Η ιδεολογία είναι εγγενές στοιχείο της διαδικασίας της μάθησης

Με την ευκαιρία της μήνυσης-παρέμβασης του Τριαρίδη για τα θρησκευτικά σύμβολα στους δημόσιους χώρους, ανοίγει πάλι η κουβέντα περί θεσμών, εκπαίδευσης και επιστημονικής αλήθειας…  Ίδια κι’ απαράλαχτη με εκείνη που είχαμε όλοι κάνει για το βιβλίο της Ρεπούση.  Βλέπετε η «επίθεση» τους είναι ολομέτωπη – εκπαίδευση, ιθαγένεια, οικονομία – γιατί τα ψωμιά τους λιγόστεψαν!

Κακά όμως τα ψέματα αριστεράτζες μου!  Κάνετε το λάθος να μετράτε το μπόι και τις πλάτες σας απ’ την σκιά σας! Αυτή που δημιουργούν οι «θεσμοί» σας των νταβατζοΜΜΕ, των μη κυβερνητικών οργανώσεων, των ιδρυμάτων και των δήθεν απολιτίκ-κοσμοπολιτίκ… Έρχεστε σε σύγκρουση με τις βασικές θεωρητικές και ιδεολογικές αρχές του χώρου που σας γέννησε, αλλά και τις αξίες ολόκληρου του λαού που αποτελείται τμήμα του. Και όσο αργείτε να «εμμέσετε» με μια συνολική ιδεολογική επανατοποθέτηση την αναθεωρητική σας στάση υπέρ μιας κοινωνίας εμπορίου και ελεύθερης διακίνησης δούλων, όσο αρνείσθε να στηλιτεύσετε την έξωθεν επιβεβλημένη απουσία της ιδέας της επανάστασης από κάθε σχολικό εκπαιδευτικό αντικείμενο, όσο ενισχύετε τις οικονομίστικες θεωρίες περί εθνογέννεσης και «ασυνέχειας» με τον καθημερινό σας λόγο, όσο προωθείτε την ιδέα της ήπιας πράσινης ανάπτυξης αγνοώντας την ασυμβατότητά της με το περιβάλλον, όσο δεν συγκρούεστε με τους χρηματοδότες «θεσμούς» σας για την διαφήμιση παραδείγματος χάριν των μεταλλαγμένων και την απουσία της θεωρίας της εξέλιξης από τα βιβλία της βιολογίας, η κοινωνία δεν έχει άλλη επιλογή από το να σας αποβάλει ως περιττώματα. Όπως εξανάγκασε την αποβολή του κατά τον Ζουράρι «Ρεπούσειου κουρελουργήματος», του πρώτου από τα οχήματα μεταφοράς της σημερινής ιδεολογίας σας. Μιας ιδεολογίας που στην προσπάθειά της να ικανοποιήσει ένα παλιό Νιτσεϊκό τσιτάτο, αναλίσκεται απέλπιδα στην εξισορρόπηση του αριθμού των νέων προλήψεων που επιβάλλει, με την δήθεν κατάρριψη παλαιών, καθιστώντας ως κεντρικό διακύβευμα τους γάμους των ομοφυλοφίλων, τα εγκώμια προς κουκουλοφόρους, την απρόσκοπτη λαθρομετανάστευση και την κατάργηση των παρελάσεων!.

Advertisements

About Λαυρέντης

Ειδικεύομαι στις εμπρηστικές παρεμβάσεις. Μετά από χρόνια blogging (Δεκέμβρης 2004) και κανά 5άρι διαφορετικές persones ψιλοβαριέμαι. Πιστεύω στην αρχή της εντροπίας και περιμένω (δεν εύχομαι...) την ολοκληρωτική κατάρευση για να ελπίσω σε αναγέννηση. Τα μεγάλα είναι θέμα επιλογής. Στα μικρά μας σέρνουν οι περιστάσεις και τα συμφραζόμενα... Δείτε όλα τα άρθρα του/της Λαυρέντης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: