Συνήγορος πολίτη και πρόσφατες πολυπολιτισμικές «πιπίλες»

Ο «βαψομαλλιάς» Καμίνης δεν με κάνει να υποκλίνομαι στην πολιτεία του.   Όπως κάνουν αντίθετα όλοι οι αριστεροφιλελεύθεροι εκσυγχρονιστές από τον πρωθυπουργό μέχρι τα Συριζόπλα.  Αυτοί δηλαδή που βάφτισαν την ιθαγένεια δικαίωμα επειδή τους καλύπτει την επιχειρηματολογία.  Εκλήθη λοιπόν στην επιτροπή της Βουλής για το μεταναστευτικό και τους έστειλε!  Ο δικός τους!

Υπέρ της ανάγκης βοήθειας σε μετανάστες που νομίμως ή παρανόμως έχουν μπει στην Ελλάδα, αλλά έχουν οπωσδήποτε νομιμοποιηθεί και έχουν συνάψει ισχυρούς δεσμούς με τη χώρα, να αποκτήσουν κάποια στιγμή ιθαγένεια και πολιτικά δικαιώματα, τάχθηκε στη Βουλή ο Συνήγορος του Πολίτη, καθηγητής Γιώργος Καμίνης, απέφυγε όμως να πάρει θέση στο προσχέδιο νόμου που έχει δοθεί στη δημοσιότητα.

 • Ο Συνήγορος του Πολίτη ήταν σαφής ότι η ιθαγένεια δεν είναι δικαίωμα, αλλά «μία από τις πράξεις κρατικής εξουσίας που έχει απόηχο κρατικής κυριαρχίας».
 • τόνισε ότι δεν μπορεί επί χρόνια να υπάρχουν περιπτώσεις ανιθαγενών και να μην τους απονέμεται ιθαγένεια, αλλά είπε ότι δεν ορίζεται από πουθενά ότι θα πρέπει να είναι αιτιολογημένη η απόρριψη μίας αίτησης.
 • Από το sky

  Αλήθεια!  Ποιά είναι τώρα η γνώμη του «δικαιωματάκια» Γιωργάκη;  Γιατί πρόσφατα έμαθε την λέξη «ευνομία» και την χρησιμοποιεί ακόμα και στο χέσιμο…

  Advertisements

  About Λαυρέντης

  Ειδικεύομαι στις εμπρηστικές παρεμβάσεις. Μετά από χρόνια blogging (Δεκέμβρης 2004) και κανά 5άρι διαφορετικές persones ψιλοβαριέμαι. Πιστεύω στην αρχή της εντροπίας και περιμένω (δεν εύχομαι...) την ολοκληρωτική κατάρευση για να ελπίσω σε αναγέννηση. Τα μεγάλα είναι θέμα επιλογής. Στα μικρά μας σέρνουν οι περιστάσεις και τα συμφραζόμενα... Δείτε όλα τα άρθρα του/της Λαυρέντης

  5 responses to “Συνήγορος πολίτη και πρόσφατες πολυπολιτισμικές «πιπίλες»

  Σχολιάστε

  Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

  Λογότυπο WordPress.com

  Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

  Φωτογραφία Google+

  Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

  Φωτογραφία Twitter

  Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

  Φωτογραφία Facebook

  Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

  w

  Σύνδεση με %s

  Αρέσει σε %d bloggers: