Χαστούκι στις χρόνιες επιδιώξεις Ελλαδιτών και Ελληνοκυπρίων Νενέκων ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου!

Απόσυρση τουρκικού στρατού από την Κύπρο ζητά το Ευρωκοινοβούλιο

« Την άμεση απόσυρση των στρατιωτικών δυνάμεων» από την Κύπρο και « την επιστροφή της Αμμοχώστου», ζητά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για πρώτη φορά από την Τουρκία, με ψήφισμα που ενέκρινε σήμερα. Το σχετικό ψήφισμα «για την πρόοδο της Τουρκίας» εισηγήθηκε η χριστιανοδημοκράτης Ολλανδή ευρωβουλευτής κα Ria Oomen- Ruijten, εκ μέρους της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, και εγκρίθηκε από την Ολομέλεια με ανάταση χειρός.

Με το συγκεκριμένο κείμενο, το ΕΚ «καλεί την Τουρκία να διευκολύνει τη δημιουργία πρόσφορου κλίματος για τις διαπραγματεύσεις αρχίζοντας αμέσως την απόσυρση των στρατιωτικών της δυνάμεων από την Κύπρο, αντιμετωπίζοντας το ζήτημα του εποικισμού της νήσου με Τούρκους πολίτες και επιτρέποντας να επιστραφεί το αποκλεισμένο τμήμα της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους του, σύμφωνα με την απόφαση 550 (1984) του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ».

Παράλληλα, το ΕΚ σημειώνει την περιορισμένη πρόοδο που έχει επιτευχθεί ως προς τη βελτίωση των διμερών σχέσεων Τουρκίας- Ελλάδας και καλεί τη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας να αποσύρει την απειλή « casus belli » και αναμένει από την τουρκική κυβέρνηση να τερματίσει τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.

Το ΕΚ καλεί επίσης την Τουρκική κυβέρνηση να πάψει να παρεμποδίζει τα μη στρατιωτικά πλοία που κάνουν έρευνες για πετρέλαιο για λογαριασμό της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Ζητά την άμεση και πλήρη εφαρμογή του πρόσθετου πρωτοκόλλου στη συμφωνία σύνδεσης ΕΚ-Τουρκίας και υπενθυμίζει ότι η μη εφαρμογή του μπορεί να επηρεάσει σοβαρά τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων.

Επιδοκιμάζει την επανενεργοποίηση της Επιτροπής Αγνοουμένων και επαινεί τις διπλωματικές προσπάθειες για την εξομάλυνση των σχέσεων με την Αρμενία.

Σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα και την προστασία των μειονοτήτων:

– Το ΕΚ επαναλαμβάνει την ανησυχία του για τα εμπόδια που αντιμετωπίζει το Οικουμενικό Πατριαρχείο ως προς το νομικό καθεστώς του, ζητεί την άμεση επαναλειτουργία της ελληνορθόδοξης Σχολής της Χάλκης και εκφράζει τη λύπη του για το γεγονός ότι οι θρησκευτικές κοινότητες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα ιδιοκτησίας.

– Αποδοκιμάζει επίσης τα προβλήματα που συναντούν Αλεβίτες και Συροχριστιανοί και σημειώνει ότι δεν έχει σημειωθεί καμία ενθαρρυντική εξέλιξη για τον ελληνικό πληθυσμό των νήσων Ίμβρου και Τενέδου.

Πώς να τ’ αντέξει η Ντόρα, ο ΓΑΠ, ο Δρούτσας, ο Χριστόφιας;

About Λαυρέντης

Ειδικεύομαι στις εμπρηστικές παρεμβάσεις. Μετά από χρόνια blogging (Δεκέμβρης 2004) και κανά 5άρι διαφορετικές persones ψιλοβαριέμαι. Πιστεύω στην αρχή της εντροπίας και περιμένω (δεν εύχομαι...) την ολοκληρωτική κατάρευση για να ελπίσω σε αναγέννηση. Τα μεγάλα είναι θέμα επιλογής. Στα μικρά μας σέρνουν οι περιστάσεις και τα συμφραζόμενα... Δείτε όλα τα άρθρα του/της Λαυρέντης

10 responses to “Χαστούκι στις χρόνιες επιδιώξεις Ελλαδιτών και Ελληνοκυπρίων Νενέκων ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου!

 • mnk

  Όλα αυτά αυτονόητα είναι βέβαια, αλλά λίγο απότομα και ξαφνικά δεν τα θυμήθηκαν οι αγαπητοί εταίροι; Και μάλιστα …εξ Ολλανδίας!

  Μήπως είναι χτύπημα στο σαμάρι, ν΄ακούσει το γομάρι, έπειτα απ’ την αγγλοσαξωνική επίθεση στο ευρώ, μέσω Ελλάδας;

  Μήπως απλώς τα έχουν πάρει πολύυυυ χοντρά; Το λέω για να μην βαυκαλιζόμαστε πως ξαφνικά έγιναν «σύμμαχοι».

 • Μαρία

  Τι είναι αυτά που γράφετε; Νομίζετε ότι εκείνοι που ψήφισαν ναι θέλουν να μείνουν οι Τούρκοι στην Κύπρο. Έχετε μεγάλο λάθος. Θέλουμε λύση. Θέλουμε να ζήσουμε ειρηνικά στην Πατρίδα μας. Εμείς έχουμε χάσει τα σπίτια και τις περιουσίες μας. Εμείς υποφέρουμε. Και σταματάτε να μας αποκαλείτε προδότες. Προδότες είναι αυτοί που έφεραν τους Τούρκους στην Κύπρο με τον πραξικόπημα και σήμερα μας κάνουν τους υπερπατριώτες.

  Και τι νομίζετε. Ότι είμαστε ένας λαός ηλιθίων; Ότι το 53% του κόσμου της Κύπρου που ψήφισε το Δημήτρη Χριστόφια είναι τόσο βλάκες που έβγαλε πρόεδρο ένα «προδότη» όπως αφήνετε εσείς να εννοηθεί. Ποιοι είστε εσείς που νομίζετε ότι αγαπάτε την Κύπρο παραπάνω από μας.

 • Λαυρέντης

  @mnk

  Φυσικά και δεν πιστεύει κανείς ότι οι Ολλανδοί μας αγάπησαν!

  Η επισήμανση του ψηφίσματος γίνεται για να παρατηρήσουμε πώς θα διαχειριστούν την επί τέλους μια θετική εξέλιξη τα Αμερικανάκια της Βουλής…

 • Λαυρέντης

  @ Mαρία

  Και η πλάκα έχει τα όρια της…

  Εκείνοι που ψήφισαν ΝΑΙ είναι οι μπιφτεκομπουκωμένοι παίκτες των Τουρκοκυπριακών καζίνο. Εκείνοι που ψήφισαν ΝΑΙ και συνεχίζουν να λένε ότι αγαπούν την Κύπρο μετά από τόση ανάλυση του κατάπτυστου, αντικυπριακού, ανθελληνικού, τουρκοπροσκυνημένου σχ. Ανάν και μάλιστα μετά από τόση ανάλυση που ακολούθησε (στην αρχή που δεν είχε γίνει συζήτηση θα κράταγα και μια επιφύλαξη, αλλά τώρα…) ναι καί προδότες είναι και τους Τούρκους θέλουν στην Κύπρο και λύση αξιοπρεπή -πατριωτική δεν θέλουν. Και δεν γνωρίζω ΚΑΝΕΝΑ που έχασε ανθρώπους να ψήφισε ναι… Τώρα αν έχασες μόνο κανά χωράφι και σου τάξανε αποζημίωση και ζείς στην Αγγλετέρα, μπορεί και να σ’ αρέσει το Ανάν.

  Και τέλος ας πάψει το παραμύθι ότι όλοι είναι πατριώτες και δεν αγαπάει κανείς την χώρα παραπάνω από τον άλλο! Δυστυχώς ΔΕΝ αγαπάμε όλοι την Ελλάδα (άρα και την Κύπρο), ΔΕΝ είμαστε όλοι πατριώτες, ΔΕΝ είμαστε όλοι υπεράνω υποψίας. Υπάρχουν κάποιοι σαν την Ντόρα, τον Γιώργο, τον Χριστόφια, εσένα, που δεν την αγαπάνε ή την αγαπάνε σαν τον Όλιν Ρεν, τον Ανάν, τον Ταλάτ, τον Ετσεβίτ, τον Ερντογάν.

  Γι’ αυτό κάνε μας τη χάρη…

  Αν έχεις άλλες απορίες, στα Αρχεία του ιστολογίου αυτού και στην ετικέτα Κυπριακό θα βρείς υλικό να διαβάζεις κανά μήνα και να σου απαντηθούν τα ερωτήματα.

  Κι’ αν σου έχει μείνει ένα ψίχουλο πατριωτικής συνείδησης ελπίζω να κλάψεις με το παρακάτω βίντεο και έστω την τελευταία στιγμή να μετανοιώσεις

 • Herr K.

  Μπορεί απλώς χτύπημα στο σαμάρι για να ακούσει το ίδιο το σαμάρι (η Τουρκία)

  Οσο για Χριστόφια: ο κόσμος στην Κύπρο και αλλού δεν ψηφίζει με κύριο και αποκλειστικό κριτήριο τις θέσεις των κομματων στα εθνικά ζητήματα. Οπότε οι ψηφοφόροι του Χριστόφια μπορούν να ταυτιστούν με τους ψηφοφόρους του προηγούμενου και του επόμενου «ναι»

 • Herr K.

  Διόρθωση: ΔΕΝ μπορούν να ταυτιστούν

 • Σκαντζόχοιρος

  Εγώ δεν θέλω ‘λύση’. Ούτε να ζήσω ειρηνικά σε μια πατρίδα κατεχόμενη. Θέλω να ξεκουμπιστούν τα στρατεύματά τους από την μισή Κύπρο, και να την απελευθερώσουν. Θέλω απελευθέρωση κι όχι ‘λύση’.

  Και είμαι διατεθειμένος να κάνω και ιντιφάντα γι’ αυτό.

  Όλα τα άλλα τα θεωρώ δικαιολογίες για να έχουμε 4 αυτοκίνητα και 6 πισίνες.

 • mnk

  Μπράβο Σκαντζόχοιρε!
  Όσο αυτό το γένος εξακολουθεί να βγάζει ωραίους τρελλούς σαν κι εσένα, έχουμε ελπίδα επιβίωσης τουλάχιστον και για τα επόμενα 1.000 χρόνια. Μετά, βλέποντας και κάνοντας. 😉

 • Πενταδάκτυλος

  Όπως είπε ο σπουδαίος Μπόμπυ Σάντς (Μαρία αν δεν ξέρεις ποιος είναι ρώτα τον πρόεδρο Χριστόφια….θα έχει καμια φωτογραφία του στο συρτάρι δίπλα από τον Παπακωνσταντίνου) «δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη ποτέ στην Ιρλανδία μέχρι να αποχωρήσει η ξένη βρετανική στρατιωτική παρουσία, αφήνοντας τον ιρλανδικό λαό να ελέγξει μόνος τους θεσμούς και να διαμορφώσει τη δική του μοίρα, ελεύθερος σωματικά και πνευματικά, φυσικά, κοινωνικά και οικονομικά».

  Εννοείται ότι συμφωνώ με τον Σκαντζόχοιρο…
  Δεν επιθυμώ «λύση» και σαφώς δεν μπορώ να ζήσω ειρηνικά σε μια πατρίδα κατεχόμενη.

  ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ-ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ-ΕΝΩΣΗ

 • Λαυρέντης

  Μπά, τον Μπόμπυ Σαντς θα τον έχει δεί σε κάποια ταινία, απλά δεν μπορεί (όπως και οι άλλοι σαν αυτην) να κάνει λογικούς συνειρμούς… Ή για να το πώ στη γλώσσα της «δεν κάνει connect»!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: