Οι απαιτήσεις του ΔΝΤ

 1. Πλήρης αναδόμηση στην τοπική αυτοδιοίκηση όπου και εντοπίζεται ανεξέλεγκτη σπατάλη πόρων. (Αυτό δεν θα επιτευχθεί διότι η «πολιτική» δουλεύει έτσι…  Δεν θα βγάλουν τα μάτια τους!)
 2. Άρση της μονιμότητας, πλην του στενού δημοσίου τομέα. (Οι υπάλληλοι της Βουλής φαντάζομαι…)
 3. Εξίσωση ορίων ηλικίας για άνδρες και γυναίκες στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα με ενιαίο όριο συνταξιοδότησης τα 67.  (Κανείς να μην πάρει σύνταξη δεδομένου ότι βγαίνει και 3 χρόνια μετά!  Όσο για το εφ’ άπαξ…)
 4. Κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών. Ίσως επιβιώσουν 2-3 κατηγορίες.
 5. Πλήρης κατάργηση 14ου και 13ου μισθού στο δημόσιο, αλλά και στον ιδιωτικό τομέα. (Αλβανοποίηση της χώρας!)
 6. Φορολόγηση των αγροτών.
 7. Φορολόγηση όλων των εισοδημάτων από το πρώτο ευρώ.
 8. Απελευθέρωση όλων των κλειστών επαγγελμάτων.
 9. Επιβολή ΦΠΑ σε όλες τις υπηρεσίες (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι κ.λ.π.)
 10. Περαιτέρω ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων (εισηγούνται 2 το πολύ τρία ταμεία. Για να καταρρεύσουν όλα μαζί…  Για να είναι οι Αμερικάνοι το πλέον κοινωνικό κράτος!)
 11. Πλήρης απελευθέρωση των απολύσεων και κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.
 12. Ριζική αναδιάρθρωση (κοινώς ιδιωτικοποίηση) του εθνικού συστήματος υγείας και του τρόπου λειτουργίας των κρατικών νοσοκομείων.
 13. Ριζική αναδιοργάνωση του συστήματος παιδείας. Προτείνονται δίδακτρα στα πανεπιστήμια με κάποια πρόβλεψη (οι λαθρομετανάστες δωρεάν φαντάζομαι…) για τα χαμηλά εισοδήματα.
 14. Περαιτέρω συρίκνωση του δημοσίου.
 15. Την απόλυση 230.000 εργαζομένων από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, με κατάργηση θέσεων, ενοποίηση και συγχωνεύσεις οργανισμών, ΔΕΚΟ κ.λ.π.

Πηγή

Advertisements

About Λαυρέντης

Ειδικεύομαι στις εμπρηστικές παρεμβάσεις. Μετά από χρόνια blogging (Δεκέμβρης 2004) και κανά 5άρι διαφορετικές persones ψιλοβαριέμαι. Πιστεύω στην αρχή της εντροπίας και περιμένω (δεν εύχομαι...) την ολοκληρωτική κατάρευση για να ελπίσω σε αναγέννηση. Τα μεγάλα είναι θέμα επιλογής. Στα μικρά μας σέρνουν οι περιστάσεις και τα συμφραζόμενα... Δείτε όλα τα άρθρα του/της Λαυρέντης

6 responses to “Οι απαιτήσεις του ΔΝΤ

 • Λαυρέντης

  Ήδη εξαιρέθηκαν των μειώσεων στους μισθούς οι υπάλληλοι της Βουλής οι οποίοι κρτάνε ακέραιους τους 16!!!!

  Σύντροφοι κουκουλοφόροι και μή:
  Η επίθεση των ελίτ δεν αφορά τα δικά τους σκυλιά! Αν βλέπετε να κόβεται κάτι από κάποιον, αυτός θα είναι σαν και σας! Αντί να του δώσουν όταν έπρεπε την αύξηση που εδικαιούτο του έδωσαν επίδομα για να του κλέψουν ένα κομμάτι… Και τώρα του κλέβουν κι’ αυτό!

  ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ, ΣΕ ΚΆΘΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ!

  ΟΙ ΑΘΩΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΛΙΓΟΙ, ΠΟΥ Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΕΝΙΚΗ!

 • Λαυρέντης

  όσο για την προσφορά των μεταναστών;

  Από την νομιμοποίηση των 650000 νεοιθαγενών, μόνο 25000 περιμένουν να ενταχθούν στα ταμεία!!!!! (Κουτρουμάνης)

 • Επισκέπτης

  Αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι τίποτε δεν μας σώζει, αν δεν σταματήσουν τις σπατάλες. Οι πολιτικοί, οι οποίοι μας έφεραν σ’ αυτό το χάλι και οι οποίοι ζητούν θυσίες από τον λαό, δεν κάνουν απολύτως καμμία υποχώρηση στις δικές τους απολαβές και στις απολαβές μιας στρατιάς παρατρεχάμενών τους.
  Έπρεπε να κλείσουν όλες αυτές τις άχρηστες, ή μάλλον επιβλαβείς ΜΚΟ, τα ΕΛΙΑΜΕΠ κλπ χαμαιτυπεία, τα οποία εκπορνεύουν την χώρα και καρπούνται τον ιδρώτα της (αυτοί είναι οι πραγματικοί νταβατζήδες) και όχι να συντηρούν στόλο πολυτελών αυτοκινήτων για τους «εθνοπατέρες», οι οποίοι εξακολουθούν να αμείβονται σκανδαλωδώς πλουσιοπάροχα.

  Πιστεύω ότι όλοι αυτοί έχουν κανονίσει την μπάζα τους, έχουν έτοιμες τις βαλίτσες και θα την κάνουν με το πρώτο που θα δουν τα ζόρικα.

  Άλλωστε, εκατομμύρια ευρώ έχουν ήδη φύγει από την Ελλάδα, διότι οι κάτοχοί τους αισθάνονται ανασφάλεια να τα έχουν κατατεθειμένα σε ελληνικές τράπεζες.

 • Λαυρέντης

  Ενοχλητικές αλήθειες

  Σύμφωνα με τα ευρέως διαδεδομένα στερεότυπα, τα προβλήματα της Ελλάδας είναι ότι δουλεύουμε λίγο και αμειβόμαστε περισσότερο από ό,τι αντέχει η οικονομία, ότι έχουμε μια πολύ σκληρή αγορά εργασίας που αποθαρρύνει τις επενδύσεις και ένα πολύ σπάταλο κράτος που διασπαθίζει το μάννα των κοινοτικών επιδοτήσεων. Ωστόσο, οι επίσημες στατιστικές του ΟΟΣΑ και του Eurostat αποκαλύπτουν μια πολύ διαφορετική εικόνα:

  – Το 2008, οι Ελληνες δούλευαν, σε ετήσια βάση, περισσότερο από κάθε άλλο λαό μεταξύ των 30 χωρών-μελών του ΟΟΣΑ, με μόνη εξαίρεση την Κορέα. Συγκεκριμένα, ο μέσος Ελληνας δούλευε 2.120 ώρες τον χρόνο, ενώ ο μέσος Αμερικανός δούλευε 1.792 ώρες, ο Γιαπωνέζος 1.772, ο Γάλλος 1.542 και ο Γερμανός 1.432.

  – Την ίδια χρονιά, η πραγματική μέση αμοιβή (λαμβανομένων υπ’ όψιν των τιμών) του εργαζόμενου πλήρους απασχόλησης στην Ελλάδα βρισκόταν μόλις στην 20ή θέση μεταξύ 24 ανεπτυγμένων χωρών-μελών του ΟΟΣΑ: 26.929 δολάρια για την Ελλάδα έναντι 49.486 των ΗΠΑ, 35.292 της Γερμανίας και 27.587 της Κορέας.

  – Τη δεκαετία 1998-2008, το ποσοστό των μισθών στο εθνικό εισόδημα της Ελλάδας κυριολεκτικά κατακρημνίστηκε από 60% σε 47,5% και είναι σήμερα ένα από τα μικρότερα της Ευρώπης (ενδεικτικά: Γαλλία 69%, Γερμανία και Ιταλία 67%, Ισπανία 59%, Βρετανία 58%).

  – Στα τέλη του 2008, η Ελλάδα ήταν μόλις 20ή μεταξύ των 27 μελών της Ε.Ε. αναφορικά με τις κρατικές δαπάνες (46% του ΑΕΠ έναντι 51% του μέσου όρου). Το μέγα πρόβλημα (μαζί με την χαμηλή παραγωγικότητα του δημοσίου) είναι όχι τα έξοδα, αλλά τα πενιχρά έσοδα του κράτους, λόγω φοροδιαφυγής και φοροαπαλλαγών: Εδώ η Ελλάδα βρισκόταν στην 22η θέση μεταξύ των 27, με το γλίσχρο 37% του ΑΕΠ.

  – Η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει το 2010 για το χρέος της (κυρίως στις γερμανικές και γαλλικές τράπεζες) 32 δισ. ευρώ, δηλαδή το 13% του ΑΕΠ. Μόνο οι τόκοι ανέρχονται σε 5,5% του ΑΕΠ. Ενας μηχανισμός μόνιμης αφαίμαξης ελληνικού πλεονάσματος, που στραγγαλίζει την ανάπτυξη και επιβάλλει την επαναδιαπραγμάτευση του ελληνικού χρέους, υπό την απειλή της στάσης πληρωμών.

  Καθημερινή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: