Πολυπολιτισμικά…

Πριν από ένα περίπου μήνα Λαρνακέας ρώτησε αιτήτρια ασύλου από Αραβική χώρα γιατί επέλεξαν την Κύπρο. Η απάντηση της ήταν άμεση και πολύ κατατοπιστική:

«Αρχικά μας είπαν να μας πάρουν στην Σουηδία. Εκεί όμως θα έπρεπε να πάμε όλοι σχολείο, τίποτα δεν είναι δωρεάν, και θα είχαμε υποχρεώσεις. Αντίθετα στην Κύπρο είναι όλα δωρεάν και δεν έχουμε καμία υποχρέωση.»

Από εδώ

Advertisements

About Λαυρέντης

Ειδικεύομαι στις εμπρηστικές παρεμβάσεις. Μετά από χρόνια blogging (Δεκέμβρης 2004) και κανά 5άρι διαφορετικές persones ψιλοβαριέμαι. Πιστεύω στην αρχή της εντροπίας και περιμένω (δεν εύχομαι...) την ολοκληρωτική κατάρευση για να ελπίσω σε αναγέννηση. Τα μεγάλα είναι θέμα επιλογής. Στα μικρά μας σέρνουν οι περιστάσεις και τα συμφραζόμενα... Δείτε όλα τα άρθρα του/της Λαυρέντης

2 responses to “Πολυπολιτισμικά…

  • Μάρκο Τ

    Λαυρέντη, αν ξέρεις αρκετά καλά αγγλικά, σου συνιστώ ένθερμα δύο βιβλία (συλλογές δοκιμίων) του Άγγλου Theodore Dalrymple, Not with a Bang but a Whimper και Our Culture, what’s left of it. Μπορείς να τα παραγγείλεις από το αγγλικό amazon.
    Ο συγγραφέας είναι ψυχίατρος με πολυετή εργασιακή πείρα σε χώρες του Τρίτου Κόσμου και στις αγγλικές φυλακές. Ασκεί κριτική στη σύγχρονη κουλτούρα και στους «προαγωγούς» της με τρόπο τεκμηριωμένο, ενώ αποδομεί τις θεωρίες της πολυπολιτισμικότητας και του πολιτικώς ορθού της φιλελεύθερης αριστεράς (αλλά και δεξιάς πλέον) μέσα από τα γεγονότα (και με το δηλητηριώδες αγγλικό χιούμορ). Αν οι εκδοτικοί μας οίκοι δεν ήταν τόσο υποδουλωμένοι στο πνεύμα αυτό, θα βρισκόταν σίγουρα μεταφραστής. Προσωπικά, έχω ενθουσιαστεί.
    Το ωραίο της υπόθεσης: Ο συγγραφέας δεν είναι κανένας ακροδεξιός φασίστας. Είναι ο ίδιος γόνος μεταναστών και δεν είναι a priori κατά των μεταναστών και της μετανάστευσης. Είναι όμως κατά του «χαϊδέματος» των μεταναστών (του τύπου «ευχαριστώ τους μετανάστες γιατί επέλεξαν την Ελλάδα», αν σου λέει κάτι αυτό…) και κατά του «δύο μέτρα και δύο σταθμά», στο πλαίσιο του πολιτικώς ορθού.

  • Λαυρέντης

    Σ’ ευχαριστώ Μάρκο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: