8 λόγοι να γίνω νεοδημοκράτης για 8 μέρες! Σαμαριάδα…

Δεν έχω υπάρξει ποτέ νεοδημοκράτης. Επειδή όμως η ζωή έχει γυρίσματα ήρθε η ώρα να γίνω… Για οκτώ μέρες το πολύ! Από Κυριακή σε Κυριακή.  Η αιτία απλή. Οι εκλογές για την ανάδειξη προέδρου. Ακολουθούν 8 λόγοι γιατί θα το πράξω.

 1. Μου είναι αδύνατον να «στρώσω το χαλί» στα Αμερικανικά και νεο-οθωμανικά σχέδια των ΗΠΑ με το επιθυμητό σ’ αυτούς δίδυμο Γ. Παπανδρέου-Ντόρας.  Για την τιμή των όπλων τουλάχιστον, θα πρέπει να υπάρχει έστω ιδέα αντίδρασης.
 2. Η αναρρίχηση στην ηγεσία της ΝΔ άρα και της πολιτικής εκπροσώπησης της χώρας μιας γυναίκας που το όνομά της έχει εμπλακεί έμμεσα και άμεσα από τους Ολυμπιακούς μέχρι την Ziemens και τα διάφορα «βατοπέδια», θα οδηγήσει σε συνολική εξαχρείωση.  Ακόμα οι θέσεις γύρω από την μορφή της μετανάστευσης που επιθυμεί, αποτελούν συνολικό κίνδυνο σε συνδυασμό με τον ΓΑΠ.
 3. Η σημασία των εκλογών αυτών (λόγω των εθνικών θεμάτων τουλάχιστον) τις καθιστά σημαντικώτερες από τις προηγηθείσες εθνικές.  Διότι το μήνυμα του αποτελέσματός τους, δεν αφορά μόνο το εσωτερικό αλλά και τους έξω!  Άλλο μια Ντόρα έτοιμη να πεί «ναί» σε ότι της ζητηθεί από την υπερατλαντική δύναμη, όπως έχει αποδείξει σε κάθε ευκαιρία που της δόθηκε, με επί τριετία άσκηση προσωπικής εξωτερικής πολιτικής, με πλήρη περιφρόνηση στα αισθήματα του λαού που αντιπροσώπευε, Ανανίστρια, ατλαντίστρια, μόνη ευρωπαία ΥΠΕΞ που έσπευσε να τοποθετηθεί (χωρίς καν να ακούσει πρώτα τον Καραμανλή) υπέρ της αντιπυραυλικής ασπίδας του Μπούς κόντρα στα δικά μας συμφέροντα, φιλότουρκη σε σημείο που να το υπαινιχθεί την ημέρα που της παρέδιδε καθήκοντα ο Μολυβιάτης και άλλο ένας Αντώνης που όσο και «λίγος» να φανεί έχει πεί και ένα όχι στο Ανάν και άλλο ένα στο Σκοπιανό.  Αλλιώς θα το μετρήσουν εχθροί και φίλοι και αλλιώς θα μας προσεγγίζουν.
 4. Αν θέλει κανείς να «σπρώξει» το ΛΑΟΣ προς την φυσική του μήτρα (την Χρυσή Αυγή), μόνο με Σαμαρά θα τους αναγκάσει να το κάνουν.  Διαφορετικά θα εμφανίζονται ως προασπιζόμενοι τα εθνικά θέματα, μια λαϊκή δεξιά, απέναντι στην «αρχόντισα του σκότους».  Με αρχηγό ένα Μητσοτακικό πουλαίν…  Έτσι, περιθωριοποιώντας  το ΛΑΟΣ,  επιτυγχάνεται και η αποδυνάμωση της «εκσυγχρονιστικής» – εθνομηδενιστικής αριστεράς (βλέπε ΣΥΡΙΖΑ και Ο-Π) που τρέφονται ακριβώς λόγω της ύπαρξης του αντίπαλου δέους Καρατζαφέρη.
 5. Θα μπεί για πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση – σε περίπτωση εκλογής Σαμαρά – επί τάπητος ο ιδεολογικός προσανατολισμός του δικομματισμού.  Θα αναγκασθούν επιτέλους να πάψουν να παριστάνουν όλοι αυτόν τον ανύπαρκτο «μεσαίο χώρο», που διαφοροποιείται μόνον ιστορικά και πρίν τη χούντα!   Θα εξαναγκάσει ακόμα και τους αντιπάλους να πάρουν θέση σε θέματα, που αυτή τη στιγμή επιδεικτικά αγνοούν – μια και το ίδιο κάνει το Μητσοτακέϊκο – και θα φανεί η πραγματική τοποθέτηση του Παπανδρεϊκού περιβάλλοντος.  Θα ξεκαθαρίσει δηλαδή τα πράγματα και στο ΠΑΣΟΚ.  Βέβαια έτσι ίσως φανεί ότι παίρνει παράταση ζωής ο δικομματισμός, που με δύο πανομοιότυπους Γιώργο-Ντόρα το μόνο που θα πετύχαινε είναι η ταχεία επίλυση των Αμερικανικών προβλημάτων στην περιοχή, ενώ παράλληλα θα όδευε προς σταδιακή εξαφάνιση.  Θεωρώ όμως ότι η πιθανότητα αναζωογόννησης του έχει ήδη παρέλθει ανεπιστρεπτί.  Με 60% μόνο του λαού να τους υποστηρίζουν αυτή τη στιγμή, απλά θα δώσει – λόγω της αναπόφευκτης ιδεολογικοποίησης της πολιτικής – ώθηση για άλλες ζυμώσεις, που είναι το επιθυμητό.   Άσε που μπορεί να οδηγήσει και σε διασπάσεις.  Να φύγει το Μητσοτακέϊκο, να ενωθεί με το Σημιτικό μπλόκ και να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα και στις δύο μεριές.
 6. Θα σταλεί το μήνυμα, ότι όσο και να προσπαθούν οι νταβατζήδες με όλα τα ΜΜΕ, να επιβάλουν πράγματα και πρόσωπα στον «ηλίθιο» όπως πιστεύουν κόσμο, πάντα θα υπάρχει λόγος να τρέμουν.  Πάντα θα υπάρχει απρόβλεπτος παράγων.
 7. Να κτυπήσω τις κομματικές νομενκλατούρες που προσπαθούν να καταστήσουν κλειστά clubs, θεσμικούς οργανισμούς όπως είναι τα κόμματα.
 8. Να τη σπάσω στο Μητσοτάκη!
Advertisements

About Λαυρέντης

Ειδικεύομαι στις εμπρηστικές παρεμβάσεις. Μετά από χρόνια blogging (Δεκέμβρης 2004) και κανά 5άρι διαφορετικές persones ψιλοβαριέμαι. Πιστεύω στην αρχή της εντροπίας και περιμένω (δεν εύχομαι...) την ολοκληρωτική κατάρευση για να ελπίσω σε αναγέννηση. Τα μεγάλα είναι θέμα επιλογής. Στα μικρά μας σέρνουν οι περιστάσεις και τα συμφραζόμενα... Δείτε όλα τα άρθρα του/της Λαυρέντης

27 responses to “8 λόγοι να γίνω νεοδημοκράτης για 8 μέρες! Σαμαριάδα…

 • thesa1nt

  Συμφωνώ απόλυτα!

 • Του Οσίου Δράκουλα, ανήμερα. « Thesa1nt's Weblog

  […] «8 λόγοι να γίνω νεοδημοκράτης για 8 μέρες! Σαμαριάδα… […]

 • εργδημεργ

  Ακόμη ένας λόγος:

  Ο Σαμαρας τουλάχιστον είναι ιδιοκτήτης εργοστασίου τοματοπολτου.

  Η Ντόρα, αντίθετα, καταξέσκισε (οικογενειακως) το δημόσιο χρήμα, χωρις να έχει δουλέψει ποτέ στη ζωη της – κι απο προσόντα, μηδεν. (Κάποιες νεφελώδεις σπουδες σ’ ένα ιδιωτικο ίδρυμα της πλάκας.)

 • mnk

  Χαχα! Το 8 μ’ άρεσε.

  Ο Σαμαράς στην ουσία μού ήταν άγνωστος, μέχρι τώρα. Όμως, όσο το ψάχνω τις τελευταίες μέρες, τόσο και πείθομαι πως δεν είναι καθόλου, μα καθόλου «λίγος». Πολύ λιγότερο λίγος από Γιωργάκηδες, Ντορούλες και Κωστίκες. Οι δυο πρώτοι είναι απολύτως ενεργούμενα, γυαλιστερά τίποτε, ο τρίτος κάτι πήγε να κάνει αλλά του έλλειπε το τσαγανό, παιδί των σαλονιών γαρ με υπερβολικά αβρούς τρόπους κι εθισμένος να περιβάλλεται από συνωμοσίες και καμαρίλα.
  Ο Σαμαράς απ’ την άλλη, απ’ αυτά που διαβάζω, φαίνεται πως, κάτω απ’ το μειλίχιο ύφος του, είναι σκληρός μαγκάκος, ψημένος και στο πεζοδρόμιο, αλλά και με επαρχιώτικη «χοντροκεφαλιά» ενίοτε (όμως πάντα με κλας, χαχα). Συν του ότι έχει πολιτική σκέψη, πολιτικές θέσεις και πολιτικό λόγο. Μιλάει και καταλαβαίνεις τι λέει, λέει κάτι βρε αδερφέ, όχι αόριστες γενικολογίες άνευ νοήματος.

  Κι εγώ ΝΔ, για 8 μέρες!
  Για να τη σπάσω στον Δρακουμέλ! 😉

 • Σαμαριάδα « Ιδιαζόντως

  […] 8 λόγοι να γίνω νεοδημοκράτης για 8 μέρες! Σαμαριάδα… […]

 • thesa1nt

  «Ο Σαμαρας τουλάχιστον είναι ιδιοκτήτης εργοστασίου τοματοπολτου.»

  Προικώο!!!

  Αλλά δεν είχε και ανάγκη!

 • Λαυρέντης

  Τί τόθελα το 8; 🙂

  Μ’ έρριξε ο τρισκατάρατος με γρίππη στο κρεββάτι…

  Τί τραβάμε και μείς οι Σαμαρικοί!

 • mnk

  Πωπωωωωω!
  Κι εγώ, εδώ και 3 ώρες, αφού είχα γράψει πρώτα τις κακίες μου για τον Δρακουμέλ, έχω μια ωταλγία στα καλά καθούμενα, που μού’ρχεται να βάλω τα κλάματα…
  Κι ο Σαμαράς δηλητηριάστηκε…

  Ξορκισμένος με τον απήγανο να είναι ο μαύρος ο βρουκόλακας, στα όρη στ’ άγρια βουνά, στης θάλασσας τον πάτο και στ’ς ερμιές… Ουστ! Ουστ!

 • Λαυρέντης

  Να ευχαριστήσω τώρα που αναρώνω, τους mnk και thesa1nt για τις αναδημοσιεύσεις.

 • thesa1nt

  Παρακαλώ, αλλά εγώ τουλάχιστον, έβαλα τα σκόρδα!
  Περαστικά και άλλη φορά, ξέρεις!

 • mnk

  Τι ευχαριστείς καλέ; Αφού τα γράφεις ωραία.

  Σκόρδα, ε;
  Δεν είν’ κακή ιδέα!

 • Λαυρέντης

  Και με ένα «μανιφέστο» 16 σημείων που και ο πλέον απολίτικος βλέπει πώς έχει ξεφτιλίσει κάθε σημείο του στο παρελθόν η Ντόρα, προσπαθεί σύμφωνα με του παπαγάλους να αναστρέψει το ρεύμα υπέρ του Σαμαρά…

  http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=11591

  Κορυφαία το 1ο πατριωτικό που τόχει κουρελιάσει και το 15 για την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης! Και κλάαααμα ο Χριστοφοράκος και ξανά κλάαααμα οι οι εμπλεκόμενοι με το χτήμα του συζύγου…

 • Δελφινάκι

  Καλά τα λες, αλλά…πως γράφεσαι στη ΝΔ, ιδίως σε επαρχιακή πόλη, χωρίς να γίνεις ΡΟΜΠΑ;;;

 • Λαυρέντης

  Αυτό πράγματι είναι πρόβλημα. Η λύση που έχω σκεφτεί είναι να πάς στην κοντινότερη κωμόπολη και να γραφτείς εκεί!

  Όσο για τους Αθηναίους, πηγαίνουμε στα προπύργια της Ντόρας, πχ Κολωνάκι και γραφόμαστε εκεί για να μετράμε και τα κουκιά μας μετά…

 • ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ

  Ο Αντώνης Σαμαράς μιλά για την γνωριμία του με τον Οδυσσέα Ελύτη (ΕΡΤ, 1999)

  Εκπομπή της ΕΡΤ από το 1999. Ο Αντώνης Σαμαράς (ακόμη στην Πολιτική Άνοιξη) μιλά για τον Οδυσσέα Ελύτη. Έξοχος. Πώς να τό κάνουμε, η ποιότης ξεχωρίζει.

  Χρονολογία Παραγωγής / Πρώτης Εκπομπής
  Παρασκευή, 1 Ιανουαρίου 1999

  «Στην εκπομπή «ΑΝΤ’ ΑΥΤΟΥ» ένας επώνυμος καλεσμένος φωτίζει προσωπικές και φιλικές στιγμές που έζησε με κάποιον άλλον επώνυμο. Στο επεισόδιο φιλοξενείται ο πολιτικός, ηγέτης του κόμματος της Πολιτικής Άνοιξης ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ, ο οποίος μιλάει για τον ποιητή ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΛΥΤΗ. Αναφέρεται στο χρονικό της ονομασίας του κόμματός του από μια λέξη του ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΛΥΤΗ και φέρνει στη μνήμη του τη μεταιχμιακή περίοδο υψηλής ταλάντευσής του ως πολιτικού, όταν οι δύο άνδρες συζητούσαν περί Ελλάδας. Επικεντρώνει στην άρνηση του ΕΛΥΤΗ να δημοσιεύσει οποιοδήποτε έργο του κατά τη διάρκεια της Δικτατορίας, ονοματίζει τα πρόσωπα που επικαλούνταν συχνότερα ο ποιητής και θυμάται τη «ζεστή» κάμαρά του και την Παναγία την Παντοχαρά. Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ αποκαλεί την ποίηση του ΕΛΥΤΗ «άλλη όψη της υπερηφάνειας», τα ποιήματά του «κίνηση ζωής» και τον πεζό του λόγο «ισοϋψή» με τον ποιητικό του, εκθειάζει το «διονυσιασμό» του για να δημιουργήσει και εξηγεί «τι πρέπει να είναι ο άνθρωπος»: «Ηλιοπότης και ακριδοκτόνος». Στο πορτρέτο-αφιέρωμα στον ποιητή προβάλλεται φωτογραφικό υλικό με τους δύο άνδρες.»

  …Ελπίζουμε και δρακουλοκτόνος.

 • Λαυρέντης

  Καλόδεχτη και λίαν ενδιαφέρουσα παραπομπή Καλλίμαχε!

 • Λαυρέντης

  Είναι τυχαίο που Αρούλης (φίλος του εξαναγκασθέντος σε παραίτηση Καραμανλή και επίσης φίλος του Ζαχόπουλου) συνετάχθη και αυτός με την αρχόντισα του σκότους;
  http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=4546334

 • mnk

  Όλες τις λέρες τις έχει μαζέψει δίπλα της. Ένας κι ένας! Καλύτερα, να χωρίζει η ήρα απ’ το στάρι.

 • Λαυρέντης

  Πόσους έχει ακόμα μέσα στο ρημάδι το DVD;

 • mnk

  Λες με το DVD να τους μαζεύει; Πως λέμε «έχει μαλακομαγνήτη»;
  😛

 • mnk

  Αυτό εδώ, όμως το είδες;

  «…Καθοριστική ήταν η ντιρεκτίβα που έλαβε από τους «αδελφούς» που ψηφίζουν Ντόρα.»

  http://makiavelis.blogspot.com/2009/11/blog-post_2040.html

  Κι αυτό για επιδόρπιο:

  http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=79&catid=1&artID=913668

 • Λαυρέντης

  Έ! μα όταν δηλώνει: «Οι φίλοι μου είναι στην άλλη πλευρά, αλλά εγώ είμαι από δώ για την ενότητα της παράταξης και την επόμενη μέρα», βγάζει κανείς άλλο νόημα;

  Πού τα βρίσκεις όλα αυτά! Οι μασόνοι αν δεν ήταν επικίνδυνοι θα είχαν τεράστια πλάκα…

 • mnk

  Ο πατήρ Παΐσιος έλεγε πως υπάρχουν 2 σχέδια άνθρωποι. Οι μέλισσες που συχνάζουν στα άνθη και οι μύιγες που κάθονται στα σκατά. Εγώ φαίνεται έχω γονίδια μύιγας. Έτσι τα βρίσκω, δια της οσφρήσεως. 😀

 • Λαυρέντης

  Αφού είναι κι’ ο Ανδριανόπουλος μαζί της (με την Ντόρα…) έχω 8,5 λόγους πλέον. Θα γίνουν 9 αν την υποστηρίξει κι’ ο Ν. Δήμου!

 • Λαυρέντης

  Είπε ανάμεσα σε άλλα ο Λιάπης για την Μπακογιάννη:

  – Αυτή ροκάνισε τον Κώστα Καραμανλή και έχει την κύρια συμβολή για τη μεγάλη ήττα.

  – Υποχρέωσε μία ολόκληρη παράταξη στον χορό του Ζαλόγγου για ιδιοτελείς σκοπούς, πράγμα “πολιτικά ανιστόρητο, ηθικά ανεπίτρεπτο, κομματικά ασυγχώρητο. Αλλά πρωτίστως αυταρχικό”

  – Εκφράζει έναν υπέρμετρο ατλαντισμό και έναν ανεπίκαιρο πια νεοφιλελευθερισμό, που να διατηρεί στενές διαπροσωπικές σχέσεις με τα συμφέροντα και προνομιακές σχέσεις με τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: