Και πολύ «χάσιμο» μεγάλε!

grass_chris_perry_on_clickhere_gr_1024x768Έχουν καταφέρει οι «πρασινάδες» του κόμματος των οικολόγων – πράσινων, να το τοποθετούν στους δημοσκοπικούς πίνακες, με την καθοριστική βοήθεια κάποιων απολίτικων συμπατριωτών μας, που παρασύρονται από την ταμπέλα…

Το γκαζάκι στα πλαίσια ανάδειξης του παρελκυστικού λόγου των δούρειων ίππων της νέας τάξης (ΣΥΡΙΖΑ και Ο-Π) θα επιχειρήσει μια ακόμα «ανάλυση» του ασυνεπούς και ακαταλόγιστου Ο-Π λόγου…

Ακούσαμε λοιπόν από τους Χανιώτες «συντρόφους»…

Οι Οικολόγοι Πράσινοι Χανίων εκφράζουν τη συμπαράστασή τους μετανάστες συμπολίτες μας που κάνουν απεργία πείνας έξω από το Δημαρχείο Χανίων. Παράλληλα, θεωρούν ανεπίτρεπτο και προσβλητικό για τα δημοκρατικά και φιλόξενα Χανιά το να ζητείται η επέμβαση της Αστυνομίας από τον κορυφαίο εκπρόσωπο του Δήμου και της ΤΕΔΚ Χανίων για μια καθ’ όλα νόμιμη, ειρηνική και μη βίαιη διαμαρτυρία.

Αφού λοιπόν μας ενημερώνουν ότι η αστυνομία δεν πρέπει να επέμβει στην διαμαρτυρία των λαθρομεταναστών εποίκων της Κρήτης (κάτι για το οποίο φυσικά ευθύνονται οι Κρήτες δουλοκτήτες, που τους χρησιμοποιούν με έξοδα όλων ημών των μή δουλοκτητών συμπατριωτών τους…) αρχίζουν τα κουφά!

Λένε πολλά για την Ελλάδα οι μετανάστες αυτές τις μέρες, βγαίνοντας από την αφάνεια με αυτόν τον οδυνηρό για τους ίδιους τρόπο, της απεργίας πείνας:
· Για την εικόνα της δημοκρατικής Ελλάδας που έχουν ερχόμενοι εδώ, σε αντίθεση με τα δικτατορικά καθεστώτα και τις μαζικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που υπάρχουν στις περισσότερες χώρες από τις οποίες προέρχονται.
· Για τις σαφώς καλύτερες συνθήκες ζωής της χώρας μας σε σχέση με τις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής και την ελπίδα ότι μπορούν να ξεφύγουν από τη μιζέρια που τους οδηγεί να ρισκάρουν τη ζωή τους στα σαπιοκάραβα και τα δουλεμπορικά.
· Για τις δυο Ελλάδες που βρίσκουν στη συνέχεια εδώ, αυτή των επίσημων αρχών και του ρατσισμού που τους περιθωριοποιεί, τους εκμεταλλεύεται, τους «επαναπροωθεί», τους στέλνει σε ατέρμονες γραφειοκρατικές διαδικασίες για τη νομιμοποίησή τους και για την άλλη Ελλάδα, της αλληλεγγύης και της συμπαράστασης που αντλεί τη δύναμή της από μια παράδοση χιλιετηρίδων, από την εποχή ακόμη που ο Αισχύλος έγραφε στο αρχαιότερο σωζόμενο ελληνικό δράμα, τις «Ικέτιδες», μιλώντας για τους πολίτες και το βασιλιά του Άργους που προτιμούσαν να κάνουν πόλεμο παρά να παραδώσουν τους πρόσφυγες που κατέφυγαν στην πόλη τους ικέτιδες, επικαλούμενοι το Δία, το θεό που προστάτευε τους ικέτες και τη φιλοξενία.

Οι «διαμαρτυρόμενοι» εκθειάζουν την δημοκρατικότητα της χώρας μας έναντι των δικών τους χωρών, αλλά παραδόξως διαμαρτύρονται!!! Μιλούν για τις καλύτερες συνθήκες που βρίσκουν εδώ, αλλά παραδόξως διαμαρτύρονται!!!

Και αμέσως μετά ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Οι Ο-Π του Τρεμόπουλου που θαυμάζει τον Κεμάλ και θέλει να τον κάνει άγαλμα και δρόμο στη Θεσσαλονίκη, οι Ο-Π που πιστεύουν ότι το έθνος είναι κατασκευή και αρκετοί από τους πολιτευτές τους (ειδικά οι Θεσσαλονικείς) ομολογούν μέσα από τα blog τους ότι δεν αισθάνονται και πολύ Έλληνες…, οι Ο-Π που θέλουν τα Σκόπια «Μακεδονία» και μάχονται για τα δικαιώματα της «Μακεδονικής μειονότητας» στη χώρα μας…, οι Ο-Π της Ελληνοτουρκικής «φιλίας», οι Ο-Π του ΝΑΙ στο σχέδιο Ανάν, οι Ο-Π που υποστήριξαν με πάθος την Ρεπούση και το κουρελούργημά της, γίνονται αρχαιόκαυλοι!!! Και νά η Ελλάδα που «αντλεί τη δύναμή της από μια παράδοση χιλιετηρίδων, από την εποχή ακόμη που ο Αισχύλος έγραφε στο αρχαιότερο σωζόμενο ελληνικό δράμα, τις «Ικέτιδες» […]»

Τώρα λοιπόν που πρόκειται για τους έποικους που διαλύουν με τον υπέρογκο αριθμό τους καθημερινά την εθνική, οικονομική και πολιτιστική συνοχή της χώρας μας (όπως είπαμε είναι βασικό προαπαιτούμενο για την πολιτική – ιδεολογική πλατφόρμα tων O-Π), μας συνδέουν απ’ ευθείας με τον Αισχύλο! Κοντεύουν να ξεπεράσουν και τον Λιακόπουλο!!! Αποκτάμε εθνική συνέχεια τώρα! Κοντεύουν να μιλήσουν μέχρι και για DNA… Και συνεχίζουν:

· Για την άρνηση των ελληνικών κυβερνήσεων να αναγνωρίσουν ακόμη και παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα και να τους δώσουν οποιαδήποτε χαρτιά, με αποτέλεσμα να είναι δυο φορές ξένοι, ανύπαρκτοι πολίτες τόσο στην Ελλάδα, όσο και στη χώρα καταγωγής των γονέων τους. Είναι τραγικό να μεγαλώνουν παιδιά στη χώρα μας, να γίνονται 18 χρονών και να μην έχουν δικαίωμα να δώσουν καν εξετάσεις για το Πανεπιστήμιο, ακόμη κι αν έχουν ζήσει ολόκληρη τη ζωή τους εδώ και να κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να απελαθούν στη χώρα καταγωγής των γονέων τους, όπου επίσης θεωρούνται ξένοι, καθώς δε γνωρίζουν συχνά τη γλώσσα!

Αντιπαρέρχομαι τα ψεύδη περί αδυναμίας συμμετοχής στις εισαγωγικές εξετάσεις (όπου μάλιστα πολλά από τα παιδιά αυτά μπαίνουν στα Πανεπιστήμια κατ’ εξαίρεση, με ειδικό καθεστώς και χωρίς εξετάσεις…).

Αφού μετά «χώσουν» τα γενικώς σωστά για τα αίτια του εποικισμού, φτάνουν στο δια ταύτα που είναι όλα τα λεφτά, μια και αποτελεί πρότυπο ορισμού για το «θολωμένο μυαλό». Καταφέρνει και συνδυάζει: εξαθλίωση, μόλυνση και δικτατορία ή ευημερία, ήπιες μορφές ενέργειας, δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα Πώς; Μα έτσι!

Η Ελλάδα και η Δύση οφείλουν να δώσουν το παράδειγμα της πλήρους απεξάρτησης από το πετρέλαιο και τα άλλα ρυπογόνα καύσιμα (άρα και από τους πολέμους και τους πρόσφυγες που συνεπάγονται) και της στροφής σε αποκεντρωμένες ήπιες μορφές ενέργειας, οι οποίες είναι οι μόνες που μπορούν να συνδυαστούν με τη συμμετοχή των πολιτών, την αναγνώριση των δημοκρατικών και ανθρώπινων δικαιωμάτων, την αλληλεγγύη στους αδύνατους, την προστασία της φύσης. Το μέλλον θα είναι κοινό για όλους μας: εξαθλίωση, μόλυνση και δικτατορία ή ευημερία, ήπιες μορφές ενέργειας, δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα για όλους.

Μετά από αυτά ο τίτλος του δημοσιεύματος είναι μάλλον ήπιος…

Advertisements

About Λαυρέντης

Ειδικεύομαι στις εμπρηστικές παρεμβάσεις. Μετά από χρόνια blogging (Δεκέμβρης 2004) και κανά 5άρι διαφορετικές persones ψιλοβαριέμαι. Πιστεύω στην αρχή της εντροπίας και περιμένω (δεν εύχομαι...) την ολοκληρωτική κατάρευση για να ελπίσω σε αναγέννηση. Τα μεγάλα είναι θέμα επιλογής. Στα μικρά μας σέρνουν οι περιστάσεις και τα συμφραζόμενα... Δείτε όλα τα άρθρα του/της Λαυρέντης

2 responses to “Και πολύ «χάσιμο» μεγάλε!

 • Αριστείδης

  Θα πρέπει να διαμαρτυρηθώ. Δεν σε προλαβαίνουμε!

  Ετοιμαζόμουν να γράψω σχόλιο στο ποστ περί του νέου κεφαλαίου της Ρεπουσιάδας (ακατάβλητη η συμπαθέστατη madame, συνεχίζει το βιολί της, ήτοι να μας τα πρήζει).

  Αίφνης … να ‘σου ο Λαυρέντης νέο ποστ, σχετικά με τους εξίσου συμπαθείς και μη εξαιρετέους agents. Ο όρος αναφέρεται σκόπιμα στην αγγλική, λόγω της πολλαπλής του σημασίας στη γλώσσα αυτή. Δεν επιχειρώ μετάφραση για πολλούς λόγους:
  1) θα χαθεί μέρος της ουσίας
  2) το ιστολόγιο είναι ανωτάτου επιπέδου (το παινεύω για να μην πέσει και μας πλακώσει) και οι αναγνώστες ασφαλώς γνωρίζουν απταίστως αγγλικά
  3) οι ίδιοι οι agents και οι χειροκροτητές τους, μόνο σ’ αυτή τη γλώσσα καταλαβαίνουν
  4) όσοι απαράδεκτοι δεν γνωρίζουν αγγλικά, καλόν θα είναι να αρχίσουν να συνηθίζουν. Οι ταγοί μας (Κωστάκης-Γιωργάκης-Αλέκος κτλ, agents κι αυτοί) το είπαν και το εφαρμόζουν. Έρχεται η παγκόσμια κοινωνία, με μία παγκόσμια κυβέρνηση (όλως τυχαίως θα εδρεύει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού) και θα μιλάμε όλοι αγγλικά.

  Και σ’ αυτό λοιπόν το ποστ και στο προηγούμενο, αφήνω το ίδιο σχόλιο και ο νοών νοείτω: AGENTS.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: