Ρήξη 64

Το πλοίον Ελλάς, σε αντίθεση με το «Καράβι για τη Γάζα», πορεύεται από ξέρα σε ξέρα και τα νερά μπαίνουν από παντού.

Η οικονομία καταρρέει, η κοινωνία γνωρίζει σπασμούς τετανισμού, η εθνική μας κυριαρχία απειλείται. Το πολιτικό σύστημα γίνεται όλο και πιο αναξιόπιστο, ενώ τα κόμματα βγάζουν τα μάτια τους και τα σκάνδαλά τους στις εξεταστικές επιτροπές. Έτσι αλληλοεξουδετερώνονται και καθίσταται αδύνατη ακόμα και η πιθανότητα οποιασδήποτε εναλλαγής τους στην εξουσία. Το καράβι θα βουλιάξει αύτανδρο.

Απέναντι σε αυτή την κρίση πληθαίνουν οι φωνές που καλούν σε «άμεση συγκρότηση» μιας «εναλλακτικής πρότασης». Απ’ όλες τις πλευρές. Ο Αλαβανισμός σε νέα έξαρση τυχοδιωκτικής πολυπραγμοσύνης ονειρεύεται μια «νέα μεταπολίτευση», με τον ίδιο στη θέση του… Ανδρέα. Και όπως σχεδόν πάντα η ιστορία επαναλαμβάνεται ως ιλαροκωμωδία. Διότι δεν υπάρχει ούτε ο αναγκαίος «στρατός», δηλαδή εκείνα τα πλήθη που ακολουθούσαν τον μεγάλο δημαγωγό, ούτε, προπαντός, η πρόταση που θα μπορούσε να συνεγείρει, όπως τότε, τους Έλληνες που έβγαιναν από τον γύψο της χούντας και την εθνική καταστροφή της Κύπρου. Αντί προτάσεως υπάρχει μόνο η φαεινή πρόταση της… πτώχευσης, δηλαδή να κάνουμε από μόνοι μας αυτό στο οποίο μας σπρώχνουν οι Γερμανοί, και που πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί εν τέλει με οδυνηρές συνέπειες για όλους.

Όμως η στάση πληρωμών και η πτώχευση θα προκαλέσουν επιπλέον οδύνες στον ελληνικό λαό, και το μόνο που μπορούμε άμεσα να προτείνουμε με αξιοπιστία είναι η άμεση και αποφασιστική αναδιαπραγμάτευση του χρέους, ως ένα πρώτο ρεαλιστικό βήμα με βάση τον σημερινό συσχετισμό των πολιτικών δυνάμεων.

Ανάλογα φαινόμενα υψηλού πυρετού παρατηρούνται από την πλευρά του λεγόμενου πατριωτικού χώρου, όπου συγκροτούνται μέτωπα, κινήματα και άλλες αστειότητες. Ταυτόχρονα οι δύο πρώην εκφραστές της Νέο-ορθοδοξίας μας καλούν, ο ένας –ο Ράμφος– να εγκαταλείψουμε την ταυτότητά μας για να γίνουμε Δύση και ο άλλος –ο Γιανναράς– να κουρνιάσουμε υπό την σκέπη του Νταβούτογλου με μόνο όπλο μας, προφανώς, τον… οικολόγο, νέο-οθωμανό πατριάρχη και τον εκλεκτό του Φαναρίου «αξιόπιστο επιχειρηματία»(!) Βγενόπουλο. Δηλαδή ολοταχώς προς τη… γελοιοποίηση.

Ολοταχώς λοιπόν προς τη σοβαρότητα, την επιμονή, την διαμόρφωση αυθεντικών δυνάμεων ανατροπής, την παρέμβαση σε όλα τα πεδία της αντιπαράθεσης.

Ακόμα σε αυτή τη Ρήξη μπορείτε να διαβάσετε:

– Ένα εκτενές αφιέρωμα για την αποστολή “Ένα Καράβι για τη Γάζα” και τι σηματοδοτεί αυτή για την περιοχή της Μέσης Ανατολής.
– Γιατί το πρόγραμμα σταθερότητας είναι ανεφάρμοστο.
– Προτάσεις για το πως θα επιβιώσει από τη μεγάλη οικονομική και κοινωνική κρίση που πλήττει την χώρα.
– Για το τι σηματοδοτεί η επίσκεψη του Ταγιπ Ερντογάν στο Μίκη Θεοδωράκη και την προσπάθεια κατεδάφισης του συμβόλου Μίκης.
– Για το πως οι καταναλωτές πολιτική συνείδηση μπορούν να βοηθήσουν την εγχώρια παραγωγή.
– Για τις φυγοκεντρες τάσεις στο Συνασπισμό.
– Για τη σιωνιστική στροφή της ελληνικής ακροδεξιάς.
– Για τα πλεονεκτήματα μιας αυτοδιοικούμενης κοινότητας.
– Για τους Αλβανούς θύματα του UCK.
– Για το οικολογικό έγκλημα της BP.
– Για τον ελληνικό στρατό που βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση.
– Για τις φοιτητικές εκλογές
– Για τις προσεγγίσεις ξένων οικονομολόγων για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας.
– Για τη μεταστροφή των αμερικανικών ελίτ σχετικά με το Ισραήλ

Και πολλά άλλα άρθρα για την Ιστορία, το Θέατρο, το Βιβλίο, τον Κινηματογράφο, για την Εθνική Ελλάδος στο Μουντιάλ, τις δραστηριότητες του Άρδην και της Ρήξης τον τελευταίο μήνα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κ.ά.

Advertisements

About Λαυρέντης

Ειδικεύομαι στις εμπρηστικές παρεμβάσεις. Μετά από χρόνια blogging (Δεκέμβρης 2004) και κανά 5άρι διαφορετικές persones ψιλοβαριέμαι. Πιστεύω στην αρχή της εντροπίας και περιμένω (δεν εύχομαι...) την ολοκληρωτική κατάρευση για να ελπίσω σε αναγέννηση. Τα μεγάλα είναι θέμα επιλογής. Στα μικρά μας σέρνουν οι περιστάσεις και τα συμφραζόμενα... Δείτε όλα τα άρθρα του/της Λαυρέντης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: