Αισθάνομαι και νοιώθω…

post-3274-1219853478_thumbΔεν είναι μόνο ο Σάκης στον κόσμο της «θετικής ενέργειας» και του «αισθάνομαι»!  Είναι κι’ ο «ευχαριστώ του μετανάστες» και «τιμή μας που μας προτιμάτε» – ο ναρκισιστής «ροφός» κ. Παυλόπουλος.

Νομίσατε ότι επειδή έβγαλε 500 μπατσάκια με μηχανάκια στο δρόμο και έπιασε 50 «λάθρους» έχασε τον συναισθηματισμό και τον προοδευτισμό του;  Φοβηθήκατε από τις ξεδιάντροπες τηλεοπτικές του εμφανίσεις ότι τάχα ασχολείται με το σταμάτημα της λαθρομετανάστευσης;  Λάθος!  Ούτε ο Αλέκος με την Αλέκα δεν τον φτάνουν.  Μπορεί ίσως μόνο η Κούρτοβικ…

Διότι ξεχάσατε πως αυτός ήταν που είπε πρόσφατα, και έχει ιδιαίτερη σημασία να το θυμόμαστε γιατί είναι μπροστά μας…, ότι τόσο το δίκαιο του αίματος όσο και το δίκαιο του εδάφους είναι έννοιες ξεπερασμένες και προέκρινε την έννοια του «animus», του ελέγχου δηλαδή του ψυχισμού, της συνείδησης του αλλοδαπού που επιθυμεί την ελληνική ιθαγένεια! Ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά, πως η απόδοση της ιθαγένειας δεν σχετίζεται «ούτε με τη γέννηση ούτε με το έδαφος ούτε ακόμη με το αίμα» και εκτίμησε ότι «πρέπει να ερευνάται αν η απόκτηση αυτής ανταποκρίνεται στον ψυχισμό του αιτούντος, πόσο δηλαδή θέλει και νιώθει την ανάγκη να αποτελέσει μέλος ενός έθνους».

Ψηφίστε Πάκη, τον αισθηματία ροφό!

Μπορείτε φυσικά να ψηφίστε και Γιώργο που έχει έδη έτοιμο τον κώδικα για την  ιθαγένεια, όπως έχει δηλώσει κι’ αυτός παλιότερα γιατί τώρα «τσούζει»…   Πάνω από 500.000 λαθρομετανάστες θα πάρουν άμεσα υπηκοότητα, συν  90.000 Τουρκογενείς της Δ. Θράκης που έχουν φύγει εδω και δεκαετίες απο την Ελλάδα και την έχουν  χάσει λόγω του άρθρου 19 του αντίστοιχου κώδικα.

Όλο επιλογές είστε και διαμαρτύρεστε και δεν πάτε να ψηφίσετε…

Στις ΚΑΛΤΣΕΣ σύντροφοι! (*)

(*) Σύνθημα από την προεκλογική εκστρατεία που απέφερε στον Γιώργο νίκη με απώλεια μερικών εκατοντάδων χιλιάδων ψήφων μόνο!!!!

Advertisements

About Λαυρέντης

Ειδικεύομαι στις εμπρηστικές παρεμβάσεις. Μετά από χρόνια blogging (Δεκέμβρης 2004) και κανά 5άρι διαφορετικές persones ψιλοβαριέμαι. Πιστεύω στην αρχή της εντροπίας και περιμένω (δεν εύχομαι...) την ολοκληρωτική κατάρευση για να ελπίσω σε αναγέννηση. Τα μεγάλα είναι θέμα επιλογής. Στα μικρά μας σέρνουν οι περιστάσεις και τα συμφραζόμενα... Δείτε όλα τα άρθρα του/της Λαυρέντης

8 responses to “Αισθάνομαι και νοιώθω…

 • ppanos

  Συμφωνώ με τον Πάκη, εν μέρει: Το δίκαιο του Αίματος σχετίζεται άμεσα με την ναζιστική (τότε) και νεοισραηλινή (τώρα) άποψη για το ποιος έχει δικαίωμα να λέγεται πολίτης. Είναι σαφέστατα εκτός Δημοκρατίας-εκτός αν αρχίσουμε να θέλουμε τον Μένγκελε πίσω. Το δίκαιο του Εδάφους δεν τραβάει: αργά ή γρήγορα θα νικήσει η μεταναστευτική ομάδα-εφόσον όλο και περισσότεροι από αυτήν θα γεννιούνται στη χώρα υποδοχής. Το δίκαιο του Ψυχισμού είναι… δίκαιο ως άποψη αλλά κυρίως στις Η.Π.Α, όπου δημιουργήθηκε μια νέα ιδέα για το τι είναι έθνος. Στις ευρωπαϊκές κουλτούρες, μπορεί να φαίνεται επίσης δίκαιο αλλά, σε πλαίσια ρεαλιστικής πολιτικής, είναι βασική αιτία της αποδόμησής της.

 • Λαυρέντης

  Παρ’ ότι με προβληματίζουν οι αλλαγές σε παγιωμένες νοοτροπίες της κοινωνίας πάνω σε τέτοιου είδους θέματα (για παράδειγμα δεν αρκεί να «αισθάνεται» κάποιος Έλληνας, πρέπει να τον «αισθάνονται» και οι υπόλοιποι…, μια και δεν μπορούμε να μηδενίζουμε τον εττεροκαθορισμό έννεκεν του «αυτοπροσδιορισμού‘), δεν αρνούμαι ότι οι συνθήκες έχουν αλλάξει!

  Εκείνο που αρνούμαι είναι η διατύπωση του «αισθάνεσθαι» και του «επιθυμείν». Διότι έτσι θα αφήσουμε πίσω τον Μένγκελε του αίματος και θα πάμε σε κάποιον άλλο Μένγκελε συνειδήσεων… Ποιός και με ποιά κριτήρια θα αποφασίζει για το «αίσθημα»;

  Στο νεοσύστατο κράτος μας, όταν κάναμε τις πρώτες προσπάθειες να φτιάξουμε σύνταγμα, υπήρχε μεγαλύτερος προοδευτισμός απ’ ότι στο σημερινό.

  Είχε προταθεί για παράδειγμα το δικαίωμα πολίτη (και όχι εθνικότητα όπως την ονομάζαμε μέχρι σήμερα) να παίρνει εκτός από τους εθνικά Έλληνες και όποιος αλλοεθνής έμενε πάνω από 10 χρόνια στο ίδιο μέρος, είχε αγοράσει ακίνητη περιουσία, δεν είχε υποπέσει σε εγκληματικές πράξεις του κοινού ποινικού δικαίου, δεν είχε αποδεδειγμένα αντικοινωνική συμπεριφορά κλπ. Ούτε αισθήματα, ούτε άλλες σαχλαμάρες σε θέματα δικαιοπραξιών και δικαιωμάτων, που εκ του πονηρού δημιουργούν ασαφές πλαίσιο για την εξουσία και τον τρόπο λειτουργίας της. Άσε που ο καθείς θα δηλώνει «αισθηματίας» κι’ ας είναι εχθρός!

  Μπορούμε λοιπόν απλά να τους αντιγράψουμε! Δεν είναι καινοφανή αυτά που ζούμε. Έτσι θέλουν να μας τα παρουσιάσουν!

 • ange-ta

  είπε ο ΑΜερικανός κάλτσες αντι κάλπες;;;;
  Αλήθεια;;

 • e-anwnymos

  δλδ ο οποιοσδηποτε δηλωσει οτι βαθια μεσα του αισθανεται ελληνας θα γινεται αυτοδικαιως ελληνας πολιτης και θα μπορει πχ να ψηφισει υπερ της ανεξαρτησιας της κρητης ας πουμε η της αποδοσης της θρακης στην τουρκια?

  ενδιαφερον!

 • Λαυρέντης

  Αν τα «αισθήματα» θα τα μετράει ο Πάκης είναι σχεδόν βέβαιο!

 • Μάρκο Τ

  Η παρομοίωση του Πάκη με ροφό είναι άπαιχτη. Και έλεγα τόσο καιρό, με τι μοιάζει, με τι μοιάζει…
  Αλλά με τέτοια φάτσα και να έχει και τόσες επιτυχίες στο άλλο φύλο, μπράβο του τού παιδιού! Στο Υπουργείο του δεν βλέπω να έχει επιτυχίες. Αλλά είναι κοινό μυστικό ότι ο Καραμανλής, επειδή είναι πρωθυπουργεύων και όχι πρωθυπουργός, δεν μπορεί να σουτάρει τους κηδεμόνες του: Πάκηδες, Σουφλιάδες…Αφήνω πια τους αντι-καραμανλικούς βαρώνους, βλέπε Ντόρα.
  Μόνη επιλογή πλέον των ψηφοφόρων είναι να καταψηφίσουν τον Πάκη στις ερχόμενες εκλογές αφήνοντάς τον εκτός Βουλής. Αυτό έχω αναρτήσει και στο ιστολόγιό μου, στο πλαϊνό \»πανώ\». Και προτείνω πριν τις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές να γίνει κανονική καμπάνια από πολλά μπλογκ κατά του Πάκη με ενιαίο σύνθημα. Το λέω απολύτως σοβαρά.

 • Λαυρέντης

  Δυστυχώς όπως είπες Μάρκο πρωθυπουργεύει ο Κωστάκης. Γιατί ο λαός είχε καταψηφίσει και την Μαριέττα (που εκτός των άλλων απεδείχθη και «κουμπάρα»…) αλλά του την επέβαλε παρ’ ότι τον είχε ουσιαστικά βρίσει μετά την αποπομπή της, δια της λίστας των ευρωεκλογών!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: