Ο «δρόμος» για τα κολέγια…

Εκείνο το «δια βίου μάθησης» δίπλα στο περιέχον «Παιδείας» με είχε πείσει ότι έτσι θα περάσει τα κολέγια η Διαμαντοπούλου.  Τώρα βεβαιώθηκα!

Διαβάζουμε:

Συναντήσεις με τους αρμόδιους για θέματα Παιδείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες. Αμέσως μετά η υπουργός δήλωσε: «Έκανα πολλές συναντήσεις όπου συζητήθηκε και συμφωνήθηκε η ανάγκη για πρωτοβουλίες που αφορούν την παρακολούθηση και τον έλεγχο των δομών κατάρτισης και εκπαίδευσης πάντα με γνώμονα την ποιότητα».

Advertisements

About Λαυρέντης

Ειδικεύομαι στις εμπρηστικές παρεμβάσεις. Μετά από χρόνια blogging (Δεκέμβρης 2004) και κανά 5άρι διαφορετικές persones ψιλοβαριέμαι. Πιστεύω στην αρχή της εντροπίας και περιμένω (δεν εύχομαι...) την ολοκληρωτική κατάρευση για να ελπίσω σε αναγέννηση. Τα μεγάλα είναι θέμα επιλογής. Στα μικρά μας σέρνουν οι περιστάσεις και τα συμφραζόμενα... Δείτε όλα τα άρθρα του/της Λαυρέντης

4 responses to “Ο «δρόμος» για τα κολέγια…

 • mnk

  Δεν ρίχνεις τώρα και μια μεταγλώττιση; Έχω πρόβλημα κατανόησης του new speak. Τι σημαίνει «παρακολούθηση και έλεγχος των δομών κατάρτισης και εκπαίδευσης»; Δηλαδη μέχρι τώρα αυτές οι δομές είναι ανεξέλεγκτες;

 • ange-ta

  για πέρνα να δεις ποιά κονδύλια προβλέπονται στον προϋπολογισμό 2010 για την δια βιου μάθηση!

 • mnk

  Αχχχμμμ…
  Δε μου λες εσύ που ξέρεις, να μην διαβάζω κατεβατά;

 • Λαυρέντης

  Λοιπόν, αν και θα γράψω εκτενές ποστάκι όταν τελειώσουμε με τα πιο ενδιαφέροντα νεοδημοκρατικά…, η κατάσταση έχει ως εξής:

  Όλες οι μεταλυκειακές δομές είναι ουσία ανεξέλεγχτες. Από τα δημόσια πανεπιστήμια, το «ανοιχτό», τα κολέγια έως τα κέντρα ελευθέρων σπουδών τα ΙΕΚ και τα ΚΕΚ.

  Οι διαδικασίες ελέγχου κινούνται στα εντελώς τυπικά που είναι και ελάχιστα. Να έχεις κτίριο (έστω και με ελλέιψεις), πυρασφάλεια (την ώρα του ελέγχου μόνο) και να τηρείς μαθητολόγια και ωράρια (εφ’ όσον υπάρχουν μαθητές που τα δίδακτρά τους πληρώνονται μέσω διαδικασιών ΟΑΕΔ κλπ.)

  Από εκεί και ύστερα το χάος.

  Στα κολέγια ο έλεγχος που μπορεί να κάνει είναι αυτός που «έκανε» και ο Σπηλιωτόπουλος (δηλαδή κτίριο, αν οι καθηγητές είναι γραμμένοι στο μητρώο) άντε να τους βάλει να κάνουν και ιατρικές εξετάσεις (από αυτές τις ψεύτικες για προσλήψεις στο δημόσιο).

  Αναζητώντας λοιπόν άλλοθι, θα πάει και θα γυρίσει με κάποιες αρχές που εκεί τις ακολουθούν με αυστηρότητα και θα τις προσαρμόσει στην ελλαδική πραγματικότητα! Δηλαδή θα τις κρατήσει σαν τίτλους και θα τις απαξιώσει ουσιαστικά, διοτι αλλιώς θα κλείσει όλα τα ιδιωτικά ΙΕΚ (όταν λέω όλα το εννοώ), τα μισά κολέγια, σχεδόν όλα τα ΚΕΚ με την αντίστοιχη κοινωνική κατακραυγή για τις εκπαιδευτικές, εργασιακές και κοινωνικές επιπτώσεις του εγχειρήματος! Άλλωστε τι δημόσιες δομές έχει να αντιπαραθέσει ως υπόδειγμα;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: