ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡΔΗΝ: Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Από τον Δεκέμβριο του 2008, ο χώρος μας δεν κουράστηκε να επισημαίνει τα πραγματικά, βαθιά αδιέξοδα που σφραγίζουν τις τάσεις της μηδενιστικής αντίδρασης που επεδίωκαν την ολοκληρωτική κυριαρχία στις διαδηλώσεις και στους χώρους αμφισβήτησης της ελληνικής κοινωνίας.

Και τρέμαμε κυριολεκτικά για την τροπή που θα μπορούσαν να πάρουν αυτά τα αδιέξοδα. Το είχαμε επισημάνει τον Δεκέμβριο του 2008, εισπράττοντας πολλές ύβρεις και επικρίσεις.  Και όμως, σήμερα, τα επεισόδια που εξαπέλυσαν οι υστερικοί γόνοι νεοελλήνων μικροαστών κατέληξαν, με τη δολοφονία τριών εργαζόμενων της Μαρφίν Μπανκ, να υπονομεύσουν τις μαζικότατες αντιδράσεις της ελληνικής κοινωνίας ενάντια στα λαοκτόνα μέτρα που επιβάλουν οι δυνάμεις κατοχής του Βερολίνου και της Ουάσιγκτον και εφαρμόζει με ζήλο η κυβέρνηση-μαριονέτα. Δεν αποτελούν μόνο το καλύτερο δυνατό δώρο προς την κυβέρνηση, αλλά και στις κατοχικές δυνάμεις, προκειμένου να κάμψουν την αντίσταση του ελληνικού λαού.

Δίνουν την καλύτερη αφορμή στους μεγάλους κερδοσκόπους, και τις δυνάμεις από την Ευρώπη και την Αμερική –που θέλουν να τελειώνουν μια για πάντα την Ελλάδα (από την Γκόλντμαν Ζακς, μέχρι την Άγκελα Μέρκελ), και να την οδηγήσουν σε ολοκληρωτική πτώχευση και κατάρρευση–, να χρησιμοποιήσουν και το επικοινωνιακό χαρτί μιας «χώρας βανδάλων, κανιβάλων, δολοφόνων», το οποίο ήδη παρουσιάζεται σε όλα τα μεγάλα διεθνή μέσα της Οργουελιανής Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Το δίδαγμα είναι τραγικό. Μια ολόκληρη κοινωνία, άφησε μερικά  υστερικά  μηδενικά να συκοφαντήσουν κάθε εξέγερση και αντίσταση και να την υποκαταστήσουν με την ασχήμια που κουβαλούν και την όποια παρουσιάζουν ως «κίνημα». Και γι αυτό ευθύνονται πολλοί: Και πρώτα απ’ όλα μια σάπια και χωρίς όραμα κοινωνία. Αυτό όμως δεν μπορεί να βγάζει λάδι  κόμματα και παρατάξεις: Aπό το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση που σιγοντάριζε την ανάπτυξη τέτοιων φαινομένων, προκειμένου να κάνει πόλεμο φθοράς στην κυβέρνηση της ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, που νόμιζε ότι θα μεταφράσει τις σπασμένες βιτρίνες σε έδρες στο κοινοβούλιο, καθώς και τα θλιβερά υπολείμματα της κάποτε εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, όπως και τους παχυλά αμειβόμενους κονδυλοφόρους και παπαγαλάκια εφημερίδων και τηλεοράσεων · όλους εκείνους που πίστευαν πως μπορούν να «χρησιμοποιήσουν» για λογαριασμό τους αυτό το άλογο και ανορθολογικό στοιχείο.

Αυτό όμως σήμερα εξελίσσεται –ως παραμορφωτική εικόνα της κοινωνίας μέσα από την οποία ξεπήδησε– σε τέρας, στρεφόμενο εναντίον του ίδιου του λαού στ’ όνομα του οποίου υποτίθεται ότι δρα. Και η ιστορία θα γράψει ότι με τη δική τους συμβολή, θέριεψε η κατοχή και η κατάρρευση της χώρας μας. Κατάφεραν να επιτύχουν την μεγαλύτερη προβοκάτσια της μεταπολιτευτικής περιόδου. Έστω, ή ακόμα χειρότερα, αν πρόκειται για αυτοπροβοκάρισμα.

Ο αγώνας θα είναι μακροχρόνιος. Οι κηδεμόνες και οι κατακτητές από Δύση και Ανατολή έρχονται στην πατρίδα μας, για να μείνουν. Ταυτόχρονα ως κοινωνία έχουμε πιάσει πάτο. Εμείς το Άρδην και η Ρήξη, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε στο πλευρό της άλλης Ελλάδας, του μαχόμενου αντιστασιακού ελληνισμού, προσπαθώντας να μπολιάσουμε ξανά με ελπίδα και όραμα για εθνική απελευθέρωση, κοινωνική χειραφέτηση,οικολογία και κοινοτισμό, τις πραγματικές ανατρεπτικές διαθέσεις του ελληνικού λαού. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε ώστε ο θάνατος των τριών αδικοχαμένων νέων να μη μεταβληθεί σε όπλο στα χέρια της Κυβέρνησης και των κατοχικών δυνάμεων,  προσφέροντας μια εναλλακτική πρόταση αλλαγής της κοινωνίας στη νεολαία που επιθυμεί να δώσει αυθεντικό περιεχόμενο στην εξέγερσή της.

Υ.Γ. Και βέβαια, δεν είναι δυνατόν να μη σταθούμε στις βαρύτατες ευθύνες που φέρει ο Α. Βγενόπουλος, ο οποίος με την εντελώς επιπόλαια και εγκληματική του ενέργεια να διατηρήσει ανοικτή την Τράπεζά του, τέτοια μέρα και σε τέτοιο μέρος, συνέβαλε με τη  σειρά του στο τραγικό συμβάν της 5/05. Ο Βγενόπουλος, εμφανίζεται ως ο κήνσορας της ηθικής και της λογικής απέναντι στο «διεφθαρμένο» σύστημα, και προαλείφεται για «εθνικός ηγέτης». Ωστόσο για άλλη μια φορά, – μετά την δήθεν αγορά του ΟΤΕ και της Ολυμπιακής, που τις αγόρασε με φανφάρες για την εθνική του υπευθυνότητα για να τις πουλήσει μέσα σε ελάχιστο χρόνο σαν λαμόγιο μεταπράτης– απέδειξε, με τραγικό τρόπο, την ασύγγνωστη επιπολαιότητα του, ενός μπερλουσκονίσκου της κακιάς ώρας. (Πέμπτη, 6 Μαΐου, 8:30 π.μ.).

Περιοδικό Άρδην –Εφημερίδα Ρήξη

Τετάρτη 5 Μαΐου, 18:00

Advertisements

About Λαυρέντης

Ειδικεύομαι στις εμπρηστικές παρεμβάσεις. Μετά από χρόνια blogging (Δεκέμβρης 2004) και κανά 5άρι διαφορετικές persones ψιλοβαριέμαι. Πιστεύω στην αρχή της εντροπίας και περιμένω (δεν εύχομαι...) την ολοκληρωτική κατάρευση για να ελπίσω σε αναγέννηση. Τα μεγάλα είναι θέμα επιλογής. Στα μικρά μας σέρνουν οι περιστάσεις και τα συμφραζόμενα... Δείτε όλα τα άρθρα του/της Λαυρέντης

One response to “ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡΔΗΝ: Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

 • Λαυρέντης

  ΦΥΣΙΚΟΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΜΙΑΣ ΦΡΙΚΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ

  Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της χώρας έσπευσε να εκφράσει την οδύνη και τον αποτροπιασμό του για τη δολοφονία των τριών εργαζόμενων στο υποκατάστημα της MARFIN την περασμένη Τετάρτη στην Αθήνα. Παράλληλα, δεν παρέλειψε να καταδικάσει, για άλλη μια φορά, τη βία και ειδικότερα την «εγκληματική δράση των κουκουλοφόρων» που «απειλεί τους δημοκρατικούς θεσμούς» και άλλα ηχηρά παρόμοια.
  Τι υποκρισία αλήθεια!
  Οι φυσικοί αυτουργοί δρώντας οργανωμένα, είτε αυτόκλητα είτε κατ’ εντολήν, έδρασαν προβοκατόρικα σε βάρος του μαζικού λαϊκού κινήματος. Επέτρεψαν με την εγκληματική τους ενέργεια στην κυβέρνηση, τους πολιτικούς και τα ΜΜΕ να στρέψουν αλλού τη συζήτηση για τα κυβερνητικά μέτρα και την απώλεια τη εθνικής κυριαρχίας της χώρας, να υποβαθμίσουν και να συκοφαντήσουν τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, να τρομοκρατήσουν τον φιλήσυχο πολίτη έτσι ώστε να μην ξαναβγεί τους δρόμους να διαδηλώσει την αγανάκτησή του.
  Ωστόσο, ο θάνατος των συνανθρώπων μας από ασφυξία δεν προήλθε μόνο από τους καπνούς της φλεγόμενης τράπεζας που προκάλεσε ο εμπρησμός από ρίψη μολότοφ. Προήλθε και από την ασφυξία που προκαλεί η απληστία και ασυδοσία των αφεντικών που υποχρέωσαν τους υπαλλήλους να παραμείνουν στο χώρο εργασίας τους σ’ εκείνο το συγκεκριμένο σημείο εκείνη τη συγκεκριμένη στιγμή της ημέρας αγνοώντας μάλιστα τις συστάσεις της αστυνομίας. Αυτήν όμως την ωμή βία, αυτόν τον εκβιασμό ο πολιτικός κόσμος δεν τόλμησε να τα καταδικάσει. Οι συνάνθρωποί μας δολοφονήθηκαν και από τον εργοδότη – ποδοσφαιρικό (και πιθανά σύντομα και πολιτικό) παράγοντα που τους θυσίασε στο βωμό του κέρδους ενώ δεν φρόντισε ούτε για τα στοιχειώδη: την έξοδο κινδύνου, το σχέδιο εκκένωσης, την ύπαρξη φύλακα!
  Μεγάλες όμως είναι και οι ευθύνες του πολιτικού κόσμου. Γιατί τις τελευταίες δεκαετίες αντί να επεκτείνουν, ξήλωσαν το κοινωνικό κράτος και υπονόμευσαν την κοινωνική συνοχή ενώ οι ίδιοι έπεσαν με τα μούτρα στη διαπλοκή με τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τη μίζα. Απαξίωσαν και περιφρόνησαν κάθε συλλογική αξία στερώντας από τη νεολαία το όραμα και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Αυτοί που δίδαξαν λοιπόν τον αμοραλισμό, το μηδενισμό και τον ανθρωποφαγικό ανταγωνισμό δεν μπορούν σήμερα να εμφανίζονται ως οι τιμητές των λούμπεν στοιχείων που ξεσπούν βίαια και τυφλά σ’ έναν πόλεμο όλων εναντίον όλων. Οι εμπρηστές ανθρώπων είναι δημιουργήματά τους!
  Η καταδίκη επομένως των φρικτών δολοφονιών δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο σ’ αυτούς που διέπραξαν τη στυγερή πράξη, αλλά και σ’ αυτούς που εγκλώβισαν τα θύματα με την απειλή της απώλειας της θέσης τους. Και βέβαια σ’ αυτούς που περιθωριοποιούν τη νεολαία και τα χαμηλόμισθα στρώματα και τώρα ρίχνουν σ’ αυτούς τα βάρη για την αντιμετώπιση της κρίσης και των ελλειμμάτων που οι ίδιοι δημιούργησαν ενώ συνεχίζουν να προκαλούν με την επίδειξη σπατάλης και πλούτου.
  Το λαϊκό κίνημα ωστόσο δεν θα τους δώσει την ευκαιρία να ν’ αναπνεύσουν: οι μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις και πορείες, χτες και σήμερα, 5 και 6 Μαΐου ήταν συγκλονιστικές σε όγκο και παλμό και καμία προβοκάτσια, ούτε η εκμετάλλευσή της από τον πολιτικό κόσμο και ειδικά από την κυβέρνηση, είναι ικανές να λειτουργήσουν αποπροσανατολιστικά. Ούτε τέλος, μπορούν τα ΜΜΕ, όπως επιχειρούν σήμερα, να υποβαθμίσουν την έκρηξη της λαϊκής οργής και αγανάκτησης. Το αποδεικνύουν περίτρανα οι σημερινές μαζικές διαδηλώσεις.
  Η ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης και η συνέχιση της συλλογικής διεκδίκησης είναι η μόνη διέξοδος που μπορεί να μας βγάλει από το φλεγόμενο κτίριο. Είναι ο μόνος τρόπος ν’ αντέξουμε την ασφυξία που προκαλούν τα κυβερνητικά μέτρα και η μετατροπή της χώρας σε οικόπεδο και αποικία.
  Αγαπητοί συνάδελφοι ας βγούμε μαζί από την έξοδο κινδύνου!

  ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΟΧΘΗ, Ομάδα εκπαιδευτικών για τη συλλογική δράση στην Αργολίδα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: