Ζήτω η «πράσινη» «αειφόρα» ανάπτυξη!

Δεν ξέρετε τί είναι πράσινη ανάπτυξη;  Δυσκολεύεστε με την έννοια αειφόρα ανάπτυξη;  Ένα παράδειγμα!

Και «τεχνητά» δέντρα
Ακόμα και τη λύση των «τεχνητών δέντρων» προωθούν οι επιστήμονες προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις κλιματικές αλλαγές, σύμφωνα με το BBC.

Βρετανοί επιστήμονες σε έρευνά τους αναφέρουν την εξής λύση: εκατό χιλιάδες «τεχνητά δέντρα» μπορούν να «φυτευτούν» μέσα στα επόμενα 10 με 20 χρόνια και να απορροφήσουν διοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα.

Τα «δέντρα» θα απορροφούν το διοξείδιο του άνθρακα μέσω ενός φίλτρου. Το διοξείδιο του άνθρακα στη συνέχεια θα απομακρύνεται και θα αποθηκεύεται. Το τεχνητό δέντρο θα έχει διαστάσεις περίπου ίσες με ένα κοντέινερ και θα μπορεί να απορροφά χιλιάδες φορές περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα από ένα δέντρο ίσου μεγέθους.

Τί τα θέμε τα δέντρα;  Έχουμε φίλτρα που παράγουν θέσεις εργασίας, ανεβαίνει το ΑΕΠ, κυκλοφορεί το χρήμα και δεν χρειαζόμαστε πυροσβεστικές κλπ.  Άσε που μένει χώρος για χτίσιμο…

Advertisements

About Λαυρέντης

Ειδικεύομαι στις εμπρηστικές παρεμβάσεις. Μετά από χρόνια blogging (Δεκέμβρης 2004) και κανά 5άρι διαφορετικές persones ψιλοβαριέμαι. Πιστεύω στην αρχή της εντροπίας και περιμένω (δεν εύχομαι...) την ολοκληρωτική κατάρευση για να ελπίσω σε αναγέννηση. Τα μεγάλα είναι θέμα επιλογής. Στα μικρά μας σέρνουν οι περιστάσεις και τα συμφραζόμενα... Δείτε όλα τα άρθρα του/της Λαυρέντης

4 responses to “Ζήτω η «πράσινη» «αειφόρα» ανάπτυξη!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: