Νάνος Βαλαωρίτης – Τρεμόπουλος – Ιογενής χολή! Εγώ καλά σου τά ‘λεγα και τ’ άκουγες παράλογα…

Θυμάσαι που σου τά ‘λεγα;

nanosΈδωσε ο ποιητής Νάνος Βαλαωρίτης (σημαία μέχρι πρότινος των Ο-Π και αρχηγός του ψηφοδελτίου τους στις εκλογές του 2007) μια χεστήρια κατά του Σορο-κόμματος συνέντευξη στην εφημερίδα Αριστερά, με έμφαση στην αρχηγική ομάδα Τρεμόπουλου-Χρυσόγελου.  Φυσικά ένας πρώην Ο-Π άντε να πάει μέχρι ΣΥΡΙΖ»α»!   Άλλαξε ο Μανωλιός κι’ έβαλε τα ρούχα αλλιώς…  Αλλά έχουν πάντα ενδιαφέρον οι αποκαλύψεις «εκ των έσω»!

Λέει μεταξύ άλλων:

Βγήκε ένα ποσοστό 1,05% το οποίο σημαίνει περίπου 75.000 ψήφους, από ’κεί που θα έπαιρναν 3.000. Από τη στιγμή που σημειώθηκε αυτή η πρώτη επιτυχία, άρχισαν να αναφαίνονται οι επαγγελματίες, που προσπάθησαν να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους. Και αυτοί οι επαγγελματίες ήταν άνθρωποι οι οποίοι από χρόνια τώρα κινούνται γύρω από τους Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς. Δηλαδή, είναι μέσα κι έξω στα υπουργεία. Μετεκλογικά, λοιπόν, ήρθε ο Τρεμόπουλος από τη Θεσσαλονίκη, και ζήτησε να αναλάβει όλη την Κίνηση. Στην αρχή είναι αλήθεια ότι δεν με ήθελαν ούτε οι εδώ, ο Χρυσόγελος και κάποιοι άλλοι. Είχαν σκοπό να βάλουν μία ακτιβίστρια από τις Βρυξέλλες, η οποία, όμως, δεν είχε… όνομα και στην οποία δόθηκε η δεύτερη θέση, την οποία και αρνήθηκε. Από εκεί και μετά συνάντησα μόνο αδιαφορία και εχθρότητα. Παρ’ όλα αυτά, έκανα κι άλλες κινήσεις: έδωσα πολλές συνεντεύξεις, ενώ διέθεσα κάποια από τα εικαστικά έργα που κάνω σε δημοπρασία, και έτσι βοήθησα και οικονομικά την Κίνηση. Στην αρχή, λοιπόν, τα πράγματα πήγαιναν καλά, ώσπου έμαθα ότι ο Τρεμόπουλος είπε να το βουλώσω και να μην μιλάω δημόσια εγώ, παρά μόνο αυτός. Και όπως είδα κατόπιν, ήθελε να με ελέγξει τι θα πω για τον πολιτισμό, εάν είμαι κατατοπισμένος για τη θέση των Οικολόγων Πράσινων κ.λπ. Προσπαθούσε να πει ότι αν δεν ήταν η ακτιβίστρια από τις Βρυξέλλες, η επιλογή θα ήταν ανάμεσα σε μένα και σε μια ανόητη παρουσιάστρια των καναλιών. Προσπάθησε, δηλαδή, να με γελοιοποιήσει. Αυτό ήταν καταρχάς το ευχαριστώ. Μετά, βέβαια, ήξερα ότι κινείται για να μπουρδουκλώσει όλο το σύστημα με δικούς του τρόπους και να βγάλουν τελικά αυτόν, πράγμα που έγινε με πολλά τηλεφωνήματα, υποσχέσεις κ.λπ. Αλλά το πρόβλημα εδώ δεν είναι μόνο τα προσωπικά, αυτά θα γίνονταν σε οποιοδήποτε κόμμα. Το ζήτημα είναι αν τελικά ένα τέτοιο κόμμα θα ωφελούσε την υπόθεση.

[….]

…δεν βλέπω τη σκοπιμότητα δημιουργίας ενός κόμματος υποχείριου άλλων κομμάτων. Αυτό έγινε και στη Γερμανία, όπως ξέρουμε, όπου οι Πράσινοι με τους Σοσιαλδημοκράτες συμψήφισαν τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία και έκαναν φοβερά πράγματα.

[…]

Εγώ πιστεύω ότι όλα τα κόμματα πρέπει να ασχοληθούν σοβαρά με αυτή την υπόθεση, ( της οικολογίας εννοεί) η οποία δεν μπορεί να αφεθεί σε μία ομάδα ανθρώπων, που κατά τη γνώμη μου δεν είναι κατάλληλοι – αν και μέσα στην ομάδα των 500-600 βρίσκονται και κάποιοι κατάλληλοι…

[…]

Πάθανε πανικό «Τρεμάμενοι» κατά Τράγκα, αρχίσαν τις διαψεύσεις και την προβοκατσιολογία, ακολούθησαν ανταπαντήσεις από την «Αριστερά» και τον ΣΥΡΙΖ»α» (βλέπε στο παραπάνω link), μέχρι που οι «μεγάλες δυνάμεις» επεστράτευσαν και το Κωστοπουλέϊκο (τους βδελυρούς ΙΟΥΣ της Ελευθεροτυπίας) στο (σημερινό 6-6-09)  Σαββατιάτικο φύλλο…  Γράφουν ανάμεσα σ’ άλλα:

Η προσωπική επίθεση που δέχτηκε πριν από δέκα μέρες ο Μιχάλης Τρεμόπουλος συνέβη μόλις οι δημοσκοπικές επιδόσεις των «Οικολόγων Πράσινων» άρχισαν να εκτινάσσονται στα όρια των διψήφιων ποσοστών. Ανασύρθηκε τότε από τη γνωστή σκανδαλοθηρική εφημερίδα, που αυτοπροβάλλεται ως θεματοφύλακας της πατριωτικής και χριστιανικής μας ταυτότητας, την Es-presso, ένα βίντεο από μια δημόσια εκδήλωση, όπου ο κ. Τρεμόπουλος επαναλαμβάνει για τα ζητήματα των μειονοτήτων και τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών όσα υποστηρίζει εδώ και δύο τουλάχιστον δεκαετίες. Τα ίδια, δηλαδή, που επιτάσσουν οι διεθνείς συνθήκες τις οποίες έχει υπογράψει η χώρα μας και ορίζουν οι σχετικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η εφημερίδα ομολόγησε άθελά της ότι το δημοσίευμά της δεν ήταν αποτέλεσμα ρεπορτάζ, αλλά της δόθηκε υπό σκοτεινές συνθήκες: «Το βίντεο περιήλθε με κάπως κινηματογραφικό τρόπο στην κατοχή μας». Και ω του θαύματος, το ίδιο βίντεο έπαιζε το ίδιο βράδυ σε όλα τα κανάλια!

Θα τους το έδωσε ο Δημητράς ρε παιδιά!  Μην βγάζετε μόνοι τα μάτια σας…  Αλλά αυτό έχει σημασία;  Αν έχει καθαρό νύχι το δάκτυλο που δείχνει;  Πόσο σας πλήγωσε που μάθαμε και μείς τις απόψεις Τρεμάμενου για τα «ανθρώπινα δικαιώματα»!  Κρυφές τις είχε;  Όσο για το διήγημα του Παπαδιαμάντη, δεν ανακαλύψατε την Αμερική!  Ο Νεοκλής  Σαρρής τό ‘χει πεί πιο περιεκτικά!

Υπάρχουν κάποιοι που «πουλούν πατρίδα» και κάποιοι που πουλάνε την πατρίδα

Διαλέξατε με τα γραπτά σας που ανήκετε και τσακώνεστε με τους «άλλους»…

Το παρόν ποστ είναι αδιάβροχο και διαβάζεται ακόμα και στην παραλία…

Advertisements

About Λαυρέντης

Ειδικεύομαι στις εμπρηστικές παρεμβάσεις. Μετά από χρόνια blogging (Δεκέμβρης 2004) και κανά 5άρι διαφορετικές persones ψιλοβαριέμαι. Πιστεύω στην αρχή της εντροπίας και περιμένω (δεν εύχομαι...) την ολοκληρωτική κατάρευση για να ελπίσω σε αναγέννηση. Τα μεγάλα είναι θέμα επιλογής. Στα μικρά μας σέρνουν οι περιστάσεις και τα συμφραζόμενα... Δείτε όλα τα άρθρα του/της Λαυρέντης

4 responses to “Νάνος Βαλαωρίτης – Τρεμόπουλος – Ιογενής χολή! Εγώ καλά σου τά ‘λεγα και τ’ άκουγες παράλογα…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: