Αυτόν τον θρασύτατο ψήφισαν οι Χιώτες; ΟΙ ΧΙΩΤΕΣ;

Απάντηση του Γιωργάκειου Νομάρχη στο defence.net

«Αναφορικά με δημοσίευμά σας σχετικά με την επιστολή που απέστειλε ο Νομάρχης Χίου κ. Πολύδωρος Λαμπρινούδης προς τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Γεώργιο Παπανδρέου σχετικά με το θέμα κατάργησης της βίζας για τους Τούρκους πολίτες που επισκέπτονται τα νησιά μας, όπου αναφέρετε ότι «Για μια χούφτα ευρώ ο νομάρχης ζητά η Χίος να ανοίξει την αγκαλιά της στην Τουρκία», οφείλουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

Η ρύθμιση του ζητήματος της βίζας για τους τούρκους επισκέπτες στα νησιά μας αποτελεί εδώ και χρόνια αίτημα των μαζικών φορέων των νομών του Βορειοανατολικού Αιγαίου και του νομού Δωδεκανήσου. Είναι λογικό να ζητάμε την ικανοποίηση αυτού του χρόνιου αιτήματος, τη στιγμή που για τόσες άλλες χώρες έχουν γίνει ευνοϊκές ρυθμίσεις στο ζήτημα της βίζας, και ταυτόχρονα η προσέλκυση επισκεπτών από τη γείτονα χώρα θα αποτελέσει μία τονωτική ένεση στην δοκιμαζόμενη λόγω της κρίσης τουριστική κίνηση των νησιών μας.

Είναι γνωστό ότι υπάρχει η δυνατότητα να διευκολυνθούν οι τούρκοι επισκέπτες προς τα νησιά μας χωρίς να τίθενται ζητήματα εθνικής ασφάλειας, τα οποία δεν διευκρινίζετε στο άρθρο σας, σε μία προφανή απόπειρα να προκαλέσετε το λαϊκό αίσθημα. Ούτε φυσικά η βίζα για επισκέπτες δημιουργεί προϋποθέσεις να κατακλυστούν τα νησιά από μόνιμους τούρκους κατοίκους. Φυσικά κάτι τέτοιο για τα νησιά που γερνούν και που ο νέος πληθυσμός τα εγκαταλείπει, ίσως θα έπρεπε να εξεταστεί θετικά και όχι μέσα από το πρίσμα της ξενοφοβίας, του ρατσισμού και των στερεοτύπων που αναπαράγει ο σχολιασμός σας.

Κλείνοντας θα θέλαμε να σας θυμίσουμε ότι οι σχέσεις ανάμεσα στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και ειδικά τη Χίο και τα μικρασιατικά παράλια ήταν ανέκαθεν στενές και η τουριστική κίνηση προς τα νησιά μας προβλέπεται να αυξηθεί εφόσον ρυθμιστεί ευνοϊκά το ζήτημα της βίζας. Θεωρούμε ότι το αίτημά μας κινείται στο πλαίσιο των στόχων που θέτουμε ως νομαρχιακή αρχή για τη βελτίωση των προϋποθέσεων ανάπτυξης του νομού μας  και δεν είμαστε διατεθειμένοι να απολογηθούμε για τις επιλογές μας, οι οποίες και εκφράζουν τις επιλογές των μαζικών φορέων του νομού μας, σε όψιμους υπερπατριώτες των Αθηνών.

Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ

ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗΣ

Θα μείνω στις υπογραμμίσεις και θα αφήσω τους Χιώτες να σκεφτούν επι τέλους τί έκαναν και τί κάνουν…

Advertisements

About Λαυρέντης

Ειδικεύομαι στις εμπρηστικές παρεμβάσεις. Μετά από χρόνια blogging (Δεκέμβρης 2004) και κανά 5άρι διαφορετικές persones ψιλοβαριέμαι. Πιστεύω στην αρχή της εντροπίας και περιμένω (δεν εύχομαι...) την ολοκληρωτική κατάρευση για να ελπίσω σε αναγέννηση. Τα μεγάλα είναι θέμα επιλογής. Στα μικρά μας σέρνουν οι περιστάσεις και τα συμφραζόμενα... Δείτε όλα τα άρθρα του/της Λαυρέντης

5 responses to “Αυτόν τον θρασύτατο ψήφισαν οι Χιώτες; ΟΙ ΧΙΩΤΕΣ;

 • Μάρκο Τ

  Είναι απίστευτος! Ξεχνά ότι οι σχέσεις των νησιών με τα μικρασιατικά παράλια ήταν στενές όταν στα μικρασιατικά παράλια υπήρχαν ανθηρές ελληνικές πόλεις και κωμοπόλεις και χωριά.
  Αλλά οι Χιώτες θα έπρεπε να ντρέπονται όταν ο νομάρχης τους έμμμεσα λέει ότι να εξεταστεί η μόνιμη εγκατάσταση Τούρκων στη Χίο!

  Μεταξύ μας, βέβαια, ποτέ δεν θεωρούσα τους Χιώτες ως διακρινόμενους για το αγωνιστικό τους φρόνημα και τον πατριωτισμό τους, σε αντίθεση με τους Σαμιώτες. Το 1822 με το ζόρι επαναστάτησαν, αφού τους ξεσήκωσαν με το ζόρι οι Σαμιώτες. Γενικώς, οι Χιώτες μετρούν κυρίως το χρήμα, πάνω απ’ όλα (φυσικά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις).
  Αν οι φορείς της Χίου δεν διαμαρτυρηθούν για όσα είπε ο νομάρχης τους, αυτό σημαίνει ότι τους αξίζει ένας νέος οθωμανικός ζυγός, αφού με τον πρώτο δεν βάλανε μυαλό…

 • Λαυρέντης

  Μάρκο είσαι από τους λίγους που ξέρεις για την επαναστατική φύση των Σαμίων σε σχέση με τους Χιώτες!!!!!

  Αλλά θα περίμενε κανείς μετά την καταστροφή της νήσου να είχε περάσει κάτι στην παράδοσή τους…. 😦

 • Μάρκο Τ

  Μα δεν είδες ότι κανείς μαζικός φορέας ή σύλλογος Χίων δεν διαμαρτυρήθηκε; Πού είναι οι σύλλογοι της Αθήνας; Ούτε το αίμα των προπαππούδων και προγιαγιάδων τους στον Άγιο Μηνά δεν ντρέπονται. Παραδόπιστοι! Επιβεβαιώνεται η άποψη που έχω γι’ αυτούς.

  Μεταξύ μας, αν ήταν να μας δώσουν οι Τούρκοι τον Πόντο, ας τους δώσουμε τη Χίο και τους Χιώτες μαζί, τέτοιοι που είναι.

 • Λαυρέντης

  Αν φτάσουμε στις ανταλλαγές… μαζί σου!

  Φοβάμαι ότι μόνο θα δίνουμε.

 • Μάρκο Τ

  Η Χίος επί τουρκοκρατίας ήταν τιμάριο της Βαλιντέ Σουλτάνας, δηλ. της μητέρας του σουλτάνου, λόγω μαστίχας.
  Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το νησί να περνάει σχετικά καλά, γι’ αυτό και οι Χιώτες δίσταζαν να επαναστατήσουν και εξαναγκάστηκαν από τους Σάμίους.
  Οι Τούρκοι τους κατέσφαξαν ως αχάριστους.
  Τελικά, οι άνθρωποι δείχνουν ότι δεν είναι αχάριστοι, αλλά αντίθετα, ευγνώμονες στους Τούρκους που τους κατέσφαξαν.
  Αν ήμουν Χιώτης θα ντρεπόμουν για τον νομάρχη μου. Και ακόμα περισσότερο θα ντρεπόμουν για την αφασία των συμπατριωτών μου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: