ΟΧΙ ΣΤΟ ΛΑΟΚΤΟΝΟ ΚΑΙ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ (αναδημοσίευση)

Συγγραφέας: Άρδην – Ρήξη

Το υπό έγκριση νομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ για την απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας από τους μετανάστες θα μεταβάλει, εάν εγκριθεί, ριζικά τον χαρακτήρα και την φυσιογνωμία της ελληνικής κοινωνίας. Πρόκειται για ένα πανάθλιο, τυχοδιωκτικό εφεύρημα το οποίο επικαλείται ευγενείς σκοπούς, επιτυγχάνοντας τα εκ διαμέτρου αντίθετα αποτελέσματα. Συγκεκριμένα:

Α) Παγιώνει ένα καθεστώς άνευ όρων αποδοχής των γιγάντιων μεταναστευτικών ρευμάτων που αντιμετωπίζει και θα αντιμετωπίσει στο μέλλον η χώρα μας. Ενώ η παρασιτική Ελλάδα ήδη καταρρέει εθνικά, οικονομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά μην μπορώντας να εξασφαλίσει το μέλλον του ίδιου του ελληνικού λαού, οι κυβερνώντες ετοιμάζονται να προσθέσουν με τις μαζικές πολιτογραφήσεις επιπλέον εμπόδια σε οποιαδήποτε προσπάθεια υπέρβασης της βαθιάς κρίσης. Η πολιτική της ελληνοποίησης–εξπρές γίνεται προς το συμφέρον των πολυεθνικών, των κομματαρχαίων του ΠΑΣΟΚ και όλων εκείνων που θέλουν τη διαιώνιση ενός καθεστώτος μαύρης εργασίας και δουλοκτητικής εκμετάλλευσης των διαρκώς νέων κυμάτων λαθρομεταναστών, που αναπόφευκτα θα φέρει, καθώς και της συμπίεσης προς τα κάτω των εργασιακών δικαιωμάτων των Ελλήνων εργαζομένων.

Β) Ενθαρρύνει αντί να προλαμβάνει το ενδεχόμενο εμφάνισης πολιτιστικών συγκρούσεων μεγάλης κλίμακας στο εσωτερικό της ήδη σε κρίση ελληνικής κοινωνίας. Οι πολιτογραφήσεις-εξπρές που προβλέπονται, αφορούν κυρίως τα μαζικά κύματα ισλαμιστών μεταναστών, οι οποίοι μάλιστα προέρχονται από χώρες και περιοχές όπου αναπτύσσεται μια αντιδραστική και ανελεύθερη εκδοχή του Ισλάμ. Κανείς όμως δεν είναι διατεθειμένος να υπονομεύσει πολιτικές και πολιτιστικές κατακτήσεις που κέρδισε ο ελληνικός λαός με αγώνες και θυσίες, στ’ όνομα μιας κίβδηλης και ψευδεπίγραφης ανεκτικότητας. Ούτε βέβαια ξεχνάει κανείς πως η γειτονική, ιμπεριαλιστική Τουρκία χρησιμοποιεί συστηματικά ως στρατηγικό της χαρτί το Ισλάμ προκειμένου να παγιώσει τις σφαίρες επιρροής της σ’ ολόκληρα τα Βαλκάνια, υλοποιώντας τα νέο-οθωμανικά της σχέδια.

Γ) Εκμεταλλεύεται τα καθοριστικά για έναν λαό και μια πολιτεία ζητήματα της ιθαγένειας και της πολιτοφροσύνης για μικροκομματικούς και μικροεξουσιαστικούς σκοπούς, αδιαφορώντας πλήρως για τις τραγικές συνέπειες που το νομοσχέδιο θα επιφέρει. Οι εθνομηδενιστές ιθύνοντες της κυβέρνησης λειτουργούν ως μαθητευόμενοι μάγοι, παίζοντας με την φωτιά για μικροκομματικά οφέλη και εξουσιαστικές σκοπιμότητες, προκειμένου να δημιουργήσουν ένα νέο εκλογικό κοινό, το οποίο θα είναι δεμένο μαζί τους με όρους πελατείας και πατρωνίας που θυμίζουν Μεσαίωνα.

Δ) Στο εσωτερικό της χώρας, δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε να ταυτιστεί η δίκαιη και πλειοψηφική αντίθεση του ελληνικού λαού σ’ αυτές τις μεθοδεύσεις, με την άκρα δεξιά. Δεδομένης της εγκατάλειψης των λαϊκών συμφερόντων από την δήθεν αριστερά, και της σιγής ιχθύος που τηρεί η λεγόμενη κεντροδεξιά, το αποτέλεσμα είναι να ενισχύεται το δίπολο «εθνομηδενισμός»–«ρατσιστικός φασισμός»· μια τέτοια εξέλιξη έχει ευνοήσει σε όλο τον κόσμο τις δυνάμεις του κοσμοπολίτικου κεφαλαίου για την προώθηση των σχεδίων τους, μια και η ταύτιση με την άκρα δεξιά, χρησιμεύει παντού για να ενοχοποιεί και να ακυρώνει τα πλειοψηφικά αισθήματα των λαών.

Το νομοσχέδιο είναι απαράδεκτο και θα πρέπει να αποσυρθεί άμεσα. Είναι σαφές πως ο ελληνικός λαός αντιτίθεται δραστικά στα προτεινόμενα μέτρα. Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να λάβει υπόψη την θέληση του ελληνικού λαού και να αποσύρει το υπό συζήτηση νομοσχέδιο άμεσα. Ο ελληνικός λαός θα πρέπει να κινητοποιηθεί, συγκροτώντας ένα μαζικό κίνημα εναντίον του προτεινόμενου νομοσχεδίου.

Βέβαια, η επαγρύπνηση του ελληνικού λαού θα πρέπει να συνεχιστεί. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η οποία είναι ήδη αποδεδειγμένα στα μάτια του ελληνικού λαού κυβέρνηση περιορισμένης ευθύνης, έχει ταχθεί μέσω του επικεφαλής της, Γιώργου Παπανδρέου από θέση αρχής υπέρ των πολυπολιτισμικών, εθνο-αποδομητικών εγχειρημάτων που προωθεί το κοσμοπολίτικο κεφάλαιο. Γι’ αυτό περιφέρεται στα διεθνή φόρα επιδεικνύοντας μπροστά στους επιχειρηματίες και τους πολιτικούς ταγούς της παγκοσμιοποίησης τα κατορθώματα της κυβέρνησής του, ακόμα και εάν αυτά υπονομεύουν καθοριστικά το μέλλον του ίδιου του λαού του.

Οι δυνάμεις της αποσύνθεσης δεν πρόκειται να επικρατήσουν. Κάθε λαός έχει δικαίωμα στην αυτοδιάθεση, να καθορίζει ελεύθερα την φυσιογνωμία και τον χαρακτήρα του. Δεν θα μας αναγκάσουν τα συμφέροντα των μεγάλων δυνάμεων και των πολυεθνικών επιχειρήσεων στην υποταγή, προκειμένου να επωμιστούμε εμείς τα βάρη από τις γιγάντιες μετακινήσεις πληθυσμών που επιβάλουν οι ληστρικές τους δραστηριότητες. Ούτε βέβαια η χώρα μας θα γίνει άθυρμα για μερικά τσουβάλια ψήφων του κάθε ξιπασμένου πολιτικάντη.

Επιτέλους! Η Ελλάδα χρειάζεται μια ψύχραιμη και ρεαλιστική μεταναστευτική πολιτική, μια πολιτική που θα διεκδικήσει την ενσωμάτωση όσων μεταναστών είναι δυνατόν να ενσωματωθούν, με όρους ισότητας και αξιοπρέπειας, δίχως βεβαίως να υπονομεύεται το μέλλον της χώρας και του ελληνικού λαού.

Η ένταξη στο ελληνικό έθνος δεν γίνεται με ντιρεκτίβες των ποικιλώνυμων ΜΚΟ της Νέας Τάξης πραγμάτων, ούτε με φιρμάνια της σατράπηδων που μας κυβερνούν. Είναι ζήτημα αφομοίωσης της ελληνικής παιδείας και πολιτισμού, αλλά και το να ταυτίσει κάποιος τη μοίρα του με τη μοίρα αυτού εδώ του λαού. Υπ’ αυτήν την έννοια είμαστε όντως διατεθειμένοι να συζητήσουμε και να ενισχύσουμε τις προσπάθειες μιας σταδιακής ενσωμάτωσης, όλων εκείνων που όντως συμμερίζονται κοινές αξίες μαζί μας. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα δεχθούμε να αποβεί αυτή ένα χυδαίο άλλοθι για την ολοκληρωτική διάλυση της χώρας μας…

Advertisements

About Λαυρέντης

Ειδικεύομαι στις εμπρηστικές παρεμβάσεις. Μετά από χρόνια blogging (Δεκέμβρης 2004) και κανά 5άρι διαφορετικές persones ψιλοβαριέμαι. Πιστεύω στην αρχή της εντροπίας και περιμένω (δεν εύχομαι...) την ολοκληρωτική κατάρευση για να ελπίσω σε αναγέννηση. Τα μεγάλα είναι θέμα επιλογής. Στα μικρά μας σέρνουν οι περιστάσεις και τα συμφραζόμενα... Δείτε όλα τα άρθρα του/της Λαυρέντης

21 responses to “ΟΧΙ ΣΤΟ ΛΑΟΚΤΟΝΟ ΚΑΙ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ (αναδημοσίευση)

 • Λαυρέντης

  Για να θαυμάσουμε τη μαλακία που δέρνει τους «πολυπολιτισμικούς»… Σχόλιο από το ανοιχτογκούβερνο:
  #

  . από Αντιρατσιστης – — 31 Δεκεμβρίου 2009 @ 00:29

  Πολλοί από τον χώρο άκρας αριστεράς και α/α έχουν επικεντρώσει στην στρατιωτική αντιπαράθεση με τους φασίστες.Η χρυσή όμως ευκαιρία δίνεται με την αλλάγή του κώδικα ιθαγένειας.Αν ο νόμος περάσει και δεν κολλήσει στην ελληνική γραφειο(ρατσιστο) κρατεία αυτό θα δώσει ένα συντριπτικό κτύπημα στην ακροδεξιά.Επειδή οι φασίστες παίζουν το τελευταίο τους χαρτί θα κατέβουν στον δρόμο και εκεί πρέπει να μας βρούνε αντιμέτωπους.Δεν μπορεί κανείς να υποστηρίξει οτι το πασοκ περνάει τον νόμο επειδή είναι διεθνιστικό .Προφανώς γίνεται για ψηφοθηρία αλλά αυτο δεν απασχολεί εδώ.Αν ο νόμος περάσει λοιπόν σε τέσσερα χρόνια οι ελληναράδες θα ζοριστούν γιατί

  -Με περίπου 800.000 μετανάστες στην τετραετία να παίρνουν ιθαγένεια (όλοι αυτοί δεν ψηφίζουν ακρα δεξιά)πετιέται οριστικά έξω από την βουλή η ακροδεξιά.

  -Όσοι πάρουν ιθαγένεια θα μπορούν να προσληφθούν στην αστυνομία οπότε οι βελληναράδες δεν θα είναι μόνοι τους εκεί…

  -Θα εκλεγούν πολλοί μετανάστες στην τοπική αυτοδιοίκηση οπότε και εκεί θα πιεστεί η τοπική δράση των φασιστών από ψηφίσματα κλπ.

  -Οταν το κράτος επιτέλους γίνει πολυεθνικό όπως είναι σε όλη την δυτική ευρώπη θα σταματήσει ο εθνικισμός στην εκπαίδευση(αφού και οι μετανάστες θα μπορούν να γίνουν εκπαιδευτικοί).

  Υπάρχουν και πολλά αλλα.Οι ακροδεξιοί με την αλλαγή του κώδιακα ιθαγένειας πάνε στο χρονοντούλαπο και το ξέρουν για αυτό πιθανότατα να αντιδράσουν.

 • Λαυρέντης

  Και οι αποκαλούμενες φασιστικές κραυγές:

  . από Α. Αντωνιαδης – — 30 Δεκεμβρίου 2009 @ 18:56

  Αποφασισα να σας γραψω τη γνωμη μου απο τη γειτονικη Ιταλια, οπου ζω μονιμως για περισσοτερα απο 10 ετη.

  Το προβλημα δεν ειναι το αν πρεπει να δινεται ιθαγενεια στους μεταναστες ή οχι. Πρεπει, ΑΛΛΑ, μεσα σε μια ολοκληρωμενη μεταναστευτικη πολιτικη , που ΔΥΣΤΥΧΩΣ, στην Ελλαδα, ΛΕΙΠΕΙ. Οταν οι αλλες Ευρωπαικες χωρες κανουν το παν για να ελεγχουν τη μεταναστευτικη ροη προς αυτες (Δουβλινο ΙΙ, καταγραφη αναγκων σε μεταναστες), στην Ελλαδα, δυστυχως, για μια ακομη φορα, εχουμε μια ΚΑΚΗ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΩΝ πολιτικων.

  ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ τι κανουν οι αλλες «ακριτικες» χωρες , με λιγοτερα προβληματα απο την Ελλαδα, πριν καταγγειλετε τους παντες ως ακροδεξιους.

  http://www.interno.it/mininterno/export/sites/default/it/sezioni/servizi/legislazione/cittadinanza/legislazione_30.html

  – Ο Ιταλικος νομος δεν δινει ιθαγενεια σε καποιον που παρανομησε στην Ιταλια. Ουτε πριν 10 ουτε πριν 20 χρονια.

  – Ο μεταναστης παιρνει ιθαγενεια μετα απο 10 *ΔΕΚΑ* χρονια νομιμης παραμονης στην Ιταλια. ΓΙΑΤΙ 5 στην Ελλαδα? Γιατι ειναι λιγοτεροι οι μεταναστες ποσοστιαια? Γιατι τα Βαλκανια ειναι πιο ασφαλης περιοχη απο την Ιταλια και ετσι το να δινεις ιθαγενεια ειναι λιγοτερο επικινδυνο μελλοντικα? Μηπως ο καθε λαθρομεταναστης θα προτιμησει να μπει παρανομα στην Ελλαδα, που ετσι κι αλλιως ειναι ξεφραγο αμπελι, με την προοπτικη να παρει υπηκοοτητα σε 5 χρονια, παρα πχ στην Ιταλια? Αλλα τελος, ποσους επιτελους μεταναστες χωρα η Ελλαδα? Στην Ιταλια καθε χρονο ο καθε νομος εχει τη λιστα αναγκων του. Στην Ελλαδα οποιος μπαινει, μενει. Και δινει και πιο ευκολα ιθαγενεια. Ετσι θα κανετε τη «μηδενικη ανοχη στη λαθρομεταναστευση» , oπως ελεγε προεκλογικα ο κυριος Πρωθυπουργος?

  – Στην Ελβετια, ο μεταναστης παιρνει ιθαγενεια σε 12 *ΔΩΔΕΚΑ* χρονια, εκ των οποιων τουλαχιστον 3 συνεχη πριν την αιτηση.

  http://www.admin.ch/ch/i/rs/1/141.0.it.pdf

  Γιατι στην Ελλαδα 5? Για ψηφοθηρια?

  – Τα ΠΑΔΙΑ των μεταναστων παιρνουν ιθαγενεια, αν εχουν μεινει ΣΥΝΕΧΩΣ στην Ιταλια μεχρι την ΕΝΗΛΙΚΩΣΗ (οχι πηγα 3 ταξεις του σχολειου και τελειωσε) και δηλωσουν μεσα σε 1 *ΕΝΑ* χρονο απο την ενηλικιωση πως θελουν την υπηκοοτητα (Οχι 3 οπως στην Ελλαδα).

  – Η Ιταλια μπορει να αρνηθει την υπηκοοτητα σε περιπτωσεις που κρινει πως απειλειται η ασφαλεια του κρατους.

  – Στην Ελβετια ο αιτουμενος πρεπει να αποδειξει οτι εχει εμποτιστει με την κουλτουρα της χωρας.

  – H Ιταλια ετοιμαζει νεο νομο που θα επιβεβαιωνει τα 10 ετη ΣΥΝΕΧΟΥΣ και ΝΟΜΙΜΗΣ διαβιωσης στην Ιταλια και 1 χρονο μαθηματων ιταλικης κουλτουρας , με τελικη εξεταση που θα πρεπει να περασει ο αιτων.

  Αυτο, βεβαια, συνοδευεται απο αυστηρη μεταναστευτικη πολιτικη με καταγραφη των ετησιων αναγκων σε μεταναστες ανα νομο, με διακρατικες συμφωνιες για ΕΠΟΧΙΑΚΟΥΣ μεταναστες (πχ για αγροτικες εργασιες), που ΔΕΝ παιρνουν υπηκοοτητα, λογω προσωρινης αδειας παραμονης και αυστηρο ελεγχο των συνορων. Το αποτελεσμα βεβαια, ειναι πως περισυ οι αφιξεις λαθρομεταναστων στην Ελλαδα ηταν 150.000 ενω στην Ιταλια 15.000, γιατι ολοι εχουν μαθει πού ειναι το ξεφραγο αμπελι.

  Λογω ειδικων συνθηκων και μονο (Βαλκανια, συνορα με ΑΣΙΑ) και το γεγονος πως η Ελλαδα εχει αποδεχθει μεγαλο πληθυσμο απο γειτονικες χωρες που καποτε μπορει να δημιουργησουν εθνικο προβλημα, η Ελλαδα θα επρεπε να εχει ΠΙΟ ΣΦΙΧΤΗ πολιτικη αποδοσης ιθαγενειας.

  Υπαρχουν και χειροτερα ξερετε, οπως η οπισθοδρομικη Ιαπωνια (http://en.wikipedia.org/wiki/Japanese_nationality_law)

  ΔΥΣΤΥΧΩΣ, οπως συνεβη και στην οικονομια, η Ελλαδα προσπαθει να τρεξει να φανει «προοδευτικη», με μισες πολιτικες, που παλι φοβαμαι πως μια μερα θα χρεωκοπησουν, οπως χρεωκοπησε και η οικονομια. Δεν υπαρχει καμια οργανωση και οποιος τολμα να αρθρωσει αντιθετη αποψη, πολυ δημοκρατικα, χαρακτηριζεται ως φασιστας.

  Ειναι επισης ανωφελο να υπενθυμισω, πως η «ανοιχτη δημοκρατια» στις περισσοτερες ευρωπαικες χωρες, δεν περιοριζεται σε μια ιστοσελιδα που το σχολιο περνα απο εγκριση. Περνα απο ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, οπου ο ΛΑΟΣ εαν θελησει, με συλλογη υπογραφων, ΠΡΟΚΑΛΕΙ δημοψηφισμα. Τα δημοψηφισματα μονο οι ακροδεξιοι και οι ακροαριστεροι τα φοβουνται… Και οι ελληνικες κυβερνησεις λογω ψηφοθηριας και ανευθυνοτητας. Αλλωστε, δε νομιζω να πιστευει κανεις πως η ακροδεξιοι στην Ελλαδα ειναι τοσοι ωστε να περασουν τη δικη τους θεση σε δημοψηφισμα. ΔΥΣΤΥΧΩΣ, στην Ελλαδα, αυτο ειναι ΑΛΛΗ μια «ξεχασμενη» ψηφιδα του πολιτικου και δημοκρατικου συστηματος που υπαρχει στην υπολοιπη Ευρωπη.

  Ανοιχτη δημοκρατια θα ηταν να θεσετε στο ΛΑΟ να διαλεξει αν θελει 5 ή 10 χρονια διαμονης για ιθαγενεια και αν φτανουν 3 ταξεις του σχολειου για τα παιδια τους.

  Η Ελλαδα πρεπει να βγει απο τις στρεβλωσεις του παρελθοντος και το αγχος να αποδειξει με ΗΜΙΜΕΤΡΑ οτι ειναι «προοδευτικη».

  Στην Ελλαδα, περναει το χαλαρο μερος της μεταναστευτικης πολιτικης και δεν υπαρχει ΤΙΠΟΤΑ απο τα ΥΠΟΛΟΙΠΑ μετρα που εχουν ολες οι αλλες πολιτισμενες χωρες. Αυτο ειναι το προβλημα και οχι η υστερια με τους ακροδεξιους που εχει χτυπησει τον ελληνικο τυπο.

  Ευχαριστω για το χρονο σας.

 • Herr K.

  Αυτό με τον Αντιρατσιστή είναι όντως κορυφαίο (σού έρχεται να του χαιδέψεις με καλοσύνη το κεφάλι). Καλή χρονιά !

 • ange-ta

  Δυστυχώς έχουμε πάρει την κάτω βόλτα για τα καλά πιά! Δεν μας σώζει τίποτα.

 • Λαυρέντης

  Άλλο ένα σημείο που αγγίζει τα όρια της κατασκοπείας για λογαριασμό τρίτου!!!

  Από το site της «Ένωσης για τα δικαιώματα τοπυ ανθρώπου» και την καταγραφή των σκοπών της (τελευταίο σημείο)

  η επιβίωση των παραδοσιακών φαινομένων μειονοτικής και πολιτισμικής ετερότητας στην ελληνική επικράτεια σε συνδυασμό με την ριζοσπαστικοποίηση ενός σημαντικού τμήματός τους στη Θράκη και τη Δυτική Μακεδονία, είναι μερικά μόνο από τα πιο ενδεικτικά δείγματα της επικαιρότητας που επιτάσσει μια ιδιαίτερα σύνθετη επαγρύπνηση για τα δικαιώματα των ανθρώπων.

  Η ερμηνεία επαφίεται στον υποψιασμένο αναγνώστη

 • Ανώνυμος

  Ας δώσουμε τον αγώνα να μην περάσει τέτοιος νόμος χωρίς ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.
  Αλλού κάνουν δημοψήφισμα για … μιναρέδες. Στην Ελλάδα μας έχει καβαλήσει μία κλίκα επαγγελματιών της πολιτικής και μας έχει φτυσμένους. Εμείς φταίμε που τους ανεχόμαστε και δεν διεκδικούμε τίποτε, απ’ όσα δικαιούμαστε. Είναι ντροπή ρε γαμώτο να μας έχουν σαν τα ζώα. Πώς καταντήσαμε έτσι;

  Επειδή μας έχουν σαν χαχόλους, άνοιξαν κι εκείνο το σούργελο «ηλεκτρονικής διαβούλευσης, στο οποίο αναρτούν μόνον όσα σχόλια θέλουν αυτοί. Έκοψαν τα περισσότερα από τα αρνητικά για το εν λόγω ν/σ και όταν τους έκραξαν, άρχισαν να τα αναρτούν αλλοιωμένα, πετσοκομμένα και αφήνοντας πού και κανένα ολόκληρο, για να δείξουν τάχα μου ότι τους συκοφαντούν.
  Από την άλλη, βγαίνει η «Ελευθεροτυπία» και τα έντυπα του ΔΟΛ(ου) και κάνουν λόγο για … ακροδεξιούς, ξενοφοβικούς, ρατσιστές, φασίστες, τα γνωστά.

  Ας δώσουμε τούτο τον αγώνα για το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ. Νομίζω ότι είναι καιρός να κάνουμε σαν λαός αισθητή την παρουσία μας. Διαφορετικά, δεν δικαιούμαστε να παραπονούμαστε.

 • Χάμπτι-Ντάμπτι

  Εγώ δεν καταλαβαίνω;;; Γιατί δημοψήφισμα;;;

  Να αποσυρθεί άμεσα το νομοσχέδιο, να τελειώνουμε… Όπως συμβαίνει με κάθε νεοφιλελεύθερο νομοσχέδιο…

 • Ανώνυμος

  1) Διότι, όπως εσύ δεν θέλεις το ν/σ, υπάρχουν άλλοι Έλληνες πολίτες, που το θέλουν. Δεν εξετάζω τους λόγους, όμως αυτό είναι μία πραγματικότητα.

  2) Πρέπει και σε τούτη την χώρα να αρχίσουν κάποτε τα δημοψηφίσματα για θέματα σοβαρά. Αν επιτύχουμε τούτο, ίσως αύριο καταφέρουμε να τους αναγκάσουν να πάνε σε δημοψήφισμα το όνομα της «Μακεδονίας» και βεβαίως την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ.

 • Λαυρέντης

  Η συνέπεια… του ΠΑΣΟΚΙΚΟΥ προγράμματος για το μεταναστευτικό…
  http://dhmopshfisma.blogspot.com/2010/01/blog-post_6040.html

 • Χάμπτι-Ντάμπτι

  Διαφωνώ, ανώνυμε.

  Όλα τα νομοσχέδια κάποιοι τα θέλουν, και κάποιοι όχι. Βέβαια, νομοσχέδια αποσύρονται διαρκώς κάτω από λαΪκή πίεση.

  Εδώ η αναθεώρηση του συντάγματος αναβλήθηκε (άρθρο 16) διότι η συναίνεση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ υπονομεύτηκε από το φοιτητικό κίνημα… Πόσο μάλλον αυτό το νομοσχέδιο που απειλεί το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας.

  Η άποψή μου είναι ότι το δημοψήφισμα, ενώ ως αίτημα είναι σωστό, στην συγκεκριμένη στιγμή θα λειτουργήσει παρελκυστικά ως προς τον τελικό μας σκοπό (δηλ. το να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο)…

  Επίσης, μπορεί να λειτουργήσει και παρελκυστικά η όλη συζήτηση περί δημοσψηφίσματος για 2 λόγους:

  α) Διότι η συζήτηση θα εκτραπεί από την ιθαγένεια στο δημοψήφισμα αυτό καθαυτό. Δηλαδή, την στιγμή που θα πρέπει να συγκεντρώσουμε δυνάμεις στο 1 μέτωπο, εμείς θα ανοίξουμε και δεύτερο.

  β) Διότι υπάρχει κίνδυνος να συρθούμε σε μια παρελκυστική τακτική μέσα στην πολυδαιδαλώδεις όρους και την ασάφεια, που θέτει η ελληνική πολιτεία για τα δημοψηφίσματα (δυστυχώς εδώ ΔΕΝ είμαστα Ελβετία).

  Εν κατακλείδι, θεωρώ πολύ πιθανότερο και ευκολότερο να καταφέρουμε να προκαλέσουμε τόσες φθορές στο κυβερνών κόμμα, ώστε να αναγκαστεί να αποσύρει το νομοσχέδιο, παρά να προκαλέσουμε δημοψήφισμα για το συγκεκριμένο ζήτημα…

 • Λαυρέντης

  ΧΘές μου έκοψαν το τρίτο σχόλιο από τα έξι που έχω στείλει από την αρχή της διαβούλευσης…

  Με χαϊδεύουν! Μόνο 50%!!!!!

 • Herr K.

  Δοκίμασε κάτι τέτοιο: «Μα επιτέλους κύριοι, τι διαμαρτύρεστε, η εντολή του λαού στο Πασόκ είναι ακόμη νωπή»

 • Μάρκο Τ

  Το κείμενο του Αντιρατσιστή εκφράζει αυτό που όλοι οι υποστηρικτές του Νομοσχεδίου θέλουν. Απλά το λέει ωμά και πρέπει να τον ευχαριστούμε γι’αυτό.

 • Άναυδος

   

  Χρειάζεται ΡΗΤΗ, κατηγορηματική, εντολή απο τον ιδιοκτήτη λαό:
  ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ στο Μεταναστευτικό ► Όλα τα Γραφικά, Εικόνες, Avatars, Icons
  Στείλτε και τις δικές σας εμπνεύσεις με θέμα: «Δημοψήφισμα» (βλ. στο τέλος της σελίδας)
   

 • Λαυρέντης

  Για να μην το ξεχάσουμε

  Όταν υποβάλλονται

  http://www.opengov.gr/ypes/?p=325&cp=246#comment-13726

  δηλαδή 13726 σχόλια για ένα θέμα και το νούμερο του τελευταίου δημοσιευθέντος είναι

  2.457 σχόλια

  Σελίδες σχολίων : [246] 245 244 243 242 241 240 239 238 237 236 … 1 »

  1.

  . από Δίσκος Γεώργιος – — 7 Ιανουαρίου 2010 @ 23:59

  Τότε έχουμε να κάνουμε με ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: