Για τελευταία φορά!

image002

Η αριστερά κάποτε είχε ποσοστά που θα τα ονειρεύονταν σήμερα το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ!

Ήταν η εποχή που δεν έλεγε τσιπροπαπαριές, τις οποίες αντιγράφει πια και η Αλέκα, ζηλεύοντας το κλέος του ΣΥΡΙΖ«α»…

Δήλωση Παπαρήγα:

…και οι συνθήκες όπου η επίθεση σε βάρος των λαϊκών δικαιωμάτων είναι καταιγιστική και που οπωσδήποτε θα θελήσουν ορισμένοι να χρησιμοποιήσουν και τον εθνικισμό και τον ρατσισμό για να πλήξουν και απ’ αυτή την πλευρά το λαϊκό κίνημα!

Δήλωση Τσίπρα:

Απάντηση στην κρίση δεν μπορεί να είναι η καταστολή, η ξενοφοβία και το περιχαράκωμα!

Όλα αντίστροφα τότε!

Ήταν  η 25η Mαρτίου 1956, Aθήναι. Στην 135η επέτειο της Eλληνικής Eπανάστασης του 1821 ο λαός της Aθήνας με τούβλα στα χέρια διαμαρτύρεται για την αγγλική πολιτική στην Kύπρο και συμπαρίσταται στον αγώνα του λαού μας για ελευθερία και ένωση.  (από την Κυπριακή εφημερίδα «Ένωσις»)


Αν το καταλάβουν θα κερδίσουν.  Αν όχι, θα μετράει πολύ σύντομα όλη μαζί η αριστερά ένα Καρατζαφύρερ!

ΥΓ. Τώρα που η Ντόρα όπως δήλωσε χθές, θα τους χορηγήσει υπηκοότητα (σιγά μην την νοιάξει τί λέει ο νόμος και ποιός είναι πολίτης, χεσμένους μας έχει…) να δώ την «ταξική αλληλεγγύη» κόθωρνοι της «αριστεράς»… Και να απολαύσω πώς θα αντιμετωπίσετε αυτόν που θα καβαλήσει το «θηρίο» που ξύπνησε, μια και ο Καρατζαφέρης είναι πολύ χοντρός και πολύ αστός…

Advertisements

About Λαυρέντης

Ειδικεύομαι στις εμπρηστικές παρεμβάσεις. Μετά από χρόνια blogging (Δεκέμβρης 2004) και κανά 5άρι διαφορετικές persones ψιλοβαριέμαι. Πιστεύω στην αρχή της εντροπίας και περιμένω (δεν εύχομαι...) την ολοκληρωτική κατάρευση για να ελπίσω σε αναγέννηση. Τα μεγάλα είναι θέμα επιλογής. Στα μικρά μας σέρνουν οι περιστάσεις και τα συμφραζόμενα... Δείτε όλα τα άρθρα του/της Λαυρέντης

4 responses to “Για τελευταία φορά!

 • Λαυρέντης

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
  Πρώτη εκτίμηση για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών

  Σημείο 6.

  Επιβεβαιώνεται η εκτίμηση του ΚΚΕ ότι σε συνθήκες οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης συνυπάρχουν και οι δύο τάσεις : Η θετική, που οδηγεί στην απότομη άνοδο του εργατικού και γενικότερα του λαϊκού κινήματος και στην ισχυροποίηση του ΚΚΕ. Η αρνητική, που μπορεί να οδηγήσει στην ανώδυνη διαμαρτυρία και κατά συνέπεια στην απογοήτευση, στην αποστράτευση, στην αντιδραστικοποίηση, στον εγκλωβισμό σε ιδεολογήματα εθνικιστικά και ρατσιστικά στην ενίσχυση του αντικομμουνισμού. Όλα τα παραπάνω αποτελούν σοβαρά εμπόδια για τη χειραφέτηση και τον ριζοσπαστισμό της εργατικής τάξης , των λαϊκών μαζών. Ο αντικομμουνισμός, ο ρατσισμός και ο εθνικισμός εκκολάπτονται στους κόλπους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, γενικότερα του αστικού πολιτικού συστήματος, καθώς αποτελούν σημαντική εφεδρεία για το χτύπημα του εργατικού κινήματος, της λαϊκής συμμαχίας.

  Το ΚΚΕ είναι η δύναμη εκείνη που μπορεί να προσδώσει δύναμη στο κίνημα, ώστε να βάλει φραγμό στο φαινόμενο της αποστράτευσης και αναδίπλωσης, άρα και να συμβάλλει στην καταπολέμηση του δηλητηρίου του εθνικισμού και του ρατσισμού, του αντικομμουνισμού. Με το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στην ανάπτυξη των ταξικών αγώνων και της κοινωνικής συμμαχίας, με την πρόταση συμμαχίας και αλλαγής στο επίπεδο της εξουσίας, με την καθημερινή του παρέμβαση για να ανατραπούν τα χειρότερα, να αποσπαστούν κατακτήσεις που εκτός των άλλων διαμορφώνουν πνεύμα μαχητικής αισιοδοξίας και αγωνιστικού ρεαλισμού.

  Επειδή πουθενά στο κείμενο δεν αναφέρεται η λέξη «μετανάστης», δείχνει ότι όταν μιλούν για εθνικισμό και ρατσισμό τα βλέπουν σαν συνοδευτικά του αντικομμουνισμού σύμφωνα με την παλαιοκομμουνιστική αντίληψη. Αν έτσι προσπαθήσουν να εξηγήσουν τον Καρατζαφερισμό, το μόνο που θα πετύχουν είναι ακριβώς να ταυτίσουν τον εθνικισμό με τον αντικομμουνισμό! Και στην συνέχεια εύκολα, μια και η πλειοψηφία «κινείται» με τίτλους και ετικέτες, την πατρίδα με τη δεξιά!

  Ρωτώ: Αυτό θέλουν; Να μην μπορέσει ποτέ η αριστερά να ισχυρισθεί (όπως κάνει η δεξιά από καταβολής) ότι δεν είναι όλοι οι αριστεροί ίδιοι; Να μην μπορέσει ποτέ να ξεφύγει από τα στερεότυπα; Μην την πούν ρεφορμιστική;

  Ο Καρατζαφέρης δεν χτυπιέται έτσι!

 • Λαυρέντης

  Απόδειξη του πρώτου σχολίου:

  Ενδεικτικά

  ……………………….ΛΑΟΣ…..ΚΚΕ
  Υπολ. Αττικής….9,50……11,5
  Β’ Πειραιά…………8,83……13,9
  Α’ Θεσ/νίκης…….9,82……10,14
  Β’ Θεσ/νικης…….9,29……8,45
  Β’ Αθήνας………..8,61…..11,5
  Λάρισας……………6,37……10,76

  Σε όλα τα παραπάνω το ΚΚΕ είχε μέση πτώση γύρω στο 2% του συνόλου των ψήφων, ενώ το ΛΑΟΣ μέση άνοδο πάνω από 3% Σε αναλογικά ποσοστά άστα να πάνε…

 • mnk

  Αυτοί έχουν εγκλωβιστεί σε χρονικό λουπ. Καλά έκαναν κι έχτισαν το «σπίτι του λαού» σαν μπούνκερ. (σπίτι του μαρξιστικού-λενινιστικού λαού του Πακιστάν κι Αφγανιστάν θα εννοούν, είμαι σίγουρη)
  Στο μέλλον θα τους χρειαστεί.

  Τα τσιριζοπαίδια -και λοιπαί προοδευτικαί και προδοτικαί δυνάμεις- δεν ξέρω που θα οχυρωθούν.
  Το θηρίο έχει ανοίξει το ένα μάτι κι αναμετράει τα πέριξ (χωρίς βια προς το παρόν). Αν δεν πάρουν απότομη στροφή τα πράματα -που δεν το βλέπω- θα χυθεί αίμα, ξανά μανά.

 • Λαυρέντης

  Δείτε και εδώ μια εμπεριστατωμένη ανάλυση

  http://theamapati.wordpress.com/2009/06/09/euro2009/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: