Κώστα διώξε την Ντόρα…

Ας ξεχάσουμε όσα συνέβησαν στα ελληνοτουρκικά μετά την αποπομπή του Μολυβιάτη και την ανάληψη καθηκόντων από την Ντόρα.

Ας καμωθούμε ότι δεν μετέτρεψε το ΥΠΕΞ σε παράρτημα του State Department με εξωτερικούς συμβούλους, ΕΛΙΑΜΕΠηδες και τα συμπαραμαρτούμενα.

Ας ξεχάσουμε ότι πετάχτηκε σαν πορδή να χαιρετίσει την ΝΑΤΟική αντιπυραυλική ασπίδα στην Πολωνία, προβοκάτσια κατά των Ρώσσων με τους οποίους δεν έχουμε κανένα λόγο να τα «σπάσουμε»…

Ας ξεχάσουμε, ας ξεχάσουμε. Έτσι κι’ αλλιώς το συνηθίζουμε.

Η στάση της όμως στο θέμα Κοσσόβου με τις μικρές εξωθεσμικές κινήσεις αναγνώρισης (γραφεία στην Αθήνα, διαβατήρια κλπ.) καθώς και η ξεφτίλα στην οποία υπέβαλε την χώρα να τρέχει όποτε της βαράει τα νταούλια ο Μιλοσόσκι και να του δίνει παράλληλα το δικαίωμα να δηλώνει:

«Όπως όλοι γνωρίζουμε το θέμα του ονόματος είναι μία υπόθεση που δεν είναι εύκολο να λυθεί. Προς το συμφέρον όμως και των δύο πλευρών, της Μακεδονίας και της Ελλάδας, αυτή η συζήτηση παραμένει ανοιχτή. Και για το λόγο διεξήχθη αυτή η συνάντηση σήμερα μετά από δική μου πρωτοβουλία.

Στη Νέα Υόρκη υπάρχει πιθανότητα οι επικεφαλής των δύο αποστολών να βρουν τον κατάλληλο χρόνο και τις κατάλληλες συνθήκες για να συνεχίσουν τις συνομιλίες.

Σε ό,τι αφορά εμάς, ο διάλογος για το όνομα παραμένει στο ίδιο πλαίσιο με αυτό που προϋπήρχε, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών. Η θέση της Μακεδονίας είναι γνωστή και ξεκάθαρη. Η λύση θα πρέπει να ικανοποιεί τα εθνικά μας συμφέροντα, το σεβασμό του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης, το σεβασμό του έθνους και της γλώσσας. Ταυτόχρονα, επιθυμούμε να συμβάλλουμε στην προώθηση της διαδικασίας για την επίλυση του θέματος».

αρκεί για να μας απαλλάξεις μια και καλή απ’ την επικίνδυνη για την χώρα γυναίκα πρίν πάει στον ΟΗΕ, όπου θα γίνουν προφανώς σημεία και τέρατα(*) με το Σκοπιανό ζήτημα.

(*)Διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι η επίσπευση της συνάντησης θα πρέπει να ερμηνευθεί ακριβώς υπό το πρίσμα της επιθυμίας της Ουάσιγκτον να δει εάν υπάρχει γόνιμο έδαφος για να παρουσιασθεί στη Νέα Υόρκη νέα πρόταση, η οποία εκεί θα τεθεί στις δύο πλευρές όχι ως αντικείμενο διαπραγμάτευσης, αλλά με το ερώτημα της άμεσης αποδοχής ή απόρριψης.

Advertisements

About Λαυρέντης

Ειδικεύομαι στις εμπρηστικές παρεμβάσεις. Μετά από χρόνια blogging (Δεκέμβρης 2004) και κανά 5άρι διαφορετικές persones ψιλοβαριέμαι. Πιστεύω στην αρχή της εντροπίας και περιμένω (δεν εύχομαι...) την ολοκληρωτική κατάρευση για να ελπίσω σε αναγέννηση. Τα μεγάλα είναι θέμα επιλογής. Στα μικρά μας σέρνουν οι περιστάσεις και τα συμφραζόμενα... Δείτε όλα τα άρθρα του/της Λαυρέντης

One response to “Κώστα διώξε την Ντόρα…

  • Λαυρέντης

    Τελικά στον ΟΗΕ αφού προσφωνήθηκε ως Macedonia σκέτο και δεν αντιδράσαμε – μιας και έχουμε «καλούς τρόπους» – σηκώθηκε λέει εκείνο το γαϊδούρι ο Χριστόφιας (ή ο εκπρόσωπός του) και πήγε να χαιρετίσει δια χειραψίας τον Σκοπιανό, ενώ όταν μίλαγε η Ντόρα δεν παρευρέθη καν…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: