Τί είπε η Dora στο Giorgo

[…]

Κατά την γνώμη μου η προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων χρειάζεται καθαρές κουβέντες, που οδηγούν σε καθαρές σχέσεις, χωρίς κορώνες και μεγαλοστομίες που δεν έχουν θέση. Εξωτερική πολιτική για εσωτερική κατανάλωση είναι συνταγή αποτυχίας. Οδηγεί στην αναξιοπιστία και στην διεθνή απομόνωση.

Τηρήσαμε την αρχή αυτή απαρέγκλιτα χωρίς παλινωδίες και χωρίς αστερίσκους. Και πιστεύω πως είχαμε επιτυχία.

Κύριε πρωθυπουργέ, η επιτυχής εξωτερική πολιτική προϋποθέτει την ευρύτερη δυνατή συναίνεση στο εσωτερικό. Ένα αρραγές εθνικό μέτωπο αποτελεί πολύτιμη πηγή ισχύος γι’ αυτόν που εκπροσωπεί την χώρα. Διανύουμε μια περίοδο που παρουσιάζει σημαντικές προκλήσεις. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι όπως κάναμε και στην κυβέρνηση έτσι και τώρα. Δεν πρόκειται να παρασυρθούμε σε λογικές δημαγωγίας και χρησιμοποίησης των εθνικών μας θεμάτων για εσωτερική κατανάλωση. Αυτό βέβαια δεν είναι μια λευκή επιταγή. Είναι όμως μια ξεκάθαρη δέσμευση ότι θα είμαστε εδώ, θα σταθούμε δίπλα σας, σε κάθε προσπάθεια που έχει σαν στόχο την ενίσχυση των συμφερόντων και των δικαίων της Ελλάδος. Η προσπάθεια για μια Ελλάδα περήφανη και δυνατή, με ισχύ και επιρροή στην περιοχή της, στην Ευρώπη, στις διεθνείς εξελίξεις, είναι ένας στόχος που μας ενώνει και μας συστρατεύει όλους.

[…]

Εγώ τ’ ακούω:

Κάνε τη «δουλειά» σου αγόρι μου και μη σε νοιάζει…

Το βίντεο

Κατά την γνώμη μου η προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων χρειάζεται καθαρές κουβέντες, που οδηγούν σε καθαρές σχέσεις, χωρίς κορώνες και μεγαλοστομίες που δεν έχουν θέση.  Εξωτερική πολιτική για εσωτερική κατανάλωση είναι συνταγή αποτυχίας.  Οδηγεί στην αναξιοπιστία και στην διεθνή απομόνωση.

Τηρήσαμε την αρχή αυτή απαρέγκλιτα χωρίς παλινωδίες και χωρίς αστερίσκους.  Και πιστεύω πως είχαμε επιτυχία.

Κύριε πρωθυπουργέ, η επιτυχής εξωτερική πολιτική προϋποθέτει την ευρύτερη δυνατή συναίνεση στο εσωτερικό.  Ένα αρραγές εθνικό μέτωπο αποτελεί πολύτιμη πηγή ισχύος γι’ αυτόν που εκπροσωπεί την χώρα.

Διανύουμε μια περίοδο που παρουσιάζει σημαντικές προκλήσεις.  Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι όπως κάναμε και στην κυβέρνηση έτσι και τώρα.  Δεν πρόκειται να παρασυρθούμε σε λογικές δημαγωγίας και χρησιμοποίησης των εθνικών μας θεμάτων για εσωτερική κατανάλωση.  Αυτό βέβαια δεν είναι μια λευκή επιταγή.  Είναι όμως μια ξεκάθαρη δέσμευση ότι θα είμαστε εδώ, θα σταθούμε δίπλα σας, σε κάθε προσπάθεια που έχει σαν στόχο την ενίσχυση των συμφερόντων και των δικαίων της Ελλάδος.  Η προσπάθεια για μια Ελλάδα περήφανη και δυνατή, με ισχύ και επιρροή στην περιοχή της, στην Ευρώπη, στις διεθνείς εξελίξεις, είναι ένας στόχος που μας ενώνει και μας συστρατεύει όλους.

Advertisements

About Λαυρέντης

Ειδικεύομαι στις εμπρηστικές παρεμβάσεις. Μετά από χρόνια blogging (Δεκέμβρης 2004) και κανά 5άρι διαφορετικές persones ψιλοβαριέμαι. Πιστεύω στην αρχή της εντροπίας και περιμένω (δεν εύχομαι...) την ολοκληρωτική κατάρευση για να ελπίσω σε αναγέννηση. Τα μεγάλα είναι θέμα επιλογής. Στα μικρά μας σέρνουν οι περιστάσεις και τα συμφραζόμενα... Δείτε όλα τα άρθρα του/της Λαυρέντης

4 responses to “Τί είπε η Dora στο Giorgo

 • Λαυρέντης

  Όπως σημειώνει το καλό ιστολόγιο «Στης Βουλής τα έδρανα» είναι «περίεργη» η πρώτη αυτοδιάψευση του Giorgo.

  Στις 26 Οκτωβρίου, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ο Κόσμος του Επενδυτή», και στην ερώτηση εάν προτίθετο να αναλάβει και το Υπουργείο Εξωτερικών, σε περίπτωση που κέρδιζε το ΠΑΣΟΚ τις εκλογές και σχημάτιζε κυβέρνηση, ο κ. Παπανδρέου έλεγε χωρίς περιστροφές:
  «Όχι, δεν σκοπεύω να αναλάβω παράλληλα και το Υπουργείο Εξωτερικών, διότι η χώρα έχει κρίσιμα προβλήματα σε όλους τους τομείς και πρέπει να είμαι σε θέση να εξασφαλίσω απρόσκοπτα το συντονισμό της κυβέρνησης, την ταχεία εφαρμογή του προγράμματός μας, το σφιχτό έλεγχο του κυβερνητικού έργου».
  Τί, λοιπόν, μεσολάβησε από τότε μέχρι χθες? Τί έκανε, μέσα σε μόλις ένα δεκαήμερο, το σημερινό πρωθυπουργό να αναιρέσει τη σαφέστατη προεκλογική εκείνη απόφασή του;

 • Herr K.

  Βλέποντας την τελετή παράδοσης στο υπεξ και το λόγο της Ντ.Μπ., δεν ήμουν σίγουρος ποιος παρέδιδε και ποιος ανελάμβανε

 • Αριστείδης

  Καλά το ακούς. Πρόκειται για κλώνους!

 • Λαυρέντης

  Απλά άλλαζε το προσωπικό του γραφείου του πραίτορα…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: