Μετά τα δικά μας…

πρακτόρια, ας δούμε και τα ξένα!

assets_large_t_942_6044777_type11585Ο Τούρκος λοιπόν αρχηγός των Γερμανών Οικολόγων – Πρασίνων (τρομάρα τους…) pasha Tζεμ Έζντεμιρ συνεντευξιάσθη στην Ημερησία.

Πώς κρίνετε τα μέτρα που λαμβάνονται στη χώρα σας για την αντιμετώπιση της κρίσης;

Για την ώρα ο «μεγάλος συνασπισμός» της Γερμανίας παραπαίει χωρίς εμπεριστατωμένο σχέδιο. Έχουν γίνει κάποιες καλές προτάσεις, όπως η μείωση φόρου σε όσους αποσύρουν παλιά αυτοκίνητα και αγοράζουν καινούργια, φιλικότερα για το περιβάλλον, αλλά δυστυχώς λείπει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο. Γι’ αυτό και οι Πράσινοι στηρίζουν το «Πράσινο New Deal», δηλαδή οικολογικά σταθερές και βιώσιμες επενδύσεις – για παράδειγμα στην ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την αναβάθμιση κτηρίων με στόχο την ενεργειακή επάρκεια – οι οποίες θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και θα ενεργοποιήσουν την οικονομία, προστατεύοντας ταυτόχρονα το κλίμα. Aυτή είναι η δική μας απάντηση για την ύφεση στην Γερμανία και σε ολόκληρη την Eυρώπη. Eπίσης η βιωσιμότητα είναι ιδιαίτερα σημαντική σε περιόδους οικονομικής κρίσης. Σημαίνει επένδυση σε τεχνολογίες που θα δώσουν προτεραιότητα σε οικολογικές και οικονομικές επιλογές, θα μειώσουν το κόστος μακροπρόθεσμα και δεν θα επιβαρύνουν με χρέη τις επόμενες γενιές. Στην περίπτωση της αυτοκινητοβιομηχανίας, θα συμφωνήσουμε να δοθεί κρατική βοήθεια, μόνο εάν τα χρήματα χρησιμοποιηθούν για αυτοκίνητα με περιορισμένη εκπομπή καυσαερίων CO2.

Με αρχηγό τον Αλ Γκορ εμπρός να σώσουμε το κλίμα με επενδύσεις που θα αναπτύξουν την βιομηχανία …πράσινα!

Έχετε εκλογές τον Σεπτέμβριο. Θα συμμετείχατε σε έναν συνασπισμό με τους Σοσιαλδημοκράτες ή τους Xριστιανοδημοκράτες;

Περιμένω ότι οι Πράσινοι θα πάνε πολύ καλά. Στην περιοχή του Xέσεν τον Iανουάριο πήραμε 13.7%, το καλύτερο αποτέλεσμά μας ποτέ στην Γερμανία. Oι ψηφοφόροι ανταποκρίνονται θετικά στο πρόγραμμά μας για ένα «Πράσινο New Deal», για εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και κοινωνική δικαιοσύνη. Σε ομοσπονδιακό επίπεδο έχουμε πολλά κοινά με τους Σοσιαλδημοκράτες. Θα προτιμούσα έναν συνασπισμό μαζί τους, όπως την περίοδο 1998-2002. Aν οι Σοσιαλδημοκράτες δεν πάρουν αρκετές ψήφους, όπως φαίνεται για την ώρα, δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο συνασπισμού με τους Σοσιαλδημοκράτες και το Kόμμα των Φιλελευθέρων.

Φιλελεύθεροι, Σοσιαλδημοκράτες, Πράσινοι μια φωνή και μια γροθιά! Τα λέει καιρό το γκαζάκι, αλλά εθνολαϊκιστές μας αποκαλούν…

Αλλά είπε κι’ άλλα ο Τζέμης:

H Tουρκία είναι σημαντικός στρατηγικός εταίρος για την Eυρώπη, ιδιαίτερα στους τομείς της αποτροπής συγκρούσεων και της διευθέτησης διαφορών.

Δηλαδή «σύντροφε» ποιές συγκρούσεις απέτρεψε ή θα αποτρέψει η Τουρκιά και ποιές διαφορές διευθέτησε; Γιατί μέχρι στιγμής μάλλον δημιουργός συγκρούσεων και διαφορών υπήρξε… Δεν λές στα υπερατλαντικά αφεντικά, άντε και τα εξ’ ανατολών στην ανάγκη, να μας διευκρινίσουν το θέμα;

…η Eλλάδα θα μπορούσε να αποκτήσει κυβέρνηση ΠAΣOK – Oικολόγων. Δεν μπορούμε να αφήνουμε τους Σοσιαλδημοκράτες να αποφασίζουν μόνοι για θέματα περιβάλλοντος. Ξέρουμε το θέμα καλύτερα. Bεβαίως, με συνδέει και μακρά φιλία με τον Γιώργο Παπανδρέου. Θαυμάζω πάρα πολύ το θάρρος που έδειξε ως υπουργός Eξωτερικών, όταν έσπασε τα ταμπού και συνέβαλε στην εξομάλυνση των ελληνο-τουρκικών σχέσεων.

Δεν υπάρχει χώρος για αντιαμερικανικά αισθήματα.

Τον αφήνω στην κρίση σας κι’ αυτόν και το new deal και τις φιλίες του…

Advertisements

About Λαυρέντης

Ειδικεύομαι στις εμπρηστικές παρεμβάσεις. Μετά από χρόνια blogging (Δεκέμβρης 2004) και κανά 5άρι διαφορετικές persones ψιλοβαριέμαι. Πιστεύω στην αρχή της εντροπίας και περιμένω (δεν εύχομαι...) την ολοκληρωτική κατάρευση για να ελπίσω σε αναγέννηση. Τα μεγάλα είναι θέμα επιλογής. Στα μικρά μας σέρνουν οι περιστάσεις και τα συμφραζόμενα... Δείτε όλα τα άρθρα του/της Λαυρέντης

2 responses to “Μετά τα δικά μας…

  • ange-ta

    να πω την κακία μου: Τούρκος και οιικολόγος γίνεται; (εμεις μήπως πάμε πίσω)
    ενι γουέϊ, οικολογικό αυτοκίνητο είναι μια μεγάλη πλάνη. Αν υπολογίσει κανείς το CO2 που απελευθερώνεται για την κατασκευή του, ΟΥΤΕ το ηλιακό αυτοκίνητο ΔΕΝ είναι οικολογικό.
    Τέρμα, αν ο άνθρωπος θέλει να ισοροπίσει την ανισοροπία που ξεκίνησε πρέπει να σταματησει να κινειται ατομικά, σε μεταφορικά και κυριολεκτικά!

  • Λαυρέντης

    Ποιά οικολογία; Ο άνθρωπος να διασφαλίσει την συνέχεια του παρόντος οικονομικού μοντέλου πασχίζει…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: