Δηλαδή μόνο 2000 μπαχαλάκηδες αγανάκτησαν από τα σκάνδαλα; Ντροπή ρε σαπιοκοιλιές…

Γιατί οι «βαρύγδουπες» αναλύσεις ουσιαστικά αυτό μας λένε!

Σ’ αυτή την αναταραχή η προβοκατόρικη στάση της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ είναι προφανής.

Βλέπετε οι ανεμπόδιστες από την πρώτη και επιδοτούμενες από τον δεύτερο χωρίς ιδεολογικό υπόβαθρο καταστροφές, θα συσπειρώσουν μέσω του λαϊκού διχασμού τις βάσεις των δύο κομμάτων, με έξοδα πληρωμένα από την δική μας τσέπη.

Έτσι η ΝΔ θα φύγει από το 28%, αν η κατά 40% συσπειρωμένη βάση της σήμερα πλησιάσει λόγω ανακλαστικής συντηρητικοποίησης το 80% της συσπείρωσης της – όπως πέτυχε το ΠΑΣΟΚ που τελευταία την ξεπέρασε κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες – και ο υπό διάλυση προ εβδομάδος ΣΥΡΙΖΑ (για όσους παρακολουθούν και ξέρουν) θα καταφέρει να αποκτήσει πάλι τη συνοχή του, λόγω της ανέξοδης εκ του κανα-πέος επαναστατικότητας.

Το ΠΑΣΟΚ του Γιωργάκη εμφανώς αμήχανο και ανίκανο να διαχειριστεί επωφελώς τις κρίσεις (έστω και αποδομητικά όπως η ΝΔ), απλά προσεύχεται οι απώλειες που θα υποστεί να είναι ελάχιστες.

Το ΚΚΕ αγανακτισμένο, αρκείται – για να μην απωλέσει την «επαναστατικότητά» του στην τραβεστί κοινωνία που του έλαχε – να ψελίζει τα παραπάνω (βλέπε δηλώσεις (*) Παπαρήγα κατά την προσέλευση της στο Μαξίμου).

Εκείνο όμως το ακόμα περισσότερο προφανές, έστω κι’ αν δεν το βλέπει κανείς, είναι ότι γινήκαμε κοινωνία παιδοκολάκων. Το χειρότερο είδος ανθρώπου κατά την Ελληνική παράδοση!

Μανάδες προσέχουν τα παιδιά τους στις διαδηλώσεις, χαίρονται και συγκινούνται που φωνάζουν τα «βλαστάρια» επαναστατικά συνθήματα δίπλα από τη φούστα τους και με συνοδεία επιβλέποντος καθηγητή! Όχι φυσικά για το βατοπέδι και τη siemens όπως μας λένε τα πρακτοροκάναλα και κανείς σοβαρός δεν πιστεύει, ούτε για την κρατική καταστολή. Πώς θα γίνει αυτό άλλωστε, όταν τα καλύτερα απ’ αυτά βλέπουν δελτίο ειδήσεων στο star τις ώρες που δεν παίζουν nintendo; Ή να πιστέψουμε ότι τα «παιδιά» έχουν την ευφυΐα του συμπαθούς Ραν-Ταν-Πλαν με τις «άμεσες» κατόπιν εορτής αντιδράσεις τους;

Αν μέτραγε κανείς πόσες φορές ακούστηκε η λέξη «παιδιά» τις μέρες αυτές, θα έβγαζε από 10 μυρμηγκιές σε κάθε δάκτυλο… Το πόσες «μαθητικού επιπέδου» δακρύβρεχτες καταθέσεις ψυχής από γρέτζους και γρέτζες ακούσαμε, δεν χρειάζεται φαντάζομαι να επισημανθεί. Κυκλοφορώ με τη σακκούλα για τον εμμετό στο χέρι! Μέχρι «επαναστατικές» προτάσεις να καταργηθούν τα ΜΑΤ μόνο όταν διαδηλώνουν «τα παιδιά» ακούσαμε! Αν μάλιστα αντικατασταθούν από ΜΟ.Ψ.Υ (μονάδες ψυχολογικής υποστήριξης) θα προσέθετα εγώ, όλοι θα είμαστε ευχαριστημένοι! Να τα συμβουλεύουν, να τα βάζουν να φορέσουν το ζακετάκι τους μήν και κρυολογήσουν… Σε κάθε άλλη περίπτωση να γεμίσουμε τον κόσμο μπάτσους. Για να αισθάνονται ασφάλεια οι ξεβράκωτες δεσποινίδες, όταν γυρνάνε από τα μπαράκια και τα σκυλάδικα στις 4 το πρωϊ…

«Υπέρτατο αγαθό η ανθρώπινη ζωή» είπε ο δάμαλος και ήταν η πρώτη φορά που τον χειροκρότησαν ΟΛΟΙ! Άρα είμαστε χώρα εν δυνάμει δωσιλόγων… Οι οποίοι όμως θέλουμε να κάνουμε και κανάν «αγώνα»… μπας και περισωθεί το μαραμένο πουλί των μελλοντικών φυγόστρατων νεοσσών μας!

Ο 17χρονος Ευαγόρας Παλληκαρίδης και η 17χρονη Λέλα Καραγιάννη, θα σκίζανε τα προικιά τους έτσι και ζούσαν σήμερα.

(*)  «Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να πάψει να χαϊδεύει τα αυτιά των κουκουλοφόρων βλέποντας την κάλπη, καρέκλες, μαξιλάρια…»

Advertisements

About Λαυρέντης

Ειδικεύομαι στις εμπρηστικές παρεμβάσεις. Μετά από χρόνια blogging (Δεκέμβρης 2004) και κανά 5άρι διαφορετικές persones ψιλοβαριέμαι. Πιστεύω στην αρχή της εντροπίας και περιμένω (δεν εύχομαι...) την ολοκληρωτική κατάρευση για να ελπίσω σε αναγέννηση. Τα μεγάλα είναι θέμα επιλογής. Στα μικρά μας σέρνουν οι περιστάσεις και τα συμφραζόμενα... Δείτε όλα τα άρθρα του/της Λαυρέντης

21 responses to “Δηλαδή μόνο 2000 μπαχαλάκηδες αγανάκτησαν από τα σκάνδαλα; Ντροπή ρε σαπιοκοιλιές…

 • εξαποδω

  @ Λαυρέντης

  Νομίζω ότι για το ΣΥΡΙΖΑ κάνεις λάθος. Το χτύπημα που θα δεχτεί από αυτήν την κατάσταση θα είναι καθοριστικό καθώς χρεώνεται στα μάτια του κόσμου μεγάλο μέρος της ευθύνης για το μπάχαλο. Πιστεύω ότι μεγάλο μέρος των μικρομεσαίων και μεσαίων κοινωνικών στρωμάτων που τον ακολουθεί θα στραφεί οριστικά προς το ΠΑΣΟΚ. Γνωρίζω καλά ότι προσπαθούν απεγνωσμένα να απεμπλακούν από την κατάσταση, που φυσικά τους έχει υπερβεί πια. Λογικά το μόνο άμεσα οφελημένο θα είναι το ΠΑΣΟΚ και ο ΛΑΟΣ καθώς η ΝΔ για να κερδίσει κάτι από όλη αυτήν την ιστορία θα έπρεπε να αποδείξει στους συντηρητικούς ψηφοφόρους ότι μπορεί να κυβερνήσει με «πυγμή», ενώ στην ουσία συμβαίνει το αντίθετο, αφού είναι ακριβώς οι συντηρητικοί που της χρεώνουν πλήρη αδυναμία διαχείρισης της σύγκρουσης αναπολώντας όλοι την εποχή …Σημίτη, όπου τα Εξάρχεια κάθονταν «σούζα»! Ο Γ(κ)ΑΠ ένα βήμα πριν την εξουσία, λοιπόν!

 • mnk

  Παιδοκόλακες!
  Χρόνια έχω να την ακούσω αυτή τη λέξη, τα λέει ολα.
  Αλλά δεν γίναμε τώρα, μη σου πω θά’ναι και 15-20 χρόνια.
  Απλώς τώρα φτάσαμε σε βαθμό απίστευτης γελοιότητας.
  Ομως αυτό συνδυάζεται και με παραμέληση και με έκθεση (μπουνταλάδων) ανηλίκων σε κίνδυνο.
  Είναι δυο όψεων το νόμισμα.

  “Υπέρτατο αγαθό η ανθρώπινη ζωή”
  Είσαι ένας από τους ελάχιστους που κατάλαβαν το μέγεθος της τερατωδίας, σ΄αυτή τη φράση.
  Η εκτίμηση στο πρόσωπό σου ανεβαίνει (κι άλλο :)).

 • mnk

  ΥΓ. Οσονούπω έρχεται και το… “Υπέρτατο αγαθό η πγιότητα της ανθρώπινης ζωής”
  Το εχω ακούσει κι αυτό.

 • Λαυρέντης

  2mnk

  Και μετά το θα ακολουθήσει τo «αγαθό της ατομικής ευημερίας»…

  Ευχαριστώ για το σχόλιό σου, σε μια περίοδο που φοβάμαι ότι θα παρεξηγηθώ σαν φασίστας ή Σταλινικός…

 • Λαυρέντης

  @Εξαποδώ

  Ο ΣΥΡΙΖΑ με τα πρόσφατα άρθρα της Ελευθεροτυπίας και των ΝΕΩΝ, καθώς και με τις δημόσιες επιστολές που αντήλασσαν οι «εκσυγχρονιστές» με το αριστερό ρεύμα, έδειχνε την επερχόμενη διάσπαση ολοφάνερα! Ο Τσίπρας – επιλογή του Αλαβάνου – αμφισβητείτο, άρα και ο πάτρονάς του! Τώρα του δόθηκε η ευκαιρία με ανέξοδη επαναστατικότητα (αντίστοιχη της τσάμπα μαγκιάς των μπάτσων) να ενοποιήσει προσωρινά το κόμμα. Ο κόσμος που ανακλαστικά θα βρεθεί αντιμέτωπός του, δεν ήταν ποτέ δικός του!

  Πιστεύω ότι ΝΔ θα αποδείξει από αύριο το σκληρό μεγαλοαστικό της πρόσωπο. Η ΝΔ περίμενε μέρες αυτά τα επεισόδια και προετοιμαζότανε απ’ ότι βλέπαμε η αστυνομία. Στις 17 Νοέμβρη δεν της κάθησαν λόγω βροχής. Η ευκαιρία δόθηκε λίγες μέρες μετά από τον κανίβαλο μπάτσο. Εδώ τα περιμέναμε όσοι παρακολουθούμε τα πράγματα δυό χρόνια τώρα! Κάτι τα «μπιστολάκια» των προβοκατόρων μπαχαλάκηδων που εμφανίστηκαν σε φωτογραφίες από όλες τις τελευταίες διαδηλώσεις, κάτι οι γενικευμένες συζητήσεις περί πανεπιστημιακού ασύλου, οι κουβέντες για την τρομοκρατία, ο ασφυχτικός έλεγχος από την μια και η τάχα μου αδυναμία να επέμβουν (τη στιγμή που ανακαλύπτουν μέσω internet 14χρονες αυτοκτονούσες…) έδειχναν ότι η μεγαλοαστοί επεδίωκαν την σύγκρουση και την πόλωση. Οι «διαχωριστικές γραμμές» που λόγω κατάρρευσης των ιδεολογιών έδειχναν να σβήνουν, φάνηκε ότι έπρεπε να διατηρηθούν από το φόβο και το μίσος, ώστε να κερδίσει χρόνο μέσα στο μεταβαλλόμενο περιβάλλον και να πάρει παράταση το status qvo.

  Για να πώ όμως την αλήθεια, εύχομαι να έχεις εσύ δίκιο για τον ΣΥΡΙΖΑ [όχι για τον Γ(κ)απ]! 😀

 • Αριστείδης

  Και φασίστα και Σταλινικό και εξωγήινο θα σε πούνε. Έλα όμως που εγώ είμαι μαζί σου! Γ… τους όλους. Έχω εδώ και καιρό κόψει και την καλημέρα, σε πολλούς από τον άμεσο περίγυρό μου (ευαισθητούληδες, πρρρροδευτικούληδες, Συνασπισμούληδες). Κάνε το ίδιο. Δεν φοβάμαι κανέναν. ΕΔΩ είναι η κόλαση. Καιγόμαστε κάθε μέρα. Ας πάρουμε κι αυτό το συνάφι μαζί μας.

 • Λαυρέντης

  @ Αριστείδης

  Έτσι είναι! Με στενοχωρεί όμως…

 • mnk

  Να το ξεπεράσεις.
  Και θα το ξεπεράσεις, ετσι κι αλλιώς, αν θες να είσαι συνεπής με τον εαυτό σου.
  Μετά την 20η φορά που θα σε αποκαλέσουν σταλινικό ή φασίστα, άνθρωποι που έχουν πλήρη άγνοια για το τι είναι ο σταλινισμός κι ο φασισμός, παύει να ιδρώνει το αυτί σου.
  😀

 • ange-ta

  “Υπέρτατο αγαθό η ανθρώπινη ζωή” είπε ο δάμαλος και ήταν η πρώτη φορά που τον χειροκρότησαν ΟΛΟΙ! Άρα είμαστε χώρα εν δυνάμει δωσιλόγων… Οι οποίοι όμως θέλουμε να κάνουμε και κανάν “αγώνα”… μπας και περισωθεί το μαραμένο πουλί των μελλοντικών φυγόστρατων νεοσσών μας!

  γαμώ την βλακεία μου, δεν κατάλαβα τι λες. Για ρίξε μια εξήγα, πλιζ

 • mnk

  Εδώ να σε δω κάβουρα, ανάποδα στα κάρβουνα!
  Για ΄ξήγα…

 • Λαυρέντης

  @ange-ta

  Sorry! Έλειπα γιατί βολτάριζα πεζήι (υπογεγραμμένη το ι) όλο το κέντρο, μήπως και συγκεντρώσω την σκέψη μου στο τόπο του «εγκλήματος»… με αποτέλεσμα να δώ τώρα τα σχόλια!

  Λοιπόν! Το «αγαθό» εξ’ ορισμού αφορά και αναφέρεται στην ζωή! Δεν είναι η ζωή το αγαθό! Δεν μπορεί η ζωή να έχει αγαθό τον ίδιο της τον εαυτό!

  Η αυτοαναφορικότητα της δήλωσης εντάσσεται στο πλαίσιο της απόλυτης αποϊδεολογικοποίησης κάθε ενέργειας. Σε βάζει στο loop της απαξίωσης κάθε ιδανικού! Είμαι, για να είμαι, επειδή είμαι!

  Παραδείγματος χάριν τo αγαθό της ελευθερίας το διεκδικώ για να έχω καλύτερη ζωή. Δεν ζητώ καλύτερη ζωή για να έχω ελευθερία… Καλή ζωή ζεί το γουρουνάκι πρίν το σφάξουν. Καλύτερη από το πεινασμένο αγριογούρουνο. Και επειδή την έχει ως ιδανικό του – ίσως για να ικανοποιήσει τον δάμαλο – αν ανοίξει η πόρτα δεν βγαίνει απ’ έξω απ’ τον σταύλο. Δεν διανοείται καν να σπάσει την πόρτα…

  Ο κατοχικός δωσίλογος την ζωή του επικαλείτο για να δικαιολογήσει το προσκύνημά του. Το ίδιο και ο Τουρκευμένος σε αντίθεση με τον Κλέφτη. Και ο αδελφός Κύπριος της σεφταλιάς και του καζίνο σε σχέση με τον Παλληκαρίδη που πήγε στην κρεμάλα για ένα «κατώτερο» ιδανικό. Την πατρίδα…

  Τόσο Ρεπούσικη δήλωση ούτε από την Γιαννάκου δεν περίμενα…

  Αλλά για τον παρασιτισμό του «κινήματος» θα είναι το επόμενο ποστ!

 • Λαυρέντης

  @ mnk

  Τα κουτσοκατάφερα λίγο; 🙂

 • mnk

  Εύγε!
  Άριστα 10′.

  Κι επειδή πολύ σ΄εκτίμησα, θα σου αφιερώσω κι ένα ποιηματάκι, που δεν θυμάμαι το όνομα τού ποιητή του.
  (ου γαρ έρχεται μόνον)
  ————

  Τον αετό τον έβαλαν μέσα σ΄ένα κοτέτσι
  κι ο κόκορας τον ρώτησε: «Γιατί πικραίνεσαι έτσι,
  που τά’χεις όλα τώρα
  και το νερό στον τόπο του και το φαΐ στην ώρα,
  και στα κατσάβραχα δεν πας,
  όπου μπορεί στο τέλος,
  μεσ΄ στα καλά καθούμενα, να φας κανένα βέλος;
  Για πες μου, τι σου λείπει
  κι όλο σε δέρνει η λύπη,
  και την καρδούλα σου χαλάς;»
  Κι εκείνος τ΄αποκρίθηκε: «Σαν κόκορας μιλάς».

  Φιλιά

 • mnk

  Μου φαίνεται, είναι του Τίμου Μωραϊτίνη, αλλά δεν είμαι κι απόλυτα σίγουρη.

 • Λαυρέντης

  Όποιου και νά ‘ναι είναι εξαίρετο και σ’ ευχαριστώ!

 • mnk

  Υπάρχουν βλέπεις, π(γ)οιότητες και ποιότητες …

  Περικαλώ! 🙂

 • Λαυρέντης

  Λοιπόν!

  Ο εξαποδώ φαίνεται να έχει δίκιο στο κόστος του ΣΥΡΙΖΑ!

  Κάτω από το ΚΚΕ στις χθεσινές δημοσκοπήσεςις (13-12-08)

  Σήμερα όμως, πρωϊ-πρωϊ ο Αλαβάνος στο MEGA δήλωσε (εμφανώς του ξέφυγε) ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί στα σχολεία! Άρα κεντρικά δεν υπάρχει διάθεση απεμπλοκής! Πιστεύουν ακόμα ότι θα κερδίσουν απ’ την αντιπαράθεση του τύπου αυτού.

  Περιμένω…

 • mnk

  Ψήφο στα 16, λέμε σήμερα.
  Σε δυο χρόνια όμως, οι 16άρηδες θα είναι 18.
  Δεν νομίζω να του ξέφυγε.

 • Λαυρέντης

  Δεν έχω μάθει αν οι «ψηφοφόροι» θα ψηφίζουν μαζί με τη μαμά, όπως πάνε στη διαδήλωση.

  Ελλιπής ενημέρωση ο ιστολόγος…

  Επίσης τί θα γίνει με τη βουλή των εφήβων, αφού πλέον θα συμμετέχουν στην μεγάλη; Θα αντικατασταθεί με την Βουλή των παίδων;

 • mnk

  Βέβαια.
  Θα κατεβαίνουν στη βουλή τα δημοτικά και θα τραγουδάνε: «άμες δε γ΄εσσόμεθα πολλώ μαλακώτεροι»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: