Ευτυχώς που έχουμε και τους αντεθνικούς χαφιέδες, για να μην ξεχνάμε ποιος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ!

dimitrasΒγήκε ο Δημητράς (του  Σκοπιανού Ουράνιου τόξου και του Παρατηρίου του Ελσίνκι, πώς πάνε μαζί αυτά τα δύο…) και μας θύμισε την αλήθεια!

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΡΑΣΗ είναι χειρότεροι από του Οικολόγους – Πράσινους!

Με ανακοίνωση του «Παρατηρίου του Ελσίνκι» καρφώνει για τις θέσεις τους τα δύο κόμματα!

Γράφει:

31 Μαΐου 2009

Τι κοινό έχουν Τρεμόπουλος-Μπουτάρης-Δήμου-Γουσέτης-Πλωμαρίτης;

Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) επισημαίνει την τρέχουσα μεροληπτική κάλυψη δύο θέσεων του επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο των Οικολόγων-Πρασίνων Μιχάλη Τρεμόπουλου με μοναδικό προφανή στόχο να πληγεί η αξιοπιστία του κόμματος αυτού, αφού αποσιωπάται πλήρως πως τις ίδιες θέσεις υποστήριξαν τότε τρεις υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Δράσης αλλά και ο επικεφαλής νομαρχιακός σύμβουλος του Συνασπισμού στη Θεσσαλονίκη. Το ΕΠΣΕ θα περίμενε τα δύο αυτά κόμματα, ή έστω τα εμπλεκόμενα στελέχη τους, να υπενθυμίσουν ευθαρσώς τις θέσεις τους (σήμερα υπάρχουν διαθέσιμα πάμπολλα ιστολόγια σχολιασμού) ώστε να μην παραπλανάται η κοινή γνώμη πως τις απόψεις αυτές έχει διατυπώσει μόνο ο Μιχάλης Τρεμόπουλος και να καταδικάσουν την υστερική επίθεση κατά των Οικολόγων-Πρασίνων, που δεν συμβαδίζει με τις αρχές της ΕΕ. Η σιωπή τους δημιουργεί την εντύπωση πως Δράση και Συν ίσως προσδοκούν οφέλη από τυχόν ζημιά που θα κάνει η επίθεση στους Οικολόγου-Πράσινους.

Κατηγορήθηκε από εθνικιστικο-μισαλλόδοξους κύκλους ο Μιχάλης Τρεμόπουλος για τη συμμετοχή του σε μία από τις δύο εκδηλώσεις που έγιναν το Νοέμβριο 2006, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, για την παρουσίαση επανέκδοσης του Abecedar, του αλφαβηταρίου που είχε εκδώσει η Ελλάδα για τους μακεδονόφωνους πληθυσμούς στο μεσοπόλεμο. Όμως στις εκδηλώσεις αυτές μετείχαν επίσης οι σημερινοί υποψήφιοι της Δράσης Νίκος Δήμου και Διονύσης Γουσέτης και ο επικεφαλής του νομαρχιακού ψηφοδελτίου του Συνασπισμού στη Θεσσαλονίκη Στρατής Πλωματίρης, και με πιο «προωθημένες» θέσεις για το θέμα από το Μιχάλη Τρεμόπουλο. Άλλωστε ο Συνασπισμός επανέλαβε φέτος τη θέση του για αναγνώριση του συλλογικού αυτοπροσδιορισμού των μειονοτήτων στην Ελλάδα (το μόνο κόμμα που τον έχει εντάξει στις επίσημες θέσεις του), όπως υπενθύμισε σε συνέντευξή της στην Αυγή της 21 Μαΐου 2009 η υποψήφια ευρωβουλευτής και μέλος της τουρκικής μειονότητας Ντιλέκ Χαμπίμπ (http://www.syriza.eu/index.php?pathID=1_997_1497_1524&aid=2682).

Κατηγορήθηκε επίσης ο Μιχάλης Τρεμόπουλος για την υποστήριξη της άποψης πως πρέπει να μετονομαστεί σε Οδό Κεμάλ Αττατούρκ η οδός που περνάει δίπλα από το σπίτι όπου γεννήθηκε και είναι σήμερα τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη: το όνομα αυτό είχε άλλωστε μέχρι το τραγικό Σεπτεμβριανό πογκρόμ του 1955 στην Πόλη σε βάρος της ελληνικής μειονότητας. Τη θέση αυτή όμως είχε υποστηρίξει πριν από αυτόν ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Δράσης Γιάννης Μπουτάρης.

Το ΕΠΣΕ καλεί τουλάχιστο τα σοβαρά ΜΜΕ να ενημερώσουν το κοινό τους για το γεγονός πως τις επίμαχες θέσεις του Μιχάλη Τρεμόπουλου μοιράζονται και άλλα δύο κόμματα ή έστω σημαντικά στελέχη τους και υποψήφιοί τους, ώστε να μη συμβάλουν σε παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης. Καλεί επίσης το Συνασπισμό και τη Δράση, ή έστω τα κατονομασθέντα στελέχη τους, να τοποθετηθούν με τον προσφορότερο τρόπο για το θέμα αυτό. Ο πολιτικός πολιτισμός της χώρας και το πολιτικό ήθος των εμπλεκομένων κρίνονται και από τη στάση τους σε αυτό το θέμα.

Εννοείται ότι έτσι έδωσε την χαριστική βολή στους Οικολόγους – Πράσινους, αναδεικνύοντας τον φόβο των Σκοπιανών μην χάσουν οι φίλοι τους…

Ευτυχώς, μωραίνει ο Κυριος ον βούλεται απωλέσει

Advertisements

About Λαυρέντης

Ειδικεύομαι στις εμπρηστικές παρεμβάσεις. Μετά από χρόνια blogging (Δεκέμβρης 2004) και κανά 5άρι διαφορετικές persones ψιλοβαριέμαι. Πιστεύω στην αρχή της εντροπίας και περιμένω (δεν εύχομαι...) την ολοκληρωτική κατάρευση για να ελπίσω σε αναγέννηση. Τα μεγάλα είναι θέμα επιλογής. Στα μικρά μας σέρνουν οι περιστάσεις και τα συμφραζόμενα... Δείτε όλα τα άρθρα του/της Λαυρέντης

24 responses to “Ευτυχώς που έχουμε και τους αντεθνικούς χαφιέδες, για να μην ξεχνάμε ποιος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ!

 • Takis

  Δεν βλέπω τίποτα μεπτό σε ότι στηρίζουν οι Τρεμόπουλος-Μπουτάρης-Δήμου-Γουσέτης-Πλωμαρίτης.

  Ουτε την παρουσία κάποιων στην επανέκδοση του Abecedar,
  ούτε τη συμφωνία για μετονομασία ενός δρόμου σε Κεμαλ Ατατούρκ.

  Σιγά τα μεγάλα θέματα….

 • Μάρκο Τ

  Χαχα, βγάζουν μόνοι τους τα μάτια τους! Όλα τα μωρά στην πίστα!

 • mnk

  Στενεύουν τα περιθώρια κι άρχισε η φαγωμάρα. Ωραία!

  Μήπως ν΄ακολουθήσουν τον δρόμο του Καραβέλα, όσο έχουν καιρό;
  Προβλέπονται γκιλοτίνες.

 • Αριστείδης

  Μπααα! Θα σας απογοητεύσω!
  Πρόκειται για καυγαδάκια τύπου Βίσση-Βανδή. Αναμείνατε ανάρτησιν στο ιστολόγιό μου.

 • mnk

  Θυμήθηκε και την Τσαμουριά ο Τρεμόπουλος. Μα τι παιδί ειν΄αυτό;
  Έχει πλήρες πακέτο «απόψεων».

  http://gianniotis.blogspot.com/2009/06/blog-post_2896.html

 • Μάρκο Τ

  «H εκδίωξη των Τσάμηδων ήταν βίαιη διαδικασία». Προσθέτω εγώ: «εντελώς αναίτια, σε μία περίοδο ειρήνης και απόλυτης τάξης και ασφάλειας, όπου καμία άλλη βιαιότητα δεν σκίαζε τον ορίζοντα». Η γυάλα με τον Ζέρβα-πιράνχας και τους Τσάμηδες-χρυσόψαρα καταμεσής σε ένα ολάνθιστο και καταπράσινο ειρηνικό ειδυλλιακό τοπίο! Χαχα.

 • mnk

  Aχ! βούρκωσα.
  (κι είμαι ευαίσθητη γυναίκα) 😛

 • greg

  Λέει ο Γάννης Μαχαίρας (στελεχάρα… των Ο-Π)

  Η πολιτική οικολογία είναι ουσιωδώς αντι-εθνικιστική και αντι-μιλιταριστική και οι αγώνες του Μιχάλη είναι γνωστοί στην πόλη μας(είμαστε όλοι υπερήφανοι γι’ αυτό!).

  Γύφτικα σκεπάρνια!

 • Λαυρέντης

  Τώρα που ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν έχουν Καραχασάν στα ευρωψηφοδέλτιά τους, όταν μετράτε τα εκλογικά ποσοστά ΣΥΡΙΖΑ και Ο-Π να υπολογίζετε ότι οι Μουσουλμάνοι της Θράκης (πλην Πομάκων) θα το έχουν «ρίξει» το κουκί σ’ αυτούς!

  Δηλαδή θα αφαιρέσετε καμμιά 100.000 ψήφους τουλάχιστον από το σύνολο των δύο κομμάτων για να δείτε πόσοι από μας συντάσσονται με τα «καλόπαιδα»…

 • mnk

  Λαυρέντη, σωστό αυτό που λες, αλλά κάτι διάβασα πως πήραν οδηγία απ΄ το προξενείο (ένα είναι το προξενείο) για λευκό.

  greg, σωστά τα λέει ο άνθρωπος!
  Κατά την παλιά συνταγή του Κον Μπετίτ, που φάγανε τον εθνικιστή-μιλιταριστή Ντε Γκώλ κι αντί για την ευρώπη των λαών, έχουμε τώρα την ευρώπη των πολυεθνικών.
  Τι σόι πολυ-εθνικές θα ήταν, χωρίς μούλτι-κούλτι κι απο-εθνικοποίηση;;
  Παλιά μου τέχνη κόσκινο!

 • Λαυρέντης

  @mnk

  Δεν νομίζω να τους έδιναν τέτοια εντολή! Δεν συμφέρει… Και για πολλά μπορούμε να κατηγορήσουμε τα μεμέτια αλλά μαλάκες δεν είναι!

 • Λαυρέντης

  Αν δεν είναι για ξεκάρφωμα και από πίσω να κάνουν αυτό που πρόβλεψα (γιατί οι μεμέτηδες τα κάνουν αυτά…) είναι και μαλάκες 🙂

 • Λαυρέντης

  Ο μεγαλύτερος όμως όλων είναι ο Χρυσόγελος!

  Είπε:

  «Η μετανάστευση μπορεί να είναι μια ευκαιρία για να δούμε άλλους πολιτισμούς»

  Θεά!!!!

 • mnk

  Τι να πω κι εγώ, η πτωχή κορασίς;
  Άβυσσος η ψυχή των μεμέτηδων..

 • mnk

  Ωχχχχχ!
  Κι ο Χρυσόγελος ΘΕΑ;;;;!!

  ΡΕ ΣΥ!!!
  Είναι καρατσεκαρισμένο;

  Όσο για τους …πολιτισμούς (που θυμίζουν το παλιό αναρχικό τσιτάτο «με το σεξ γνωρίζεις και κόσμο»), ένα έχω να πω: Καλή η ξενοφιλία, αλλά πρέπει να κόψει το αλβανικό, είναι ραντισμένο. Ας προτιμήσει τα αγνά προϊόντα της ελληνικής υπαίθρου.

 • Λαυρέντης

  @mnk

  Δεν ξέρω! Το «Θεά» έχει πια αποκτήσει unisex χρήση 🙂

 • Λαυρέντης

  Κι’ άλλη κορυφαία δημοκρατική κίνηση του ΣΥΡΙΖ»α»

  http://www.anaitolika.gr/article.php?artro=5425

 • mnk

  Άκου unisex!
  Αδερφές και παλικάρια,
  γίναμε μαλλιά κουβάρια.

  Έχω αρχίσει να τον λυπάμαι τον Τρεμόπουλο. Ξέρεις τι είναι να σε μουτζώνουν κάμποσα εκατομμύρια κόσμος;

 • mnk

  Φαίνεται ότι επικρατεί πανικός πλέον.

  Για τον Ζαραβίνα έχω ακούσει πολύ καλά λόγια. (αν είναι αυτός που νομίζω και δεν κάνω λάθος)

 • Λαυρέντης

  Να κι’ ο Δήμου…

  Μεγάλε Δημητρά!

 • Νάνος Βαλαωρίτης – Τρεμόπουλος – Ιογενής χολή! Εγώ καλά σου τά ‘λεγα και τ’ άκουγες παράλογα… « ΓΚΑΖΑΚΙ

  […] Θα τους το έδωσε ο Δημητράς ρε παιδιά!  Μην βγάζετε μόνοι τα μάτια σας…  Αλλά αυτό έχει σημασία;  Αν έχει καθαρό νύχι το δάκτυλο που δείχνει;  Πόσο σας πλήγωσε που μάθαμε και μείς τις απόψεις Τρεμάμενου για τα “ανθρώπινα δικαιώματα”!  Κρυφές τις είχε;  Όσο για το διήγημα του Παπαδιαμάντη, δεν ανακαλύψατε την Αμερική!  Ο Νεοκλής  Σαρρής τό ‘χει πεί πιο περιεκτικά! Υπάρχουν κάποιοι που “πουλούν πατρίδα” και κάποιοι που πουλάνε την πατρίδα […]

 • Λαυρέντης

  Χαρισμένο στους ανοιχτοκοινωνικούς

  http://www.zougla.gr/news.php?id=45045

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: