Τα «μυαλά» στα άσυλα…

Όποιος παρακολούθησε την φρενίτιδα εμφανίσεων των πρυτάνεων του ΕΜΠ Μουτζούρη και Σπαθή στην ΤV με θέμα το «άσυλο», πιστεύω να εντόπισε μια ακόμη αιτία για το χάλι της παιδείας!

Η βλακώδης ασάφεια, η «ογκώδης» λυκειακού τύπου αντιφατική λογική σε κάθε σημείο της παρέμβασής τους θριάμβευσαν… Ακριβώς όπως κάνει και η νεολαία μας, που είναι ανίκανη να αρθρώσει λόγο ή να ακολουθήσει ένα στοιχειώδη λογικό συνειρμό.

Θα μου πείτε είναι φύσει ηλίθιοι;

ΟΧΙ! Είναι ηλίθιοι εξ’ επιλογής. Άλλωστε αυτό μαθαίνει να κάνει όποιος είναι ή θέλει να γίνει μέλος της ακαδημαϊκής κοινότητας. Όταν το 90% των εργασιών κάποιου αποδεικνύουν το αυτονόητο ή θεμελιώνουν το αδιάφορο για να μην έλθουν σε επώδυνες ακαδημαϊκές συγκρούσεις, μόνο με εθελουσία αποβλάκωση πετυχαίνεται.

Τα δυο έξυπνα πουλιά όμως την πάτησαν δις. Ο μεν Μουτζούρης παραδέχθηκε ότι ήρθε σε επαφή με τους υπεύθυνους του indymedia για μια ανάρτησή τους που αφορούσε τον Α. Γεωργιάδη, άρα τους ξέρει!!! (αντίθετα απ’ ότι ισχυριζότανε ψευδώς στην δικαιοσύνη προ ημερών πρύτανης άνθρωπος…).

Ο Σπαθής παραδέχθηκε ότι στα πλαίσια της ελεύθερης διακίνησης ιδεών (λόγω ασύλου και καλά) μειοψηφούσες συλλογικότητες έχουν καταφέρει να έχουν καθεστωτικά χαραχτηριστικά. Με άλλα λόγια ΦΑΣΙΣΜΟΣ!

Το έξυπνο πουλί που παριστάνει το χαζό από την μύτη πιάνεται…

Advertisements

About Λαυρέντης

Ειδικεύομαι στις εμπρηστικές παρεμβάσεις. Μετά από χρόνια blogging (Δεκέμβρης 2004) και κανά 5άρι διαφορετικές persones ψιλοβαριέμαι. Πιστεύω στην αρχή της εντροπίας και περιμένω (δεν εύχομαι...) την ολοκληρωτική κατάρευση για να ελπίσω σε αναγέννηση. Τα μεγάλα είναι θέμα επιλογής. Στα μικρά μας σέρνουν οι περιστάσεις και τα συμφραζόμενα... Δείτε όλα τα άρθρα του/της Λαυρέντης

One response to “Τα «μυαλά» στα άσυλα…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: