καταρτισμένο προσωπικό, οργάνωση, αλλά και εμπλοκή όλων των Ευρωπαίων που πρέπει να πάρουν το μερίδιο των προσφύγων που τους αναλογεί, το μεταναστευτικό αδιέξοδο, και η βία που έπληξε τη γιαγιά σου, θα συνεχίσει, και δε θα μπορούν να γίνουν ούτε απελάσεις, ούτε οι μαφιόζοι και οι αλιτήριοι μικροεγκληματίες να μπούνε στη φυλακή που τους αξίζει.
  Κι αυτό, γιατί όλοι οι χώροι κράτησης είναι κορεσμένοι από ανθρώπους που κατά μεγάλο ποσοστό είναι πρόσφυγες.
  Εμένα μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση πως οι περισσότεροι πρόσφυγες που έχω συναντήσει (από Αφγανιστάν, Κουρδιστάν, Ιράκ, Παλαιστίνη,Σουδάν και Σομαλία) έχουν φάει τη μέγιστη βία και ταλαιπωρία από βασανιστικές συνθήκες κράτησης, και χρόνια παραμονή ώς άστεγοι στο δρόμο, ενώ οικονομικοί μετανάστες Μαγκρεμπίνοι, Πακιστανοί, Νιγηριανοί και Γεωργιανοί, κατά συντριππτική πλειοψηφία, μπαίνουν στη χώρα με τόσο οργανωμένα κυκλώματα που δε συλλαμβάνονται, βρίσκουν αμέσως δουλειές νόμιμες ή παράνομες, και ζούνε μια χαρά στα σπιτάκια τους, ενώ είναι κι αυτοί που κυριαρχούν στις συμμορίες και τις μαφίες (με εξαίρεση αυτές των άστεγων Αφγανών, που είναι κυρίως συμμορίες αυτοπροστασίας, που τις έχουν εκμεταλλευτεί κι αυτές οι μαφίες διακίνησης ανθρώπων και ναρκωτικών).
  Εύχομαι ολόψυχα περαστιικά στη θεία σου, και να αναιρεθούν οι αιτίες που έχουν διαλύσει την κοινωνία και έχουν διαδώσει τη βία.

 • Λαυρέντης

  Ευχαριστώ για τις ευχές!

  Το επεισόδιο το ανέφερα υπό την έννοια ότι έχει καταστεί κοινός τόπος εδώ στο κέντρο της Αθήνας και λίγο ως πολύ όλοι έχουμε έναν δικό μας άνθρωπο χτυπημένο ή περιουσία απαξιωμένη ή άβατα ή τρομοκρατία ή κάτι ανάλογο. Άρα η «ανθρωπιά», η κατανόηση, η διάθεση συνδρομής κλπ δεν υφίσταται πλέον για την συντριπτική πλειοψηφία. Δεν το λέω με χαρά! Το αναφέρω ως πραγματικότητα. Έχουμε μπλέξει άσχημα!

  Η δουλειά όσων πραγματικά αγωνιούν για το ζήτημα ακυρώνεται επομένως εκ των πραγμάτων. Διότι στον πόλεμο – και έτσι τον αισθάνεται ο κάτοικος του κέντρου – δεν αντιμετωπίζεις τα μέλη του «εχθρού» με διακρίσεις καλός-κακός. Γι’ αυτό και οι υποκρισίες του Ιερώνυμου αφορούν μια δράκα κονομημένων κατοίκων προστατευμένων περιοχών. Κανέναν άλλο.

  Όσο για του μπάτσους και το «κράτος» είναι ο μεγαλύτερος δουλέμπορος (πράγμα που εξηγεί τα περι Μαγκρεμπίνων που αναφέρεις ορθά) όπως είναι και ο μέγας έμπορος ναρκωτικών. Δεν εκπλήσσει κανένα η στάση τους!

  Αποτέλεσμα: Η αυτοδικία που την βλέπω να έρχεται Προσοχή! ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΩ! Γι’ αυτό και με οργίζει η απάθεια και η ΠΡΟΚΛΗΣΗ των συναυλιών.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: