Ποιόν κοροϊδεύετε ρε επαγγελματίες Πασοκτζήδες (ΙΙΙ)

Σε συνέχεια των προηγουμένων δύο αναφορών (Ι και ΙΙ)για το άθλιο επαγγελματικό ΠΑΣΟΚ των Βαλλιανατοδημητράδων της Σκοπιανής προπαγάνδας, της Καραχασάν, των Αλβανών ψηφοφόρων τους κλπ. αναδημοσιεύω από το ΕΠΣΕ που τόσο αντιπαθώ, αλλά μ’ αρέσει όταν «κράζονται» μεταξύ τους (όπως συνηθίζεται στον χώρο των ομοφυλοφίλων), το εις διπλούν ξεφώνημα του ΓΑΜΑΠ!

Ξεφώνημα 1

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΣΙΝΚΙ (ΕΠΣΕ)

Τ.Θ. 60820, 15304 Γλυκά Νερά, Tηλ. 2103472259 Fax: 2106018760

email: office@greekhelsinki.gr ιστοσελίδα: http://cm.greekhelsinki.gr/

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

8 Νοεμβρίου 2008

Αυτολογοκρισία και εξευτελισμός λαϊκιστή Παπανδρέου με την αποπομπή Βαλλιανάτου

Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) επισημαίνει την αυτολογοκρισία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην ιστοσελίδα του στα πλαίσια της αποπομπής του Γρηγόρη Βαλλιανάτου http://cm.greekhelsinki.gr/index.php?sec=192&cid=3367 . Ο τελευταίος δήλωσε πως οι θέσεις του για το μακεδονικό και τη μακεδονική μειονότητα, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται και στο πρόσφατο βιβλίο του, «Ακατάλληλο», το οποίο γνώριζε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και συνιστούσε στην ιστοσελίδα του. Αμέσως, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αφαίρεσε τη σχετική καταχώρηση από τα περιεχόμενα της ιστοσελίδας του «Βιβλιο-περιδιαβάσεις»  http://www.papandreou.gr/papandreou/content/folder2.aspx?d=6&rd=7739474&f=1638&rf=1504593415&m=-1&rm=-1&l=2 , όπου υπήρχε με ημερομηνία 11 Ιουλίου 2008. Ξέχασε όμως να αφαιρέσει την ειδική σελίδα με αναφορά στο βιβλίο που βρίσκεται μόνο μετά από αναζήτηση http://www.papandreou.gr/papandreou/content/Document.aspx?d=6&rd=7739474&f=1638&rf=1504593415&m=11140&rm=24011810&l=2 . Αυτό είναι το ήθος και οι αξίες του ΠΑΣΟΚ και του Προέδρου του! Στο βιβλίο του Γρηγόρη Βαλλιανάτου (σσ. 64-66) περιλαμβάνεται ένα κείμενο για τις μειονότητες στην Ελλάδα (μακεδονική και τουρκική) με παράθεση των σχετικών κειμένων του ΟΗΕ και του Συμβουλίου της Ευρώπης: για αυτές ακριβώς τις θέσεις το ΠΑΣΟΚ (που προφανώς περιφρονεί και αυτό τους δύο φορείς όπως και τα μειονοτικά δικαιώματα) διέκοψε τη συνεργασία του με το Γρηγόρη Βαλλιανάτο. Το σχετικό κείμενο (που πρωτοδημοσιεύτηκε στην Athens Voice την 1 Ιουνίου 2006) αναδημοσιεύεται στη συνέχεια. Η υποκρισία του Γιώργου Παπανδρέου ήταν τέτοια που εξευτελίστηκε με την αυτολογοκρισία αυτή.

Ξεφώνημα 2

Oι συνεντεύξεις της ημέρας στον Flash 9.61

ΠΕΜΠΤΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 1999

Μιλά στον FLASH:

* ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (υπουργός Εξωτερικών).

Στην εκπομπή που παρουσίασε ο Χρήστος Μαχαίρας 10.00-11.00

«θα λέγατε το ίδιο και για άλλες μειονότητες, θα λέγατε το ίδιο και για την αυτοπροσδιοριζόμενη ως μακεδονική μειονότητα, γιατί οι 3 βουλευτές ζητούσαν αναγνώριση και της μακεδονικής μειονότητας»

«Εδώ συνδέεται με ένα άλλο θέμα το οποίο έχει μια άλλη επιπλοκή. Καταρχήν ο όρος μακεδονία συνδέεται με ελληνικό έδαφος, με ελληνική παράδοση και άρα υπάρχει ένα άλλου είδους προβλήματος διότι κάλλιστα μπορεί να σου πει ο θεσσαλονικιός ελληνικής καταγωγής ότι εγώ είμαι ο μακεδόνας. Άρα λοιπόν μπαίνουμε σε ένα άλλο θέμα, να μην το ανοίξουμε γιατί είναι πολύπλοκο, αλλά γι αυτό νομίζω ότι υπάρχει μια άλλη διάσταση. Όμως η διάσταση την οποία εγώ δίνω είναι ότι αυτός ο οποίος αισθάνεται ότι είναι αυτής της καταγωγής η Ελλάδα δεν έχει να το φοβηθεί αυτό και θέλω να τονίσω επίσης ότι δεν το λέω αυτό ως μια θεωρητική άσκηση δικιά μου, ως μια σκέψη δικιά μου. Είναι η πιο δεδομένη πρακτική, η οποία πραγματικά επιτρέπει να ενσωματωθούν μειονότητες σε όλη την Ευρώπη, σε άλλες χώρες όπως Καναδάς, Αυστραλία, ΗΠΑ, όπου ακριβώς αυτή η αντιμετώπιση εκτονώνει τα όποια προβλήματα θα μπορούσαν να υπάρξουν και επιτρέπει πραγματικά να ανθήσουν οι δημοκρατικοί θεσμοί και η αίσθηση αυτών των ανθρώπων ότι βρίσκονται και είναι πολίτες αυτής της χώρας.»

ΑΘΛΙΟΙ!

Advertisements

About Λαυρέντης

Ειδικεύομαι στις εμπρηστικές παρεμβάσεις. Μετά από χρόνια blogging (Δεκέμβρης 2004) και κανά 5άρι διαφορετικές persones ψιλοβαριέμαι. Πιστεύω στην αρχή της εντροπίας και περιμένω (δεν εύχομαι...) την ολοκληρωτική κατάρευση για να ελπίσω σε αναγέννηση. Τα μεγάλα είναι θέμα επιλογής. Στα μικρά μας σέρνουν οι περιστάσεις και τα συμφραζόμενα... Δείτε όλα τα άρθρα του/της Λαυρέντης

3 responses to “Ποιόν κοροϊδεύετε ρε επαγγελματίες Πασοκτζήδες (ΙΙΙ)

 • mnk

  Μμμμμ…
  Το σκέφτηκα, άκου πως έχει το πράμα: Το παίζει ο ΓΑΜΑΠ πατριώτης και κόβει τις διαρροές από τους έχοντες Ελληνική συνείδηση. Αφού -σου λέει- έδιωξε τον κολλητό του τον Βαλλιανάτο, τον απέπεμψε μετά βδελυγμίας, άρα είναι «πατριώτης» η αρχηγάρα μας!

  Ο Βαλλιανάτος άστεγος θα μείνει; Οχι βέβαια! Ο Τσίριζα γιατί υπάρχει;

  Και μετά, τάτσι-μίτσι-κότσι…
  😀

 • mnk

  Ασε που μέσα απ΄το Πασόκ δύσκολο να γίνει υπουργός, μεγάλος ο ανταγωνισμός.
  Αν όμως -λέω αν- τον προτείνει ο Τσιτσίριζα, ως συνεργαζόμενο κόμμα;
  Μαύρους εμείς δεν έχουμε, έχουμε όμως άλλους «αδικημένους και καταπιεσμένους».

  Πω-πω, πάλι θρίλερ γράφω!

  Βόρειο Πόλο κι ακόμα παραπέρα…

 • Λαυρέντης

  Μπά! Δεν είσαι εκτός ορίζοντα…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: