Εμπρός στον δρόμο που χάραξαν οι διάφορες Τσαλικιάν…

Γράφει στην Καθημερινή ο Ν. Ξυδάκης:

Βασικός μάρτυρας στη δίκη για τον φόνο του Αλέξη Γρηγορόπουλου αρνείται να παρουσιαστεί στο δικαστήριο· ο ανήλικος μάρτυρας όχι μόνο δεν αναγνωρίζει τη χρησιμότητα της μαρτυρίας του, αλλά δεν αναγνωρίζει τη χρησιμότητα του δικαστηρίου, φέρεται σαν μην πιστεύει στη χρησιμότητα του θεσμού, να μην αναγνωρίζει τον ίδιο τον θεσμό και να νομίζει ότι μπορεί να ζήσει εκτός του θεσμού και παρά τον θεσμό. Ο έφηβος μάρτυρας δεν είναι ένα μεμονωμένο φρικιό· σε μεγάλο βαθμό, παρόμοια θεμελιώδη ανυπακοή επιδεικνύουν πολλοί συνομήλικοί του, πολλά παιδιά της απέραντης καθ’ ημάς μεσαίας τάξης. Αυτή η ανυπακοή, στο όριο της παραβατικότητας, δεν είναι μόνο προϊόν κακομαθησιάς και τρικυμιώδους εφηβείας· παίζουν ρόλο και αυτά τα στοιχεία, αλλά είναι και κάτι πέραν αυτών, πολύ πιο εκρηκτικό.

Μέχρι εδώ τα λέει καλά ο Ξυδάκης. Μετά αμπελοφιλοσοφεί χωρίς ειρμό… Διότι τα πράγματα είναι όπως είναι – από την οικονομία μέχρι τις δίκες – διότι οι διάφορες «μανάδες» των ελίτ ή των νεόπλουτων σαν την κυρία Τσαλικιάν δίνουν τον δρόμο:

Τζίνα Τσαλικιάν (μαμά Γρηγορόπουλου)

“Και θέλω να αγωνιστώ για να παραμείνει ο Αλέξανδρος η αφορμή τα παιδιά που έχουν μεγαλώσει μέσα στην άνεση και τον καταναλωτισμό, αλλά και όλα τα υπόλοιπα παιδιά της γενιάς του, να κάνουν τη δική τους επανάσταση… Έχουν κάθε λόγο να διεκδικήσουν ό,τι τους αξίζει. Να διεκδικήσουν τη ζωή τους. Πρέπει να έχουν το δικαίωμα να διαμαρτύρονται και να διαδηλώνουν χωρίς να φοβούνται, για να ζήσουν μια καλύτερη ζωή.”

ή ακόμα

“Πυρήνες της φωτιάς”

…δεν είναι μια ξερή πολιτική πρόταση, αλλα η επαναστατική διάσταση του υπαρξιακού ανθρώπινου προβλήματος. Η μετάβαση στην παράνομη δράση, ανατρέπει τα όρια της μίζερης ρουτινιάρικης επιβίωσης και πραγματώνει ένα επαναστατικό είναι.

Advertisements

About Λαυρέντης

Ειδικεύομαι στις εμπρηστικές παρεμβάσεις. Μετά από χρόνια blogging (Δεκέμβρης 2004) και κανά 5άρι διαφορετικές persones ψιλοβαριέμαι. Πιστεύω στην αρχή της εντροπίας και περιμένω (δεν εύχομαι...) την ολοκληρωτική κατάρευση για να ελπίσω σε αναγέννηση. Τα μεγάλα είναι θέμα επιλογής. Στα μικρά μας σέρνουν οι περιστάσεις και τα συμφραζόμενα... Δείτε όλα τα άρθρα του/της Λαυρέντης

5 responses to “Εμπρός στον δρόμο που χάραξαν οι διάφορες Τσαλικιάν…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: