Η προδοσία του Λαού! Το μοντέλο της Αργεντινής εφαρμόζεται τώρα στην Ελλάδα.

Γράφει ο antinemecis που τα ανέβασε προχθές στο youtube:

Ένα ντοκυμαντέρ που περιγράφει τα γεγονότα που οδήγησαν στην οικονομική κατάρρευση της Αργεντινής το 2001, που εξαφάνισε τη μεσαία τάξη και ανέβασε το επίπεδο της φτώχειας στο 57,5%.

Βασική αιτία της κατάρρευσης ήταν η εφαρμογή νεο-φιλελεύθερων πολιτικών και συνταγών του ΔΝΤ, που επέτρεψαν την αρπαγή δισεκατομμυρίων δολλαρίων από ξένες τράπεζες και οργανισμούς.

Πολλά από τα περιουσιακά στοιχεία της Αργεντινής και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της λεηλατήθηκαν. Το οικονομικό της σύστημα χρησιμοποιούνταν για ξέπλυμα χρήματος από τη Citibank, τη Credit Suisse και τη JP Morgan.

Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η μαζική μεταφορά πλούτου και η υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου που κορυφώθηκε με πολλούς θανάτους λόγω της καταπίεσης και του υποσιτισμού.

To ντοκυμαντέρ ξεκινάει από την εξέγερση του λαού της Αργεντινής τον Δεκέμβριο του 2001 και εξιστορεί τα γεγονότα που οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση κάνοντας ιστορική αναδρομή…

Προτότυπο: Μemoria de Saqueo του Fernando Solanas (2003)

Ο Solanas παρουσίασε το νοκυμαντέρ το 2004 στο διεθνές φεστιβάλ κιν/φου του Βερολίνου και βραβεύτηκε με τη Χρυσή Άρκτο.  Η ταινία έλαβε επίσης το βραβείο καλύτερου ντοκυμαντέρ στο 8ο φεστιβάλ Λατινο-αμερικανικού κιν/φου του Λος Άντζελες.

Δείτε όλη τη σειρά από το κανάλι του antinemecis

Εδώ το τέταρτο μέρος για να αναγνωρίσετε τους τελευταίους 6 μήνες της Ελλάδας.

Τίς αναρτήσεις αυτές τις πήρα είδηση από το μπλόγκ του http://bloggingvsmanipulation.wordpress.com/2010/03/25/argentina1/

Advertisements

About Λαυρέντης

Ειδικεύομαι στις εμπρηστικές παρεμβάσεις. Μετά από χρόνια blogging (Δεκέμβρης 2004) και κανά 5άρι διαφορετικές persones ψιλοβαριέμαι. Πιστεύω στην αρχή της εντροπίας και περιμένω (δεν εύχομαι...) την ολοκληρωτική κατάρευση για να ελπίσω σε αναγέννηση. Τα μεγάλα είναι θέμα επιλογής. Στα μικρά μας σέρνουν οι περιστάσεις και τα συμφραζόμενα... Δείτε όλα τα άρθρα του/της Λαυρέντης

4 responses to “Η προδοσία του Λαού! Το μοντέλο της Αργεντινής εφαρμόζεται τώρα στην Ελλάδα.

 • Stefanos

  Το ΔΝΤ δεν είναι σίγουρα αγγελικό. Όπως δεν είναι ευαγή ιδρύματα οι κάθε είδους τράπεζες και τοκογλύφοι που μας δανείζουν. Όμως είναι υπερβολή να συγκρίνεται η Ελλάδα με την Αργεντινή. Γιατί ΠΡΩΤΟΝ δεν έχουν κοινά Πολιτικά χαρακτηριστικά (η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ) και ΔΕΥΤΕΡΟΝ ο Παπανδρέου δεν είναι Μένεμ! Το να μιλάτε για συνομωσία, προδοσία ανάλογη της περίπτωσης της Αργεντινής και σχέδιο κατά του Λαού, είναι προσβλητικό: Το ΠΑΣΟΚ είναι κόμμα πατριωτικό, αν μη τι άλλο. Η χώρα ΚΙΝΔΥΝΕΨΕ από τον Καραμανλή, που επιχείρησε την επανίδρυση του Δεξιού κράτους που είχε καταργήσει ο Ανδρέας Παπανδρέου. Η χώρα ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ πάλι τώρα, εξαιτίας της ανευθυνότητας, της δημαγωγίας και του λαϊκισμού, αυτή τη φορά από τα κατεστημένα δήθεν αριστερά κόμματα…

  Όσο για την κρίση της Αργεντινής
  Ρίξτε μια ματιά στο The Take (La Toma)
  της Naomi Klein
  (La Toma)
  σε εννέα videos με αγγλικούς υπότιτλους

 • Λαυρέντης

  Αγαπητέ Στέφανε, θα διαφωνήσουμε!

  Το ΠΑΣΟΚ ήταν πατριωτικό κόμμα και δυστυχώς ο Γιώργος είναι «Μένεμ». Αυτό αποδεικνύει ο «πολιτεία» του εν συνόλω. Αν δε διακρίνεις προσβολή στα λόγια μου, τότε αυτή πηγαίνει κατ’ ευθείαν στον πρωθυπουργό (που θεωρώ ότι την αξίζει) και όχι σε όσους μοιράστηκαν τα ΟΡΆΜΑΤΑ της ιδρυτικής διακήρυξης!

  Όσο για το ΔΝΤ (το οποίο ο ΓΑΠ με το γελοίο καουμπόϊκο επιχείρημα του οπλισμένου περιστρόφου πάνω στο τραπέζι πρώτος και καλύτερος έβαλε στο παιγνίδι) όχι μόνον δεν είναι αγγελικά πλασμένο, αλλά αποτελεί εργαλείο άλωσης αντί βοήθειας.

  Η ιστορία όμως θα δείξει (και πολύ γρήγορα) ποιός εκ των δύο μας έχει δίκιο στις εκτιμήσεις του. ΣΕ ΚΆΘΕ ΠΕΡΊΠΤΩΣΗ ΕΠΏΔΥΝΑ.

 • Λαυρέντης

  Άρθρο του Γιώργου Δελαστίκ για την εφημερίδα «Έθνος»

  Την ανάγκην φιλοτιμίαν ποιούμενη η κυβέρνηση, αφού δεν μπόρεσε να αποσπάσει τίποτα στη σύνοδο των πολιτικών ηγετών, υπερπροβάλλει την απόφαση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ζαν – Κλοντ Τρισέ να συνεχίσει να δέχεται και μετά το τέλος του 2010 υποβαθμισμένης αξιολόγησης κρατικά ομόλογα ως ενέχυρο από τις εμπορικές τράπεζες για να τους χορηγεί ρευστότητα. Κατά παράδοξο τρόπο, αυτή η απόφαση του Τρισέ επιχειρείται να εμφανιστεί περίπου ως… «εθνική επιτυχία».

  Είναι ανάγκη να τοποθετήσουμε τα πράγματα στις σωστές τους διαστάσεις. Η απόφαση του Τρισέ ελήφθη για να διαφυλάξει τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών τραπεζών που έχουν δανείσει την Ελλάδα. Μόνο οι γαλλικές, οι ελβετικές και οι γερμανικές τράπεζες κατέχουν ελληνικά κρατικά ομόλογα αξίας άνω των 150 δισεκατομμυρίων ευρώ. Αλίμονο αν ο Τρισέ και η ΕΚΤ άφηναν να μετατραπούν τα ελληνικά ομόλογα σε άχρηστα «ομόλογα – σκουπίδια»! Τι θα έκαναν αυτές οι ευρωπαϊκές τράπεζες; Γι’ αυτό άλλωστε και ο κορυφαίος Γερμανός τραπεζίτης, ο Γιόζεφ Ακερμαν της Ντόιτσε Μπανκ βγήκε ανοιχτά υπέρ της άμεσης βοήθειας προς την Ελλάδα, διαφωνώντας δημοσίως με την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, τονίζοντας χωρίς περιστροφές ότι η αδιαλλαξία της θέτει σε κίνδυνο τις γερμανικές τράπεζες.

  Τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών τραπεζών προωθούσε ο Τρισέ και προ μηνών, όταν δήλωσε πως στο τέλος του 2010 θα πάψει η ΕΚΤ να δέχεται ως ενέχυρο υποβαθμισμένα κρατικά ομόλογα. Εδωσε έτσι το σύνθημα στις ευρωπαϊκές τράπεζες να κερδοσκοπήσουν σε βάρος της χώρα μας, «γδέρνοντάς» την με υψηλά επιτόκια και συσσωρεύοντας υπερκέρδη από τη διαφορά των επιτοκίων. Τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών τραπεζών προωθεί και τώρα, κάνοντας την αντίστροφη δήλωση.

  Διασφαλίζει τη δυνατότητά τους να καταθέτουν τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρο στην ΕΚΤ και να παίρνουν από αυτήν ισόποσα δάνεια με επιτόκιο… 1% ως 1,5%, διαθέτοντας εφόσον το επιθυμούν ένα τμήμα αυτών των χρημάτων για να αγοράσουν και πάλι ελληνικά ομόλογα με επιτόκιο… 6,2% ως 6,4%!

  Οι ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν κάθε λόγο να είναι πανευτυχείς με την απόφαση του Τρισέ. Επειδή δε «μαζί με τον βασιλικό ποτίζεται κι η γλάστρα», ακόμη ευτυχέστερες είναι οι ελληνικές τράπεζες, οι οποίες το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζουν πιεστικότατα προβλήματα ρευστότητας καθώς πανικόβλητοι καταθέτες μεταφέρουν δισεκατομμύρια ευρώ σε τράπεζες του εξωτερικού ως αποτέλεσμα των ανερμάτιστων κυβερνητικών δηλώσεων περί ενδεχόμενης προσφυγής της κυβέρνησης στο ΔΝΤ. Απομένει βεβαίως να διαπιστωθεί στην πράξη αν αυτή η άκρως αναγκαία ενίσχυση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών χάρη στην απόφαση του Τρισέ θα διοχετευθεί στις πεινασμένες για κεφάλαια κίνησης επιχειρήσεις ή αν θα κατευθυνθεί αποκλειστικά σε κερδοσκοπικές δραστηριότητες.

  Πηγή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: